Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone gyvenanti Lukrecija Vaupšaitė ėmėsi ambicingo projekto – kuria serialą „London is Calling“

Londone gyvenanti režisierė Lukrecija Vaupšaitė ėmėsi naujo ambicingo projekto „London is Calling“ – nors jis dar tik pradėtas, jau spėjo sulaukti dėmesio.
Lukrecija Vaupšaitė (antra iš dešinės) serialo „London is Calling“ filmavime
Lukrecija Vaupšaitė serialo „London is Calling“ filmavime / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Londonas

„Tai komedijos ir dramos žanro serialas apie keturias drauges, kurios atvyko į Londoną ieškoti meilės bei siekti savo svajonių. Tai istorija apie merginų draugystę bei gyvenimo Londone ypatumus – vargus ir džiaugsmus. Merginos atvykusios iš skirtingų šalių, išskyrus vieną personažę Laurą, kuri yra gimusi ir augusi Londone“,  – Žmonės.lt apie naująjį projektą pasakojo serialo režisierė ir scenarijaus autorė Lukrecija Vaupšaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Lukrecija Vaupšaitė
Asmeninio albumo nuotr./Lukrecija Vaupšaitė

Serialo anonsas buvo filmuojamas terasoje ant Temzės upės kranto iš kurio matosi visas Londonas – ir modernaus Londono ženklu vadinamas pastatas Shard.

„Šią vietą pasirinkome neatsitiktinai, nes mums buvo labai svarbu, kad matytųsi Londonas – jis juk penktas personažas šioje istorijoje. Turiu daugybę draugų iš įvairių šalių, todėl kilo idėja, kad serialo personažai turėtų būti iš skirtingų šalių“, – sakė Lukrecija.

Prie anonso dirbo patyrusi komanda: stilistė Sara Dunn, kuri praeityje dirbo prie Davido Beckhamo ir Marinos Abramovinc stiliaus. Operatorius Steve‘as  Langmanis praeityje yra sukūręs mados filmą Dr. Martens brandui su britų supermodeliu Agyness Dean, bei filmavęs reklamas tokiems brandams kaip Gucci, Paul Smith bei trumpą dokumentiką apie Roberto Cavalli.

„Kiekvienas personažas turi savitą stilių, dėl to buvo smagu, kad tokia patyrusi stilistė sutiko pagelbėti“, – džiaugėsi Lukrecija.

Meno klausimais Lukreciją konsultavo mama menininkė Audronė Vaupšienė, kurios  paroda šiais metais buvo pristatyta Venecijos bienalėje bei Vienoje. Kadangi Lukrecija dirba prodiusere su reklamomis vienoje didžiausių Britanijos post prudukcijos kompanijų „Smoke&Mirrors“, jai pagelbėjo ir bendradarbiai.

Serialo aktorės šioje srityje ne naujokės: Alice Bird vaidino britų seriale „Footballers Wives“, „Push“ bei filme „Notes On The Scandal“. Katrina Nare yra vaidinusi Hallmark filme „A Royal Christmas“ bei britų seriale „Deep Cuts.“

„Kol kas vyksta pokalbiai TV kanalais ir online platformomis, taigi dar nepatvirtinta kur „London is Calling“ serialas bus rodomas. Anonsas jau nufilmuotas, taigi šiuo metu dirbame prie pirmosios serijos filmavimo“, – sakė Lukrecija.

Visos naujienos apie projektą – paspaudus čia.

Lukrecijos Vaupšaites filmas „Emocinė policija“ jau rodytas kino festivalio „Berlinale“ programoje „Film Cloud“, Nuit Blanche festivalyje Paryžiuje, taip pat festivaliuose ir kino peržiūrose Kolumbijoje, Vašingtone, Majamyje, Rio de Žaneire, Peru, Pakistane, Akapulke, Čilėje, Venesueloje, Prancūzijos Naujojoje Kaledonijoje. Filmas rodytas ir „Kino pavasaryje“ bei „French Institute“ Nigerijoje.

2013 m. pavasarį „Emocinė policija“ parduota  TV kanalui „Eurochannel“, turinčiam 25 milijonus žiūrovų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius