-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokį titulą Meghan Markle gaus ištekėjusi už princo Harry ir kodėl ji nebus princesė?

Pirmadienį oficialiai paskelbus apie princo Harry sužadėtuves su amerikiečių aktore Meghan Markle internete iš karto pasipylė svarstymai, ar ištekėjusi ji taps princese – ne, tokio titulo ji negaus. Kodėl?
Meghan Markle
Meghan Markle / Vida Press nuotr.

Pagal griežtas britų monarchijos taisykles, princas ar princesė yra paveldimas, o ne įgyjamas titulas – dėl to ir princo Williamo žmona Catherine nėra princesė.

Tačiau vestuvių proga Meghan Markle vis tiek gaus titulą – manoma, kad karalienė Elizabeth II savo anūkui ir jo žmonai padovanos grafystę, o pagal ją – ir titulą. Labiausiai tikėtina, kad tai bus Sasekso grafystė, tad Meghan Markle po vestuvių su princu būtų vadinama Sasekso hercogiene.

Tokiu pačiu principu Kate Middleton 2011 metais po vestuvių su princu tapo Kembridžo hercogiene Catherine.

Klausimų kilo ir dėl vardo, kurį Meghan Markle naudos po vestuvių – Meghan yra vidurinysis jos vardas, kurį aktorė naudojo kaip pagrindinį dėl gražesnio skambesio darant karjerą Holivude, o pirmas jos vardas iš tiesų yra Rachel. Tačiau abejojama, ar tapusi princo žmona ji staiga pradės vadintis Rachel – labiau tikėtina, kad liks Meghan.

Beje, po sužadėtuvių kilo klausimas ir dėl princo Harry titulo. Daug kas svarstė, kad Meghan „atims“ princo titulą iš Harry dėl to, kad kartą jau buvo ištekėjusi ir norėdamas vesti išsiskyrusią moterį, Harry privalės atsisakyti ne tik savo titulo, bet ir eilės į sostą. Vis tik tokios kalbos nebeturi pagrindo, nors anksčiau būtent taip būtų ir buvę. Precedentą tam sukūrė Harry tėvas princas Charlesas, kuris 2005 metais vedė antrą kartą, ir taip pat jau išsiskyrusią moterį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

15min primena, kad princas Harry su amerikiečių aktore, serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“) žvaigžde Meghan Markle draugauti pradėjo 2016 metų vasarą. Pirmadienį Klarenso rūmai oficialiai pranešė apie poros sužadėtuves – jų vestuvės įvyks 2018 metų pavasarį.

Kad Meghan Markle gali būti ta vienintelė, kurią princas Harry nusives prie altoriaus, pradėta kalbėti iš karto, vos tik pasklido žinia apie jų draugystę. Pranešimo apie poros sužadėtuves laukta jau kurį laiką, o kalbos apie tai ypač suaktyvėjo praėjusią savaitę, kai baigusi filmuotis ją išgarsinusiame seriale Meghan Markle atsikraustė į Kensingtono rūmus pas mylimąjį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Meghan Markle kraustosi pas princą Harry – Kensingtono rūmai ruošiasi priimti naują gyventoją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius