-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuris oligarchas plaukioja pačia stilingiausia ir bene prabangiausia jachta pasaulyje (nuotraukos, video)

Milžiniška jachta, kurios plotas – 2 200 kv.m, lakoniškai pavadinta A (pirmoji savininkų vardų raidė), iškart tapo prabangiausių pasaulio jachtų sąrašo lydere. Jos savininkas – Rusijos oligarchas A.Melničenka ir jo gražuolė žmona topmodelis Aleksandra Nikolič.
Prabangiausia pasaulio jachta
Prabangiausia pasaulio jachta plaukioja Rusijos oligarchas Andrejus Melničenko su žmona / Ekspressgazeta nuotr.

Daugiau nuotraukų rasite čia

Rusijos oligarchas Andrejus Melničenka už tokį pirkinį paklojo beveik pusę milijardo JAV dolerių. Visi šios originalios jachtos kūrėjai pasirašė griežtą sutartį, kad pasižada saugoti projekto paslaptis.

Todėl internete ir spaudoje pradėjusios plisti neva oligarcho asmeninio fotografo darytos nuotraukos sukėlė didelį rezonansą. Rusijoje tai sensacija. Tarp kitko, būtent gražuolė žmona paprašė vyro laivą išpuošti sidabru ir briliantais.

Apie milžinišką ir prabangią jachtą pirmąkart prabilta 2008 metais. Paslaptingas laivas, primenantis kosminį laivą iš „Žvaigždžių karų“, pirmą kartą pastebėtas Kylyje (Vokietija). Iškart klaidingai nuspręsta, kad jos savininkas Romanas Abramovičius, vėliau – Dubajaus šeichas.

Kai 119 metrų ilgio laivelis išplaukė į jūrą (2009 m.), balta oda puoštą savininko kajutę užėmė A.Melničenka (gim. 1972 m.). „Forbes“ duomenimis, šio verslininko turtas vertinamas 4 milijardais dolerių. Šia prabangia jachta jis plaukioja su žmona buvusia „Mis Jugoslavija“ Aleksandra Nikolič.

Prabangios oligarcho vestuvės

Poros vestuvės įvyko 2005 metais Antibuose. Jos kainavo apie 40 mln. dolerių.

Vestuvių metu visos moterys buvo persirengusios medūzomis, o puota paruošta milijardieriaus mėgstamu marinistiniu stiliumi. Puota vyko didelės jūrų jachtos fone. Šventėje dainavo Christina Aguilera ir už keturias dainas gavo du milijonus... Už tą pačią kainą pasirodė ir Whitney Houston su (tėvu bei sūnumi) Iglesiasais.

Lova-karuselė

Vienas iš egzotiškiausių jachtos įrenginių – lova-karuselė. Tai pirmasis sutuoktinių pirkinys. Gigantiška 240 kv.m šeimininko kajutė įrengta denio viršuje. Jos sienos puoštos sidabro lakštais. Vien laiptelių, vedančių į kambarį, turėklai verslininkui kainavo tūkstančius dolerių.

Į kajutę gali įeiti tik pats šeimininkas: durų spyna užprogramuota taip, kad atsidaro tik nuskenavusi šeimininko pirštų atspaudus.

Dvivietė lova stovi ant gigantiško podiumo. Jis valdomas pulteliu briliantiniais mygtukais.

Toks įrenginys padeda be galo grožėtis saulėlydžiu ir saulėtekiu ar žiūrėti plazminį 1,5 metro televizorių.

Kiekvieno iš šešių svečių kambarių viduryje pastatytos sūkurinės vonios iš nerūdijančio plieno. O sienos ir lubos padarytos tik iš veidrodžių.

Pasak jachtą kūrusio prancūzų dizainerio Ph.Starko, laivo dizainas – tai Manhatano lofto ir Las Vegaso kazino mišinys. Beje, 37 jachtos ekipažo nariams sukurta net speciali apranga!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius