Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl prieš 10 metų Kembridžo hercogų vestuvėse budėjo advokatas ir ką valgomo saugojo policija?

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė vestuvėms prieš 10 metų ruošėsi taip nuodugniai, kad net buvo pasisamdę advokatą tuo atveju, jei Vestminsterio abatijoje kas nors išdrįs paprieštarauti jųdviejų santuokai.

Vestminsterio dekanas dr. Johnas Hallas atskleidė ir daugiau detalių apie vieną gražiausių prieš 10 metų vienas kitam amžiną meilę prisiekusių princo Williamo ir Catherine dienų, rašo Dailymail.co.uk.

„Nors žinojome, kad viskas bus gerai, priestate laukė advokatas“, – pasakojo dvasininkas, kuriam buvo patikėta ne tik vadovauti santuokos ceremonijai, bet ir ištarti žodžius, po kurių išgirsti ką nors sakant „Prieštarauju!“ nenori niekas.

Tą balandžio 29 d. prieš 10 metų jaudinosi ne tik princas Williamas ir Catherine, bet ir juos sutuokęs dekanas. Jis prisipažino užlaikęs karalienę Elizabeth II ir kitus karališkosios šeimos narius abatijos kambaryje, nes pamiršo duoti ženklą muzikantams, kuriems grojant monarchė su artimaisiais turėjo pajudėti link savo vietų.

Paskutinę minutę su problemomis susidūrė ir santuoką transliavęs kanalas BBC paaiškėjus, kad du medžiai, hercogienės Catherine užsakymu pastatyti abatijoje, užstoja dvi nuotolines kameras. BBC teko pakovoti, kad jų padėtis būtų pakeista – tik šiek tiek, kad neužstotų raudonu kilimu žengiančių jaunavedžių.

Jaudinosi ir vieninteliu televizijos vedėju Vestminsterio abatijoje buvęs Edas Stourtonas, kai sužinojo, kad jam gali tekti pasauliui apibūdinti nuotakos suknelę. Jis prisipažino, kad vien ši mintis jį gąsdino.

Ne tik pati ceremonija, bet ir puota reikalauja daug jaunavedžių dėmesio. Kokią muziką groti, kaip susodinti svečius ir kuo juos pavaišinti – vienos daugiausiai galvos skausmo keliančių užduočių. Todėl nenuostabu, kad jį sumažinti karališkoji pora nusprendė pasamdydama vieną geriausių žvaigždžių šefų Antoną Mosimanną. Tiesa, profesionalas sulaukė reiklios nuotakos pastabos.

Paragavusi vieno iš šventei siūlomų patiekalų, hercogienė Catherine šefui pasiūlė patobulinti jo receptą. Vėliau Antonas prisipažino, kad ji buvo teisi – po hercogienės pasiūlymo patiekalas tapo dar skanesnis ir juokaudamas pakvietė ją pas jį dirbti.

Ne ką mažiau rūpesčių turėjo ir vestuvinio torto kepėja Fiona Cairns. Pora užsiprašė aštuonių aukštų deserto, tačiau ne tai įgyvendinti buvo sunkiausia.

Konditerė susirūpino torto saugumu, todėl paprašė pareigūnų pagalbos. Aplink jos kepyklą budėjo policija, o vieną naktį apie 1.30 val. ji sulaukė skambučio dėl baimės apie galimą įsilaužimą. Pasirodo, tortui grėsmė nekilo – aliarmą sukėlė grupė žaidžiančių vaikų.

Iššūkių neišvengta ir tortą atgabenus į Bakingamo rūmus. Teko iš vyrių išimti vienas duris, kad tik tortas pro jas tilptų, rašo Dailymail.co.uk.

Sutuoktiniais princas Williamas ir hercogienė Catherine tapo 2011 m. balandžio 29 d. Kitą dieną jiedu išsiruošė trumpo medaus mėnesio.

VIDEO: Gražiausios princo Williamo ir Catherine akimirkos – prieš 10 m. karališkoji pora prisiekė amžiną meilę

Pasak vestuvių organizavime dalyvavusių šaltinių, atšokę santuoką, Kembridžo hercogai grįžo į kotedžą šiaurės Velse, kur drauge praleido vos 36 valandas, mat princas Williamas turėjo grįžti į darbą kaip paieškas ir gelbėjimo operacijas vykdančios komandos pilotas.

Ilgą laiką karališkosios poros medaus kopinėjimui pasirinktą vietą gaubė paslaptis, karališkosios šeimos atstovui atsisakius atskleisti Wlliamo ir Catherine planus. Taip prasidėjo spėlionės, o socialiniuose tinkluose plito žinutės, teigiančios, kad pora pastebėta tai Sicilijoje, tai Škotijoje.

Kaip vėliau paaiškėjo, tikrąjį medaus mėnesį princas Williamas ir hercogienė Catherine praleido prabangioje viloje Seišeliuose.

Sprendžiant iš 10-sioms vestuvių metinėms paminėti skirtų portretų, kuriais pasidalijo karališkoji pora, medaus mėnesio periodas jiems dar nesibaigė.

Kensingtono rūmų teritorijoje darytose fotografijose pora meiliai apsikabinę ir plačiai besišypsantys. Taip pat puikiai matosi Catherine ranką puošiantis jai sužadėtuvių proga princo Williamo įteiktas žiedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius