Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikraštis iš Michaelo Jacksono artimųjų pareikalavo 7,9 mln. dolerių

Pietų Korėjos laikraštis „Segye Times“ kreipėsi į Los Andželo teismą su prašymu užtikrinti, kad mirusio atlikėjo Michaelo Jacksono artimieji jam sumokėtų 7,9 mln. dolerių.
M.Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė „Associated Press“, „Segye Times“ dar 1994 metais Kalifornijos valstijos Kontra Kostos miesto teisme laimėjo bylą prieš M.Jacksono tėvus Josephą ir Katherine Jacksonus bei atlikėjo brolį Jermaine'ą. Laikraštis apkaltino juos sužlugdžius 1990-aisiais „Segye Times“ organizuotus koncertus, už kuriuos laikraštis jau buvo sumokėjęs 5,5 mln. dolerių.

Teismas buvo įpareigojęs Jacksonus grąžinti 4 mln. dolerių, tačiau jie iki šiol neįvykdė teismo sprendimo. Skaičiuojant su palūkanomis Jacksonų skola laikraščiui dabar išaugo beveik dvigubai.

Su Pietų Korėjos laikraščiu ginčijosi ir M.Jacksonas, tačiau 1992-aisiais konfliktą pavyko išspręsti be teismo.

Los Andželo teismas turės nuspręsti, ar gali birželį mirusio dainininko artimųjų skola būti išieškota iš paties dainininko turto. Iš visų trijų atsakovų vienintelė M.Jacksono turtų paveldėtoja yra jo motina Katherine.

Savo testamente M.Jacksonas nurodė, kad jo palikimas turi būti padalytas motinai, trims vaikams ir kelioms labdaros organizacijoms. Su tėvu jo santykiai buvo įtempti visą gyvenimą, o su žmona Debbie Rowe popkaralius išsiskyrė 1999-aisiais. Testamento sudarymo metu M.Jacksono turtas buvo vertinamas 500 mln. JAV dolerių.

1999 metais Katherine ir Josephas Jacksonai patyrė bankrotą, o jų skola Pietų Korėjos laikraščiui buvo įrašyta į skolų, kurių pora nebesugeba apmokėti, sąrašą. Pagal tuometį bankroto pareiškimą visos Jacksonų poros skolos 1999-aisiais siekė 24 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius