Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu užsikrėtęs Idrisas Elba dėl astmos atsidūrė didžiausios rizikos grupėje

Koronavirusu užsikrėtęs aktorius Idrisas Elba pasidalijo naujausiomis žiniomis apie savo būklę ir paaiškino, kad dėl jam diagnozuotos astmos jis priklauso „didžiausios rizikos“ žmonių grupei, rašo „Independent“.
Idrisas Elba
Idrisas Elba / „Twitter“ ir „Scanpix“ nuotr.

Seksualiausio planetos vyro titulą gavęs Idrisas Elba pranešė tapęs dar viena įžymybe, kuriai atlikti tyrimai dėl COVID-19 viruso parodė teigiamą rezultatą.

Filme „Toras“ vaidinęs aktorius tiesioginėje transliacijoje programėlėje „Periscope“ atskleidė, turintis priežastį nerimauti dėl savo sveikatos.

„Sergu astma ir priklausau didžiausią riziką turinčių žmonių kategorijai. Kvėpavimo problemų turiu visą gyvenimą, taigi užsikrėsti koronavirusu tikrai netroškau“, – sakė jis ir patikslino, kad kol kas jokių su astma susijusių sunkumų jis nepatyrė.

„Nejaučiu jokio sunkumo kvėpuojant ar plaučiuose. Man šiek tiek bėga nosis, tačiau nemanau, kad tai rimta. Stipriai nekosėju. Bendrai jaučiuosi gerai“, – tęsė kino žvaigždė.

„Asthma UK“ tinklalapyje rašoma, kad kai astma sergantis žmogus užsikrečia kvėpavimo takų infekcija, ji gali sustiprinti astmos simptomus.

Tiesioginės transliacijos metu Idrisas Elba taip pat paneigė viešoje erdvėje sklandantį mitą, kad juodaodžiai negali užsikrėsti koronavirusu. Aktorius tokius įsitikinimus pavadino „kvailais“,

„Mano žmonės, prašau, supraskite, kad koronavirusas yra… Jūs galite juo užsikrėsti. Sklando tiek daug juokingų konspiracijos teorijų apie juodaodžius, kad jie negali susirgti. Tai kvaila. Toks mąstymas pražudys dar daugiau juodaodžių žmonių, – tęsė jis. – Liga nediskriminuoja. Sakau tai, nes, manau, tai yra vienas keisčiausių žmonių paskleistų mitų.“

Aktorius taip pat paaiškino, kodėl, nepaisant to, kad nejautė jokių pirminių simptomų, nusprendė išsitirti. Pasak Idriso Elbos, jis turėjo pradėti filmavimo darbus ir visą dieną praleisti apsuptas žmonių, tad sužinojęs, jog žmogaus, su kuriuo prieš kelias dienas bendravo, tyrimo rezultatai buvo teigiami, pats nusprendė išsiaiškinti, ar virusas nepersidavė jam.

„Mano darbas privertė mane kuo greičiau pasitikrinti“, – pasakojo jis.

15min primena, kad aktorius – ne pirmas garsus koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Prieš kelias dienas COVID-19 nustatytas Tomui Hanksui ir jo žmonai Ritai Wilson. Praėję gydymo kursą, šiuo metu pora izoliavosi nuomotame name Kvinslande, Australijoje.

Namuose laiką leidžia ir ukrainiečių kilmės aktorė Olga Kurylneko, serialo „Sostų karai“ žvaigždė Kristofas Hivju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius