Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinė Marilyn Monroe suknelė aukcione parduota už 4,6 mln. dolerių

Legendinė balta suknelė, kuria pasidabinusios Marilyn Monroe atvaizdas tapo šeštojo dešimtmečio Holivudo simboliu, aukcione parduota už 4,6 mln. JAV dolerių – gerokai didesnę nei buvo tikėtasi sumą.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe / „Scanpix“ nuotr.

Prieš aukcioną prognozuota, kad suknelė, su kuria didžiojo ekrano gražuolė pasirodė 1955 metų juostoje „Septynerių metų krizė“ (The Seven Year Itch), bus parduota už 1–2 mln. dolerių.

Tačiau per šeštadienį vykusį aukcioną, kurio metu buvo parduodami su Holivudu susiję atmintini daiktai iš aktorės Debbie Reynolds sukauptos kolekcijos, už šią M.Monroe suknelę buvo pakloti net 4,6 mln. dolerių.

Visų aukcione pristatytų daiktų, tarp kurių buvo ir kitų M.Monroe apdarų, vertė siekia 22,8 mln. JAV dolerių, nurodė aukciono namų „Profiles in History“ atstovė spaudai.

Amerikiečių dizainerio Williamo Travillos sukurta dramblio kaulo spalvos plisuota kokteilinė suknelė tapo neatskiriama M.Monroe, XX amžiaus sekso simbolio, įvaizdžio dalimi.

Tarp kitų šeštadienio aukcione pristatytų atmintinų drabužių buvo M.Monroe suknelės, kurias ji vilkėjo juostose „Džentelmenai renkasi blondines“ (Gentlemen Prefer Blondes, 1953) ir „Upė, iš kurios negrįžtama“ (The River of No Return, 1954), taip pat kostiumai iš tokių Holivudo klasika tapusių filmų kaip „Vėjo nublokšti“ (Gone With the Wind), „Muzikos garsai“ (The Sound of Music), „Kleopatra“ (Cleopatra), „Ozo šalies burtininkas“ (The Wizard of Oz) ir „Mano puikioji ledi“ (My Fair Lady).

Prašmatni raudona suknelė, su kuria M.Monroe pasirodė juostoje „Džentelmenai renkasi blondines“, buvo parduota už 1,2 mln. dolerių, o už itin atvirą jos suknelę iš filmo „Upė, iš kurios negrįžtama“ buvo pakloti 510 tūkst. dolerių.

Daug dėmesio sulaukė ir kitos Holivudo legendos, velionės Judy Garland apdarai – žydra medvilninė suknelė, su kuria ši aktorė pasirodė juostoje „Ozo šalies burtininkas“, parduota už 910 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius