Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labiausiai pervertinti Holivudo aktoriai – Drew Barrymore ir Eddie Murphy

Komikas Eddie Murphy ves kitų metų „Oskarų“ teikimo ceremoniją, tačiau jis atsidūrė antrojoje labiausiai pervertinamų Holivudo aktorių sąrašo vietoje. Jį pranoko tik kolegė Drew Barrymore.
Drew Barrymore
Drew Barrymore / „Scanpix“ nuotr.

Tokius rezultatus pateikė garsusis žurnalas „Forbes“ apskaičiavęs, kiek aktoriai atneša pelno už kiekvieną jų atlyginimui išleistą JAV dolerį. Paaiškėjo, kad D.Barrymore už kiekvieną algos gautą dolerį filmo kūrėjams „grąžina“ tik 40 centų. Toks rodiklis neabejotinai turėtų atbaidyti kino kūrėjus nuo šios aktorės pasirinkimo arba D.Barrymore turėtų sumažinti savo įkainius. Nepelningas buvo 2009-ųjų filmas „Viskas normaliai!“ (angl. „Everybody's Fine“) bei 2007-ųjų „Naktys Las Vegase“ (angl. „Lucky You“). Sąrašo sudarytojai neskaičiavo D.Barrymore prodiusuoto 2009-ųjų filmo „Jis – ne tau“ (angl. „He's Just Not That Into You“), nes aktorė jame atliko tik antraplanį vaidmenį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eddie Murphy
Eddie Murphy

Antrojoje negarbingo sąrašo vietoje atsidūręs E.Murphy kiek geresnė investicija – jis už kiekvieną dolerį uždirbą 2,7 JAV dolerio, tačiau „Forbes“ sąraše jis labiausiai pervertintas aktorius vyras. Kadaise šlovės spinduliuose besimaudęs aktorius nepavydėtinoje padėtyje atsidūrė po keleto pastarųjų itin nesėkmingų filmų, tokių kaip 2008-ųjų „Keistuolis Deivas“, kurį kino kritikai vadina tikra tragedija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Willas Ferrellis
Willas Ferrellas

„Forbes“ išpublikuotame sąraše atsidūrė ir kiti pirmo ryškumo aktoriai – Willas Ferrellas, Reese Witherspoon ir Denzelis Washingtonas. „Randus“ jų karjeroje paliko tokie filmai kaip „Atrastoji žemė“ (angl. „Land of the Lost“ 2009 m. W.Ferrellas), „Iš kur tu žinai?“ (angl. „How Do You Know“ 2010 m. R.Witherspoon) ir „Nevaldoma grėsmė“ (angl. „Unstoppable“ 2010 m. D.Washingtonas). Apskaičiuojant labiausiai pervertintus aktorius buvo vertinta ne filmų meninė vertė, o jų kūrėjams atneštos pajamos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adamas Sandleris stebi krepšinio rungtynes
Adamas Sandleris

Septintąją ir aštuntąją vietą atitinkamai užėmė komiškais vaidmenimis garsėjantys Adamas Sandleris ir Vince‘as Vaughnas. Abu už jiems nusamdyti skirtą dolerį „grąžina“ 5,2 JAV dolerio. Paskutiniąsias ne tin malonaus sąrašo top 10 vietas užima buvę sutuoktiniai Tomas Cruise‘as ir Nicole Kidman, abu jie uždirba po daugiau kaip 6 JAV dolerius.

„Forbes“ nurodo, kad sąrašas buvo sudarytas skaičiuojant aktorių paskutiniuosius tris ne animacinius filmus, sukurtus per pastaruosius trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius