Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje sėkmingai startavusiam filmui „Brėkštanti aušra“ meilės dainą parašė Bruno Marsas

Praėjusį penktadienį „Saulėlydžio“ sagos gerbėjams išaušo šventinė diena – kino teatruose pristatyta jau ketvirtoji Edvardo ir Belos meilės istorijos dalis. Per premjerinį savaitgalį „Brėkštančią aušrą“ pamatė beveik rekordinis pirmojo savaitgalio skaičius – per 35 tūkst. žiūrovų. Lydere pagal žiūrimumą tarp visų „Saulėlydžių“ Lietuvoje pretenduojanti tapti juosta leido mėgautis ne tik puikiais vaizdais, bet ir užburiančiu garso takeliu. Bene gražiausią jo dainą „It Will Rain“ specialiai filmui „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ parašė amerikiečių atlikėjas Bruno Marsas.
Kadras iš filmo „Brėkštanti aušra“
Kadras iš filmo „Brėkštanti aušra“ / CLINIC 212 nuotr.

Bruno Marso vardas viso pasaulio populiariosios muzikos gerbėjus apskriejo iškart po to, kai radijo stotis pasiekė jo hitai „Just The Way You Are“ ir „Grenade“. Lapkričio pradžioje vykusiuose 2011-ųjų MTV Europos muzikos apdovanojimuose dainininkui buvo skirtas geriausio naujo atlikėjo titulas. Šie metai atnešė Bruno Marsui ir daugiau apdovanojimų – vasarį vykusioje prestižinėje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje jis buvo nominuotas net septyniose kategorijose ir namo išsivežė auksinio gramofono statulėlę už geriausio popatlikėjo vyro pasirodymą.

Jautri ir įsimenanti daina „It Will Rain“ itin gerai perteikia pykčio, ilgesio ir noro susigrąžinti mylimąją jausmus. Kaip „Billboard“ sakė pats atlikėjas, jo kūrinys yra romantiškas, bet kiek niūrokas. „Pamatęs filmą, supratau, kad ji idealiai tiks. „Saulėlydžio“ sagos filmai – meilės istorija, tačiau ji tamsi. O pats geriausias mano dainos apibrėžimas: ji – apie tamsesnę meilės pusę, ji apibendrina filmo idėją“, – sakė Bruno Marsas. Jo kūrinys yra laikomas pagrindine garso takelio daina.

Kaip ši daina gimė? Dainininko teigimu, ją parašyti įkvėpė pamatyti filmo kadrai. „Viskas prasidėjo nuo manęs ir gitaros. Sukūriau kūrinio pradžią koncertinio turo metu. Turėjau melodiją galvoje, kur ji sau gulėjo, kol nepamačiau „Brėkštančios aušros“. Tuomet supratau, kad jie puikiai vienas kitam tinka“, – šypsojosi 26-erių muzikantas. Beje, prieš pat filmo premjerą Bruno Marsas pristatė „It Will Rain“ vaizdo klipą.

Kol tūkstančiai aistruolių rungiasi, kuris „Saulėlydžio“ sagos herojus – vampyras Edvardas ar vilkolakis Džeikobas – žavesnis, Bruno Marsas prisipažįsta esąs Belos, kurią vaidina Kristen Stewart, gerbėjas.

Stulbinantis startas Lietuvos kino teatruose

Jau po pirmojo rodymo savaitgalio ir išankstinių seansų „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ pretenduoja tapti pelningiausiu „Saulėlydžio“ sagos filmu Lietuvoje. Per savaitgalį ir išankstinius pristatymus kino juostą pamatė kone rekordinis skaičius – per 35 tūkst. žiūrovų. Jie padėjo filmui „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ uždirbti stulbinamą, per 482 tūkst. Lt, sumą. Tai – geriausias filmo startas Lietuvoje visos „Saulėlydžio“ sagos istorijoje.

„Brėkštanti aušra. 1 dalis“ per pirmąjį savaitgalį ir išankstinius seansus surinko 20 proc. daugiau pinigų nei filmas „Užtemimas“ per visą pirmąją filmo rodymo savaitę ir virš 20 proc. daugiau nei filmas „Jaunatis“ atidarymo savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius