Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lady GaGa stojo gėjų pusėn (nuotraukos)

Lady GaGos nepavadinsi politikos aktyviste, tačiau pasisakyti prieš minią stovėdama tribūnoje ji tikrai moka.
Lady GaGa sulaukė minios pritarimo po jausmingų kalbų, kurias sustiprino rankų mostais ir mimikomis.
Lady GaGa sulaukė minios pritarimo po jausmingų kalbų, kurias sustiprino rankų mostais ir mimikomis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ekscentriška 24-erių atlikėja pasisakė per vieną JAV vykusį masinį mitingą. Jo metu buvo siekiama panaikinti vadinamuosius „Don‘t Ask Don‘t Tell“ (liet. „Neklausk, nesakyk“) įstatymus, kurie užkerta kelią homoseksualiems asmenims tarnauti kariuomenėje.

Portlande, Meino valstijoje, vykusį mitingą surengė organizacija „The Service Members Legal Defence Network“, kuri stengiasi apsaugoti kariuomenėje ir jos institucijose tarnaujančius savo orientacijos negalinčius atskleisti gėjus ir lesbietes. Renginio tikslas – padidinti spaudimą vietos respublikonų senatoriams, kad Senate balsuotų už diskriminuojamųjų įstatymų pakeitimą.

Lady GaGa tribūnoje pasirodė su ilgų šviesių plaukų peruku, dideliais akiniais, juodu kostiumėliu su kelnėmis ir amerikietiškos vėliavos raštų kaklaraiščiu. „Lygybė yra kertinė Amerikos briauna. Mano vardas yra Stefani Joanne Angelina Germanotta. Aš esu Amerikos pilietė, – ragindama panaikinti įstatymą į senatorius kreipėsi Lady GaGa. – Argi neturėtų kiekvienas turėti teisę vilktis tokią pat suknelę iš mėsos, kaip kad aš? Panaikinkite „Don‘t Ask Don‘t Tell“ arba pasišalinkite.“

Pasisakyti už seksualinių mažumų teisių apsaugą atėjo šimtai aktyvistų.

Prieš savaitę Lady GaGa savo „Twitter“ svetainėje išplatino filmuką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl šio klausimo. Anot jos, nuo 1993-iųjų 14 tūkst. amerikiečių buvo atleisti iš kariuomenės dėl seksualinės diskriminacijos. „Esu čia kaip savo kartos balsas“, – vaizdo klipe kalbėjo atlikėja.

„Don‘t Ask Don‘t Tell“ Amerikoje vadinamas 1993-iaisiais priimtas politinis sprendimas JAV karininkams neviešinti savo netradicinės orientacijos. Asmenys, atvirai prisipažinę esantys gėjai, lesbietės ar biseksualūs, negali eiti karo tarnybos.

Keletas nuotraukų iš mitingo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius