-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje įvyko pirmasis „Mis pasaulis“ konkursas, kuriame dalyvavo neįgalios moterys

Pasipuošusi elegantiška vakarine suknia, su tobulu makiažu ir šukuosena, Maria Diaz atrodo, kaip bet kuri grožio konkurso dalyvė. Tačiau ji sėdi neįgaliojo vežimėlyje, prie kurio yra prikaustyta jau dešimt metų po nepažįstamo vyro šūvio.
Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka
Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Maria buvo viena iš 24 moterų, dalyvavusių šeštadienį Lenkijos sostinėje Varšuvoje įvykusiame neįgaliojo vežimėlyje sėdinčių moterų grožio konkurse „Mis pasaulis“, surengtame pirmą kartą pasaulyje.

„Nesvarbu, kas laimėjo karūną. Mes jau visos laimėjome, – sakė 28 metų Čilės atstovė, profesionali neįgaliųjų teniso žaidėja M.Diaz. – Turėjome pirmą galimybę parodyti pasauliui, kad mes galime padaryti viską, ką tik norime.“

Konkursą laimėjo psichologijos ir socialinės pedagogikos studentė Aleksandra Čičikova.

„Scanpix“ nuotr./Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka
„Scanpix“ nuotr./Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka

Konkurso dalyvės pasirodė vilkėdamos tautinius kostiumus, kokteilines ir vakarinės sukneles. Jos taip pat šoko. Kai kurios pačios valdydamos vežimėlį, o kitoms padėjo asistentai. Moterys taip pat pasakojo apie savo patirtis, iššūkius, su kuriais susiduria sėdintieji neįgaliojo vežimėlyje.

„Tokia iniciatyva yra pirmoji pasaulyje“, – sakė žiuri pirmininkė Katarzyna Wojtaszek-Ginalska. Jos teigimu, siekiama „pakeisti neįgaliojo vežimėliuose sėdinčių moterų įvaizdį, kad jos nebūtų vertinamos tik pagal savo negalią.“

„Scanpix“ nuotr./Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka
„Scanpix“ nuotr./Konkurso „Mis pasaulis“ akimirka

36 metų K.Wojtaszek-Ginalska pati sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Ji vadovauja konkursą surengusiam fondui „Vienintelė tokia“.

„Svarbiausia – ne išvaizda. Žinoma, į ją irgi atsižvelgiama, tačiau daug dėmesio skiriama merginų asmenybei, jų kasdienei veiklai“, – sakė konkurso organizatorė. Taip pat norima parodyti, kad daugelyje pasaulio dalių neįgaliojo vežimėlis vis dar yra prabanga.

Konkursui surengti minėtas fondas rinko lėšų iš privačių rėmėjų. Tačiau didžiąją dalį jų skyrė Varšuvos savivaldybė. Konkurso dalyvės buvo atrinktos nacionalinių konkursų metu. O šalyse, kur nebuvo rengiami konkursai, jas atrinko nevyriausybinės organizacijos, su kuriomis susisiekė Lenkijos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius