-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marilyn Monroe ir Arthuro Millerio santuoka: nuo svaiginančios meilės iki kartaus gailesčio

Sakoma, kad trečias kartas nemeluoja. Ši taisyklė negaliojo Marilyn Monroe, turėjusiai tris santuokas ir visas jas nutraukusiai. Tiesa, paskutinioji, nors ir truko ilgiausiai, rašoma, nebuvo laiminga – vedybinis gyvenimas su scenaristu Arthuru Milleriu iš pradžių buvo kupinas aistros, bet didelio nusivylimo ir nuolatinio nerimo išvengti nepavyko.
Marilyn Monroe, Arthuras Milleris
Marilyn Monroe, Arthuras Milleris / Vida Press nuotr.

Aktorė, modelis ir dainininkė Marilyn Monroe – vienas garsiausių pasaulinės sensacijos pavyzdžių. Vien legendų apie ją pakako, kad į jos filmus rodžiusius kino teatrus plūstų žmonės. Ji, ikona, pasirodė net pačiam JAV prezidentui.

Iki 1962 m. Marilyn Monroe gyvybę užgesinusio, kaip teigiama, perdozavimo, žvaigždė buvo ištekėjusi net tris kartus. Paskutiniuoju jos vyru tapo scenaristas Arthuras Milleris, sukėlęs skandalą dėl to, jog nepasirodė buvusios mylimosios laidotuvėse.

Marilyn Monroe ir Arthuro Millerio, mirusio 2005-aisiais einant 90-uosius metus, santuoka buvo pati ilgiausia. 1942-aisiais aktorė ištekėjo už policininko Jameso Dougherty, su kuriuo išsiskyrė po ketverių metų, o antruoju Marilyn Monroe vyru tapo JAV beisbolo legenda Joe DiMaggio. Vestuves pastarieji atšoko 1954 m., tačiau vos po metų nusprendė santuoką nutraukti.

Praėjus metams po antrų skyrybų, Marilyn Monroe ištekėjo už Arthuro Millerio – taip prasidėjo, kaip vėliau paaiškėjo, neramus ir intensyvus , gandais apipintas dviejų žmonių vedybinis gyvenimas.

Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu
Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu

Visų pirma, to meto žiniasklaidą itin nustebino Marilyn Monroe sutuoktinio pasirinkimas – nuo profesionalaus atleto iki scenaristo. Vienas žurnalas poros santuoką pavadino „mažiausiai tikėtina“. Spaudos atstovai niekaip negalėjo suprasti šios santuokos esmės, rašo „Mirror“, tuo tarpu patiems sutuoktiniams apsigyvenus drauge tapo aišku, kad jųdviejų gyvenimo būdai – skirtingi kaip du pasauliai.

Teigiama, kad Arthurą Millerį labai nustebino po tuoktuvių jam ir jo žmonai rodytas dėmesys ir reikštas susižavėjimas. Kad vedė to meto didžiausią Holivudo žvaigždę vyras suprato porai apsilankius Londone, kur juos pasitiko 400 žurnalistų minia, vėliau tą patį vakarą specialų pasirodymą jiems surengė mokyklos choras.

Santuokai naudos neatnešė ir gandai apie slaptas Arhuro Millerio politines sąjungas. Scenaristas buvo įtarinėjamas komunistų partijos palaikymu, kas 6-to dešimtmečio Amerikoje, Šaltojo karo paranojoje, buvo didžiausias tabu. Iš šių gandų gimė kiti, kurių vienas, jog Arthuras Milleris Marilyn Monroe vedė tik dėl to, kad neutarlizuotų kalbas apie atsisakymą valdžios institucijoms išduoti komunistų vardus.

Nors atsisakymas dalyvauti Marilyn Monroe laidotuvėse privedė prie kaltinimų neva scenaristas aktorės taip niekada ir nemylėjo, arba vedė ją dėl visai kitų priežasčių, Arthuro Millerio biografas prof. Christopheris Bigsby tikina, kad jo meilė buvo nuoširdi – jis negalėjo atitraukti nuo jos akių, buvo jos pakerėtas, jai yra parašęs ne vieną tai įrodantį meilės laišką.

Nepaisant to, kalbama, kad Marilyn Monroe jautė Arthuro Millerio apgailestavimą, kad šis ją vedė. Apie nusivylimą jųdviejų santuoka vyras, teigiama, rašė ir savo dienoraštyje.

Perskaičiusi sutuoktinio mintis apie jųdviejų sąjungą, rašikliu ant popieriaus po to užklupusius jausmus išliejo ir Marilyn Monroe. Autorius ir žurnalistas Samas Kashneris teigė, kad aktorė buvo „sugniuždyta“.

„Viena didžiausių jos baimių, – „Vanity Fair“ rašė S.Kushneris. – Išsipildė tai, kad ji nuvils mylimus žmones.

Arthurą Millerį kino žvaigždė eilėraštyje, parašytame vasarą leidžiant Jungtinėje Karalystėje, pavadino „taikiu monstru“.

1960-aisiais pora nusprendė apsigyventi atskirai, taip ir nepavykus išgelbėti santuokos po širdį sudaužiusio Marilyn Monroe radinio jos vyro dienoraštyje, o kitąmet juodu jau buvo oficialiai išsiskyrę.

Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu Britanijoje
Vida Press nuotr./Kino žvaigždė Marilyn Monroe su sutuoktiniu Arthuru Milleriu Britanijoje

Neseniai atrastas rašinys, rašytas Marilyn Monroe laidotuvių dieną, leidžia geriau suprasti Arthuro Millerio jaustą panieką garsenybių kultui, kuriam priklausė ir jo žmona. Apie priežastį nedalyvauti laidotuvėse jis rašė: „Vietoje to, kad vykčiau į laidotuves, kur būsiu nufotografuotas, nusprendžiau likti namuose ir leisti gedinčiai visuomenei užbaigti parodiją.

Ne visi ten esantys bus apsimetėliai, bet jų bus užtektinai. Daugelis jų ją ir sunaikino, ponios ir ponai. Ją sunaikino daugybė dalykų, kai kurie jų esate jūs. Ir kai kurie tų dalykų naikina jus. Naikina jus dabar.

Dabar, jums stovint ir verkiant, džiaugiatės, kad ne jūs laidojamas žemėje, džiaugiatės, kad tai miela mergina, kurią jūs nužudėte.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Po Marilyn Monroe mirties rasti užrašai atskleidė, kokia sunkiausiais gyvenimo periodais ji buvo iš tikrųjų

Už 7 mln. dolerių parduodamas namas, kuriame gyveno ir mirė Marilyn Monroe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius