Komedija „Būk kietas“ su Willu Ferrellu Holivude sukėlė homoseksualų pasipiktinimą

Iš visame pasaulyje įsišaknijusių stereotipų pasijuokti kviečianti komedija „Būk kietas“ (angl. „Get Hard“) nuo pat pirmųjų peržiūrų sulaukė komentarų dėl galimybės filme įžvelgti rasizmą ir homofobiją. Leidinys „The Guardian“ net išpublikavo apžvalgą, kurioje aptariama, kodėl naujasis filmas sulaukė tokio milžiniško dėmesio ir sukėlė tikrą suirutę homoseksualių Holivudo žvaigždžių ir jas palaikančių asmenų gretose.
Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“
Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“ / „ACME Film“ nuotr.

Kino apžvalgininkai pamėgino paanalizuoti, kodėl ne visi suprato „Būk kietas“ humorą ir kodėl homoseksualūs asmenys taip jautriai sureagavo į juostos juokelius.

VIDEO: Komedijos „Būk kietas“ anonsas

Komedijoje pasakojama apie milijonierių ir rizikos fondo valdytoją Džeimsą Kingą, kuris netikėtai apkaltinamas sukčiavimu ir lėšų grobstymu. Jam gresia ne vieneri metai kalėjime ir per teismo suteiktą mėnesį iki įkalinimo turtuolis nusprendžia pasiruošti visiems siaubams, kurie gali jo tykoti už grotų. Džeimsą mokyti būti kietu vyruku imasi plovyklos savininkas Darnelis (akt. Kevinas Hartas). Štai ir pirmoji detalė, užkliuvusi rasizmo priešininkams – milijonierius pasiūlo tamsiaodžiui darbą tik todėl, jog esą remiantis statistika, kas trečias juodaodis yra nors sykį buvęs įkalintas. Tiesa, greta šio fakto netrūksta pokštų, pašiepiančių Lotynų amerikiečius ir kitų rasių atstovus. „The Guardian“ pažymėjo, kad šie juokai buvo sutikti palyginti palankiai – daugiausia triukšmo kilo dėl homoseksualių asmenų vaizdavimo.

„ACME Film“ nuotr./Kevinas Hartas ir Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“
„ACME Film“ nuotr./Kevinas Hartas ir Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“

Reikalas tas, kad Willo Ferrello personažas Džeimsas labai bijo homoseksualių vyrų ir seksualinio išnaudojimo kalėjime. Ši mintis – jo košmaras, nepaliekantis jo ramybėje ir dieną, ir naktį. Pats herojus galbūt iš esmės ir nebūtų homofobas, bet jaudulys dėl paties kailio sukelia jam isteriją.

Pokštai homoseksualiems asmenims apkarto tuomet, kai Willo Ferrello herojus išsiruošia į gėjų susibūrimą, kad pasimokytų intymių jų gyvenimo detalių. Čia jį ne tik akimis ryja būrys vyrų, bet ir nelabai šiuose reikaluose nusimanantis Darnelis lepteli, kad Džeimsas nesivaržydamas turėtų tiesiog „eiti prie reikalo“. Daugiausia pasipiktinimo kilo dėl pernelyg akcentuojamos vyrų meilės, kuri pagrindinio herojaus įsivaizdavimu tėra laukinis seksas bei baisėjimosi jo laukiančia seksualine prievarta.

„ACME Film“ nuotr./Kevinas Hartas ir Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“
„ACME Film“ nuotr./Kevinas Hartas ir Willas Ferrellas komedijoje „Būk kietas“

„Mes vaidiname pramanytus herojus, kurie neišranda dviračio – tik pašiepia jau egzistuojančias nuostatas ir stereotipus, o tai yra juokinga“, – „HitFix“ sakė Willas Ferrellas.

Įvertinti filmo „Būk kietas“ autorių humoro jausmą Lietuvos žiūrovai kinuose galės jau nuo birželio 19 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius