Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lisa Kudrow atskleidė tragišką savo šeimos ryšį su holokaustu

Serialo „Draugai“ žvaigždė Lisa Kudrow išsiaiškino, kaip jos šeima susijusi su holokaustu. Tai paaiškėjo, kai aktorė filmavosi amerikietiškame laidos „Kaip manai, kas esi?“ („Who Do You Think You Are?“) versijoje.
Aktorė Lisa Kudrow
Aktorė Lisa Kudrow / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aktorė pasipylė ašaromis sužinojusi, kad jos prosenelė buvo nužudyta nacių per Antrąjį pasaulinį karą. Lisa perskaitė įrašus, kuriuose užfiksuota, kad jos prosenelė Mera Mordejovich buvo nužudyta ir sudeginta su kitais 900 žydų Ilijoje, Baltarusijoje.

46 metų aktorė su mokslininkais vyko į BBC televizijos parengtą misiją, kurios tikslas buvo išsiaiškinti, kas atsitiko prosenelei Merai ir kur ji palaidota.

Kai L.Kudrow buvo dar visai maža, jos motina kartą jai yra sakiusi, kad senelę nužudė Hitleris. Lisa nusprendė išsiaiškinti daugiau.Tyrimo rezultatai aktorę labai sukrėtė. „Žmonės buvo išrengti, nušauti ir sudeginti, – sakė ji. – Girdint detales darėsi vis sunkiau, nes buvo galima įsivaizduoti, kas tiems žmonėms nutiko.“

Iš Baltarusijos Lisos maršrutas driekėsi į Lenkiją, Gdynę. Čia aktorė su mokslininkais ieškojo pusbrolio Jurijaus Borudino, kuris, kaip žinoma, išgyveno holokaustą. Aptikusi vyro kontaktus telefonų knygoje, Lisa vyko aplankyti giminaičio. Pusbrolis Lenkijoje gyveno pakeitęs vardą ir pasivadinęs Boleslovu.

Dabar B.Borudinas ir aktorės tėvas Lee palaiko ryšius per interneto telefonijos tinklą „Skype“. L.Kudrow prasitarė nesitikėjusi, kad pusbrolis bus dar gyvas.

„Vieną liūdną istoriją sekė kita. Kai nuvykau į Lenkiją, mūsų vairuotojas pasakė: „Jūsų viešbutis visai geras, jame kadaise buvo apsistojęs Hitleris, – kalbėjo L.Kudrow. –  Tuomet pagalvojau, kad aš nebegaliu daugiau ištverti. Bet tada mes išsiaiškinome, kad Boleslovas gyvas. Tai buvo nuostabi sunkios kelionės pabaiga.“

Kadrus iš šios laidos galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius