Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritikai Johnny Deppo vaidmenį trileryje „Juodosios mišios“ vadina geriausiu jo karjeroje

Ledinės, veriančios Bostono nusikalstamo pasaulio vadeivos Jameso „Whitey“ Bulgerio akys naujojo Scotto Cooperio filmo „Juodosios mišios“ (angl. „Black Mass“) žiūrovams įsimins ilgam. Vieną brutaliausių Amerikos gangsterių kone tobulai įkūnijęs Johnny Deppas įtemptame ir tamsios kriminalinio gyvenimo elegancijos kupiname filme sugebėjo sukurti tokį įtikinamą personažą, kokio kino kritikai Holivude jau senokai nėra regėję.
Johnny Deppas filme „Juodosios mišios“
Johnny Deppas filme „Juodosios mišios“ / „ACME Film“ nuotr.
Temos: 1 Johnny Deppas

„Juodosios mišios“ taip pat tapo pelningiausiai JAV startavusiu filmu, kuriame pasirodė Johnny Deppas nuo 2013-ųjų.

Vis garsiau kalbama, kad Bostono mafijos krikštatėvio rolė 52-ejų Johnny Deppui gali tapti nauja karjeros aukštuma ir atnešti glėbį apdovanojimų, mat pastaraisiais metais aktorius neretai imdavosi ne tokių sėkmingų vaidmenų.

Vyriausiasis „Variety“ kino kritikas Scottas Foundas naujausioje filmo „Juodosios mišios“ apžvalgoje parašė, kad Jameso Bulgerio vaidmuo – „geriausia Johnny Deppo karjeros rolė“. Tokį aukštą įvertinimą apžvalgininkas grindžia aktoriaus kone susitapatinimu su jo personažu.

„ACME Film“ nuotr./Johnny Deppas filme „Juodosios mišios“
„ACME Film“ nuotr./Johnny Deppas filme „Juodosios mišios“

„Tai – stiprus Johnny Deppo sugrįžimas. Įtaigus jo spektaklis atskleidžia Jamesą Bulgerį ne kaip siaubūną, tačiau kaip sudėtingą asmenybę su pribloškiančia charizma, kuri į sociopatiškos jo personos kultą įpainioja ne tik bendražygius nusikaltėlius, bet ir teisėsaugos atstovus“, – rašo Scottas Foundas.

Kritiko teigimu, atpažinti Johnny Deppą prireikia keleto akimirkų, nes jo transformacija, kad ir matyta filmo „Juodosios mišios“ anonse,  atrodo išties nepaprastai. Retėjantys šviesūs plaukai, kontaktiniai lęšiai ir pakeista veido forma sustiprina psichologinį Jameso Bulgerio paveikslą.

VIDEO: Filmo „Juodosios mišios“ anonsas

Tiesa, Johnny Deppo personažas – tai jo paties ir filmo kūrėjų istorijos interpretacijos vaisius. Nors Holivudo žvaigždė ne sykį mėgino susisiekti su dusyk iki gyvos galvos įkalintu Jamesu Bulgeriu, kriminalinio pasaulio legenda susitikti su aktoriumi nepanoro.

86-erių Jameso Bulgerio advokatas Hankas Brennanas žurnalui „People“ kalbėjo, kad jo klientas filmo „Juodosios mišios“ žiūrėti neplanuoja, nes Holivudo gobšumas esą užkirto kelią realistiškam tikrovės atvaizdavimui.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Johnny Deppas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Johnny Deppas

„Juostoje neatspindima tikroji mano kliento atveju įvykusi nelaimė – reali tų laikų grėsmė Bostonui, kiti šalies mastu vykę nusikaltimai bei vyriausybės bendrininkavimas, kalbant apie nužudymus, ir jų darbo principai taikant informatorių programas“, – dėstė jis.

Mažiau kaip po dviejų savaičių, spalio 2 dieną, Lietuvą pasieksiančiame filme „Juodosios mišios“ pasirodo gausus Holivudo žvaigždžių būrys: į aštuntojo dešimtmečio kriminalinę istoriją su Johnny Deppu drauge leidosi Kevinas Baconas, Benedictas Cumberbatchas, Joelis Edgertonas ir Dakota Johnson.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius