Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Majamis tampa rusų įžymybių kolonija

Majamis spėjo tapti mėgstamiausia Rusijos pramogų pasaulio atstovų poilsio vieta. Žvaigždžių pasaulyje dabar ypatingai madinga JAV paplūdimiuose, praneša rusų laikraštis „Komsomolskaja pravda“.
Majamyje nauji butai laukia šeimininkų
Majamyje nauji butai laukia šeimininkų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip primena leidinys, šios mados pradininku tapo kompozitorius Igoris Nikolajevas. Jis beveik prieš dvidešimt metų buvo vienas pirmųjų rusų, nusipirkusių butą Majamyje, „Sunny Isles Beach“ rajone. Rusai šiose vietovėse buvo gana egzotiškas reiškinys, tačiau netrukus būstą įsigyti nusprendė ir Alos Pugačiovos šeimos nariai. Nekilnojamąjį turtą čia nusipirko Pati A.Pugačiova, Kristina Orbakaitė ir Filipas Kirkorovas. Tačiau neilgai trukus rojaus kampelį ėmė okupuoti vis daugiau rusų, ir tapo įprasta girdėti Majamio gatvėse rusų kalbą.

Rusų antplūdis net privertė A.Pugačiovą parduoti savo amerikietišką butą – pailsėti ir likti neatpažįstamai paplūdimyje nepavykdavo. O F.Kirkorovas atvirkščiai – praėjusiais metais prie savo prabangaus būsto pridėjo dar ir ištaigingą dvarą prestižiniame rajone.

Dainininkė Irina Alegrova neseniai tapo erdvių apartamentų, kainavusių apie pusę milijono JAV dolerių šeimininke. Pasak gandų, tokios dovanos ji sulaukė iš vieno turtingiausių Ukrainos žmonių. I.Alegrovos kaimynystėje – daugiausia rusakalbių, o visame name, galima sakyti, įsikūrė visa rusų kolonija.

Dainininkė Diana Gurskaja visą sausį praleido Majamyje su savo šeima. „Mes čia atostogaujame kiekvienais metais. Aš labai myliu saulę ir vandenyną, tačiau šiais metais Majamyje gana šalta“, – pasakojo atlikėja. Įspūdžius apkartino ir įvykusi vagystė: paplūdimyje iš jos buvo pavogtas telefonas „iPhone“, pritaikytas silpnaregiams.

D.Gurskajos šeima neskuba įsigyti būsto Majamyje. Kol kas atlikėja su savo artimaisiais atostogauja įprastame viešbutyje. Jos brolis prodiuseris Robertas aiškino, jog nekilnojamojo turto kainos JAV gana sumažėjo. Ir, matyt, kitais metais sumažės dar labiau. Todėl daugelis atlikėjų vis dar laukia pigių kainų.

Andželika Varum ir Leonidas Agutinas apsigyveno prabangiame Donaldo Trampo  „Towers“ apartamentų komplekse „Sunny Island“ rajone. Pats kukliausias 45 kvadratinių metrų butas čia kainuoja ne mažiau 500 000 JAV dolerių. Tačiau čia galima rasti viską gyvenimui ir poilsiui: privatų išėjimą į paplūdimį, apsaugos tarnybą, baseiną, SPA ir sporto salę. Butų terasos įrengtos su vaizdu į vandenyną, o vonios kambariai ir virtuvė pilnai aprūpinti visa reikalinga technika. Šie butai yra parduodami ir Rusijos skelbimų portaluose, todėl tapti žvaigždžių kaimynu nebėra problema.

Tačiau gyventi šalia Valerijaus Leontjevo nėra lengva. Atlikėjo namas nutolęs net 40 kilometrų nuo Majamio centro, netoli įžymaus botanikos parko. Dviaukštis vasarnamis uždaroje ir saugomoje teritorijoje įkainuotas maždaug 5 milijonais JAV dolerių. Pats atlikėjas čia lankosi retai, daugiausia žiemą, tačiau viloje visus metus šeimininkauja jo žmona Liusija.

Kompozitorius Igoris Krutoj taip pat įsigijo turto milijonierių saloje – „Fisher Island“. Nekilnojamojo turto kainos ten ypatingai aukštos: namas gali kainuoti net 45 milijonus dolerių, tačiau atsiranda norinčių ir galinčių pirkti. Juk net nuvykti iki salos galima tik specialiu keltu – gavus salos gyventojo leidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius