Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių „Chocolate Naive“ iškovojo Europos auksą prestižiškiausiuose šokolado apdovanojimuose

Lietuvoje gaminamas juodasis šokoladas su miško medumi iškovojo Europos aukso medalį nepriklausomame konkurse „International Chocolate Awards 2014“. „Chocolate Naive“ tapo pirmąja bendrove Baltijos šalyse, gavusi aukščiausią įvertinimą vadinamuose šokolado „Oskaruose“, kurie savaitgalį įvyko Florencijoje.
Domantas Užpalis
Domantas Užpalis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Visiems pasaulio šokolado gamintojams „International Chocolate Awards“ yra svarbiausias metų įvykis. Tai išskirtinė proga būti įvertintam geriausių konditerių, maisto ekspertų ir žurnalistų.  Todėl mums, kaip lietuviams, tai dvigubas apdovanojimas: „Chocolate Naive“ už šokoladą ir Lietuvai – už medų“, – sakė šios manufaktūros įkūrėjas ir meistras Domantas Užpalis.

Tarptautinio konkurso dalyvius vertino 70 ekspertų komisija iš viso pasaulio – nuo Italijos ir Prancūzijos iki JAV ir Japonijos.  Vertindama gaminius komisija laikėsi tam tikrų skonio receptorių budrumo išsaugojimo reikalavimų: per vieną sesiją ragavo ne daugiau kaip 20 plytelių. Vertintojai skonio pojūčio intensyvumą palaikė tarp ragavimų užkąsdami polentą (specialią kukurūzų košę) bei kitus priedus – duoną, obuolius, krekerius ar tiesiog užgerdami vandeniu.

Auksą laimėjo „Chocolate Naive“ juodojo šokolado plytelė, pagardinta lietuvišku biodinaminiu miško medumi
 „Chocolate Naive“ juodojo šokolado plytelė, pagardinta lietuvišku biodinaminiu miško medumi, laimėjo auksą

Tai trečiasis pasaulinis įvertinimas už „Chocolate Naive“gaminamą šokoladą. Lietuviška manufaktūra iškopė į pasaulio finalą „International Chocolate Awards 2013“ bei iškovojo bronzą „World Chocolate Awards 2013“ konkursuose. Taip pat praėjusiais metais lietuviai buvo pripažinti kaip geriausi pradedantieji maisto gamintojai „Next Organic Berlin 2013“ mugėje Vokietijoje bei gavo metų prekės ženklo apdovanojimą Lietuvoje už pirmuosius rinkodaros žingsnius.

„Chocolate Naive“ – vienas iš 200 pasaulio šokolado gamintojų, kurių produkcijos ruošimo ratas prasideda nuo kakavos pupelės.

Lietuvišką šokoladą jau įvertino tokie prestižiniai prekybos centrai kaip „La Grande Epicerie de Paris“ Prancūzijoje, „Selfridges“ Jungtinėje Karalystėje ar „Brian & Barry Milano“ Italijoje. Taip pat „Chocolate Naive“ savo gaminius eksportuoja į tokias šalis kaip Vokietija, Nyderlandai, Švedija, JAV, Japonija, Honkongas, Kazachstanas ar Singapūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius