Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LeBronas Jamesas: kaip NBA karalius uždirba ir leidžia savo milijonus

NBA žvaigždė LeBronas Jamesas (33 m.) garsėja ne tik tuo, kaip meistriškai žaidžia krepšinio aikštelėje, bet ir pavydėtinu sumanumu leidžiant pinigus, kurių jis turi labai labai daug. Vienam iš geriausiai apmokamų krepšininkų istorijoje patinka, kai dideli pinigai gamina dar didesnius pinigus, rašo „Business Insider“.
LeBrono Jameso gyvenimo akimirkos
LeBrono Jameso gyvenimo akimirkos / „Instagram“ nuotr.
Temos: 1 LeBronas Jamesas

LeBronas Jamesas yra keturis sezonus pripažintas naudingiausiu NBA žaidėju, laimėjo tris NBA čempionatus (du su Majamio „Heat“ ir vieną su Klivlando „Cavaliers“), o su JAV krepšinio rinktine iškovojo du aukso ir vieną bronzos olimpinį medalį. Ir jis ką tik pranešė persikeliantis į Los Andželo „Lakers“ – su komanda pasirašė ketverių metų sutartį, kurios vertė net 154 mln. JAV dolerių!

Jis yra šeštas geriausiai apmokamas žaidėjas NBA istorijoje: stipriausioje pasaulio lygoje per visą karjerą jis jau uždirbo 234 mln. JAV dolerių, ir šis skaičius vis dar tebeauga.

Jeigu netikėtai nebaigs karjeros anksčiau (pvz. dėl traumos), per artimiausius dvejus metus jo uždarbis iš NBA perkops 300 mln. JAV dolerių. Tuo kol kas gali pasigirti tik du žaidėjai – Kobe Bryantas (39 m.) ir Kevinas Garnettas (42 m.).

LeBronas Jamesas nepailsta ir už krepšinio aikštelės ribų – yra vienas geidžiamiausių reklamos veidų, o už reklaminius sandorius į banko sąskaitą jam byra papildomi milijonai. Iš reklamos per metus jis vidutiniškai uždirba po 55 mln. JAV dolerių, o 2015-aisiais krepšininkas net pasirašė viso gyvenimo sutartį su „Nike“, kurios vertė – daugiau kaip milijardas dolerių!

Tarp didžiųjų jo reklamuojamų produktų yra „Beats“ ausinės, programinės įrangos kūrėjas „Intel“, „Coca-Cola“ ir „Sprite“ gėrimai, „Kia“ automobiliai bei „Blaze Pizza“ restoranų tinklas.

Sėkminga karjera leidžia LeBronui Jamesui mėgautis nuostabiais namais ir automobiliais. Jo garaže galima rasti „Porsche“, „Ferrari“ ir „Rolls-Royce Phantom“, savo mamai gimtadienio proga jis padovanojo naujutėlaitį „Porsche“, o žmonai – „Ferrari Testarossa“. Nepaisant to, krepšininkas kasdien į darbą važinėja su „Kia“. Tiesa, reikia pabrėžti, kad jo vairuojamas personalizuotas prabangus „K900“ sedanas – tikrai ne tipinis ekonominės klasės „Kia“ automobilis.

Na o kalbant apie namus, tai kai 2010 metais krepšininkas persikėlė į Majamio „Heat“, seniausiame Majamio rajone už 9 mln. JAV dolerių įsigijo prašmatnią vilą. Ją vėliau pardavė su keturių milijonų pelnu.

O pernai LeBronas Jamesas už 23 mln. JAV dolerių nusipirko megavilą Los Andžele, kurioje yra net 10 miegamųjų. Galima tik įtarti, kad jau tada jis mąstė apie galimybę persikelti į vakarų pakrantę...

Ši namą galite apžiūrėti štai čia:

Tačiau krepšininkas vis tiek pinigų veltui nešvaisto ir bičiulių bei komandos draugų yra vadinamas tikru taupuoliu. Kartą jis net yra pasakęs, kad neketina mokėti už mobilius duomenis, dėl to internetu telefone naudojasi tik ten, kur yra Wi-Fi ryšys!

LeBronas Jamesas taip pat nesisiunčia jokių mokamų programėlių, o kartą prasitarė, kad tebenaudoja nemokamą „Pandoros“ (muzikos klausymo programėlė) versiją su iššokančiomis reklamomis. Tiesa, po to sulaukė pasiūlymo iš kompanijos nemokamai naudotis premium anketa.

O dar būna, kad į varžybas jis net važiuoja dviračiu!

„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas

Nors yra taupus, tačiau negaili pinigų savo kūno priežiūrai – juk tai yra jo darbo įrankis.

Per metus krepšininkas išleidžia maždaug 1,5 mln. JAV dolerių tam, kad nuolatos palaikytų gerą fizinę formą. Į šią kainą įeina ir užmokestis treneriams, masažuotojams bei asmeniniam virėjui.

„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Kai daugelis žmonių to nedaro, jis labai daug pinigų skiria savo kūno priežiūrai. Daugumai žmonių atrodo, kad tai didelės išlaidos, bet tos didelės išlaidos leido jam uždirbti dar daugiau pinigų ilgesnį laiko periodą“, – apie LeBrono Jameso įpročius yra sakęs jo buvęs komandos draugas Mike'as Milleris.

Sumanus investuotojas

LeBronas Jamesas turi gerą galvą ant pečių (ir puikių patarėjų komandą, žinoma) ir jam patinka, kai dideli pinigai gamina dar didesnius pinigus. Tad apsirūpinęs būtiniausiais patogaus gyvenimo atributais, jis ne švaisto pinigus nereikalingoms prabangos prekėms, o įdarbina savo pinigus investuodamas į kitus verslus.

Jis yra vienas iš „Blaze Pizza“ restoranų tinklo (to paties, kurį pats reklamuoja) investuotojų, jam priklauso ir nedidelė dalis Anglijos futbolo klubo „Liverpool“. 2011 metais krepšininkas nusipirko 2 proc. komandos už 6,5 mln. JAV dolerių, o dabar tų akcijų vertė pakilo iki 32 mln. JAV dolerių!

„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas su „Blaze Pizza“ darbuotojais
„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas su „Blaze Pizza“ darbuotojais

2015 metais krepšininkas kartu su savo ilgamečiu vadybininku Mavericku Carteriu įkūrė bendrą medijų kompaniją „Uninterrupted“. „Warner Bros.“ patikėjo jų idėjomis ir investavo į kompaniją beveik 16 mln. JAV dolerių. Kol kas labiausiai laukiamas LeBrono Jameso kompanijos projektas – tai antra kultinio filmo „Kosminis krepšinis“ („Space Jam“) dalis.

Šeima svarbiausia

Nepaisant to, koks yra užimtas, LeBronas Jamesas visada randa laiko savo brangiausiems žmonėms – žmonai ir trims vaikams.

Su Savannah Brinson krepšininkas kartu yra nuo mokyklos laikų. Savo mylimajai ir vaikų motinai LeBronas Jamesas pasipiršo Naujųjų išvakarėse 2011-aisiais, įteikdamas jai 300 tūkst. JAV dolerių vertės žiedą. Pora susituokė 2013-ųjų rugsėjį San Diege, jų vestuvių iškilmės truko net tris dienas. Po vestuvių jie išvyko kopinėti medaus į Italiją.

„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas su žmona ir sūnumis
„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas su žmona ir sūnumis

LeBronas Jamesas su Savannah augina tris vaikus: sūnus LeBroną jaunesnįjį (13 m.) ir Bryce'ą (11 m.) bei dukrą Zhuri (3 m.).

Vyresnysis LeBrono Jameso sūnus seka tėvo pėdomis ir yra perspektyvus jaunasis krepšininkas. Jeigu kortos susidėliotų sėkmingai, net yra teorinė galimybė, kad tėvas ir sūnus kada nors susitiktų tose pačiose NBA varžybose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius