-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligoninėje vėl atsidūrė Monako princesė Charlene: princas Albertas nutyli faktus

Prieš dvi savaites Monako princesė Charlene (43) sugrįžo namo iš Pietų Afrikos, kur daugiau nei pusmetį gydėsi nuo sunkios ausų, nosies ir gerklės infekcijos. Tačiau džiaugsminga nuotaika dėl karališkosios šeimos narės grįžimo ilgai nesitęsė – Charlene sutuoktinis princas Albertas II (63) pranešė, kad princesė ir vėl atsidūrė gydymo įstaigoje dėl emocinio ir fizinio išsekimo. Visgi princesės bičiuliai įtaria jos sutuoktinį slepiant tikrąją situaciją.
Monako princesė Charlene ir princas Albertas
Monako princesė Charlene ir princas Albertas / Vida Press nuotr.

Išskirtiniame interviu, kurį princas Albertas davė žurnalui „People“, rašoma, kad princesė Charlene yra gydoma ligoninėje už Monako. Teigiama, kad į medikus nutarta kreiptis praėjus vos kelioms dienoms nuo princesės sugrįžimo. Pasak princo Alberto, jo žmonai medikų pagalbos prireikė dėl stipraus emocinio ir fizinio išsekimo. 43-ejų princesė Charlene ligoninėje turės praleisti keletą savaičių.

„Pirmosiomis valandomis nuo sugrįžimo ji jautėsi gerai, tačiau kiek vėliau tapo aišku – jos savijauta yra bloga“, – sakė 63 metų princas Albertas.

Pasak monarcho, sprendimą gydytis už Monako ribų priėmė pati princesė Charlene.

„Sėdėjome kartu su jos broliais ir svaine. Ji jau buvo priėmusi sprendimą kreiptis į medikus, o mes norėjome, kad ji tai patvirtintų mūsų akivaizdoje. Ji žinojo, kad geriausia ieškoti kvalifikuotos pagalbos, tačiau ne Monake. Dėl privatumo nusprendėme gydytis kitur“, – atviravo princesės sutuoktinis.

Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene
Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene

Princas Albertas suskubo paneigti spėliones, jog princesės emocinė sveikata pašlijo dėl jųdviejų santuokos krizės. Kalbos, kad Monako princas su žmona yra ant skyrybų slenksčio, aidi jau keletą mėnesių.

„Tikriausiai turėsiu pakartoti keletą kartų, tačiau tai neturi nieko bendro su mūsų santykiais. Noriu tai labai aiškiai pabrėžti. Nei problemos mūsų santykiuose, nei apskritai mūsų šeimos santykiai su tuo nėra susiję. Tie negalavimai – kitokio pobūdžio“, – sakė jis.

„Ji buvo labai išsekusi tiek fiziškai, tiek emociškai. Sugrįžusi iš Pietų Afrikos Charlene jau negalėjo vykdyti savo oficialių pareigų, o ir apskritai negalėjo gyventi normalaus gyvenimo, įskaitant ir šeimos gyvenimą“, – apie būtiną medikų priežiūrą kalbėjo princas Albertas.

Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene su šeima
Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene su šeima

Princesė Charlene gimtojoje Pietų Afrikoje laiką leido nuo gegužės pradžios. Grįžti namo ji negalėjo dėl sunkaus ausies, nosies ir gerklės uždegimo, dėl kurios turėjo iškęsti net keletą operacijų. Princas Albertas svarstė, kad prie emocinio išsekimo galėjo prisidėti ir šios.

„Akivaizdu, kad pastaraisiais mėnesiais atliktos operacijos turėjo įtakos jos emocinės ir fizinės būklės pablogėjimui. Tai tikrai turėjo įtakos, tačiau plačiau komentuoti nenoriu. Galiu pasakyti tik tiek, kad ji juto stiprų nuovargį, keletą dienų blogai miegojo ir visai nieko nevalgė. Ji numetė daug svorio, todėl tapo tik dar silpnesnė, imlesnė kitiems negalavimams – peršalimui, gripui ar net Covid-19“, – sakė princas, tačiau suskubo pabrėžti, kad žmona šiuo virusu neužsikrėtė.

Dėl ilgos viešnagės Pietų Afrikoje, princesė Charlene praleido savo 10-ąsias vestuvių metines, o tai paskatino kalbas apie sutuoktinių nesutarimus. Kalbas apie galimas skyrybas pora nuolat neigė. Visgi vos pasklidus žiniai apie princesės Charlene pasitraukimą iš viešojo gyvenimo, šios kalbos ir vėl atgijo.

„Žinau, kad sklando įvairiausi gandai, tai iškart leiskite darkart pasakyti: tai – ne Covid-19, tai nesusiję ir su vėžiu, ir su santykių problemomis, tai nesusiję ir su plastinėmis operacijomis“, – vardijo princas Albertas.

Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene ir princas Albertas
Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene ir princas Albertas

Princas Albertas patikino, kad žmoną ligoninėje aplankys kartu su vaikais šešerių dvyniais princu Jacquesu ir princese Gabriella. Šie, pasak princo, apie mamos sveikatos būklę yra informuoti.

„Jiems sakiau, kad mama yra pavargusi, jai reikia pailsėti. Sakiau vaikams, kad mama nėra toli ir jie netrukus galės su ja pasimatyti. Tokio amžiaus vaikai jau supranta“, – teigė jis.

„Negaliu tiksliai pasakyti, kada ją aplankysime, tačiau tai padarysime. Tikrai ne artimiausiomis dienomis, jai reikia laiko sulaukti tinkamos medikų pagalbos. Gydymas paprastai trunka keletą savaičių. Tai pažiūrėsime, kada galėsime ją pamatyti“, – pridūrė princas Albertas.

Nepaisant sunkumų šeimoje, princo Alberto viešumoje be šypsenos išvysti tikriausiai neįmanoma. „Negaliu vaikščioti liūdnas, nes šis laikotarpis – įtemptas. Man viskas gerai. Žinoma, mane liūdina ši situacija, bet žinau, kad Charlene yra geroje vietoje, tad ji greitai pasveiks“, – kalbėjo Monako monarchas.

Vis dėlto kalbėdami su portalu „Page Six“ princesės bičiuliai nerimavo, kad Monako princas neatskleidžia tikrosios princesės Charlene sveikatos būklės. Pasak naujienų portalo šaltinių, Pietų Afrikoje keletą operacijų iškentusi princesė buvo labai išsekusi, numetusi daug svorio, tad buvo atsidūrusi ant gyvenimo ir mirties ribos.

„Nesąžininga, kad ji vaizduojama kaip turinti kokių nors psichikos sveikatos ar emocinių problemų, – sakė šaltinis. – Nesuprantame, kodėl rūmai sumenkina jos sveikatos problemas“.

Artimas princesei šaltinis patikino, jog princesė Charlene po operacijų susidūrė su rimtomis sinusų ir rijimo problemomis.

„Dėl atliktų operacijų ji negalėjo valgyti kieto maisto daugiau nei šešis mėnesius, – sakė šaltinis. – O skysčius galėjo gerti tik per šiaudelį, todėl prarado beveik pusę savo kūno svorio, vos nemirė.“

Princesės Charlene bičiulis pabrėžė, kad princesė tikrai nesusiduria su psichikos sveikatos problemomis.

„Ją išsekino nesibaigiančios operacijos ir negalėjimas tinkamai maitintis, – sakė šaltinis. – Be viso to, ji beprotiškai ilgėjosi savo vaikų ir vyro, kol buvo įstrigusi Pietų Afrikoje.“

Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene su šeima
Vida Press nuotr./Monako princesė Charlene su šeima

Buvusi Pietų Afrikos olimpinė plaukikė ištekėjo už kunigaikščio Alberto 2011 metais. Jųdviejų sūnus Jacques'as dabar yra 700 metų gyvuojančios Grimaldi giminės sosto įpėdinis.

Europos gyvenimo būdo žurnalai kėlė prielaidą, kad karališkoji pora yra priartėjusi prie skyrybų.

Charlene jau kelis pastaruosius mėnesius gyveno Pietų Afrikoje, o žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad nori įsigyti namą savo tėvynėje.

Alberto II tėvai buvo Monako kunigaikštis Rainier III ir Grace Kelly – amerikietė kino aktorė, žuvusi per automobilio avariją 1982 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius