Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medaus mėnuo karališkai: kur po savo vestuvių keliauja Europos princai ir princesės?

Europos karališkų šeimų vestuvės visuomet sulaukia didžiulio visuomenės dėmesio ir primena pasakas – uniformomis pasipuošę princai, pasakiškai atrodančios princesės (dar įdomiau, jei jos – nekilmingos!), karietos, žirgai, paradai... O kur po tokių pompastiškų vestuvių karališkosios poros važiuoja kopinėti medaus?
Švedijos princesė Madeleine ir Christopheris O'Neillas, princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine bei Švedijos princas Carlas Philipas ir princesė Sofia
Švedijos princesė Madeleine ir Christopheris O'Neillas, princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine bei Švedijos princas Carlas Philipas ir princesė Sofia / „Scanpix“ nuotr.

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine: Seišeliai

2011 metais susituokę stebint dviem milijardams žmonių visame pasaulyje, Jungtinės Karalystės princas Williamas ir jo išrinktoji Kate, suprantama, norėjo šiek tiek ramybės ir privatumo. Tad laimingi jaunavedžiai po vestuvių pabėgo į atokią Indijos vandenyne esančią salą Seišeliuose, prie rytinių Afrikos krantų.

Balandį septintąsias santuokos metines princas Williamas ir jo žmona sutiko jau penkių asmenų šeimoje – jiedu augina penkerių sūnų George'ą, trejų dukrą Charlotte ir trijų mėnesių sūnų Louisą.

„Scanpix“/AP nuotr./Princas Williamas ir Kate Middleton
„Scanpix“/AP nuotr./Princas Williamas ir Kate Middleton

Princas Frederikas ir princesė Mary: Afrika

Danijos princo Frederiko išrinktoji Mary – iš tolimosios Australijos, tad medaus mėnesiui jiedu pasirinko viduriuką: Afriką. Tiksliau, Frederikas išrinko, mat jų kelionės kryptis turėjo būti staigmena naujajai žmonai.

„Tai buvo mano darbas suorganizuoti kelionę ir tuo pačiu nustebinti Mary. Tad ji nežinojo, kur mes vyksime, ir aš norėjau, kad ta vieta būtų kur nors, kur mudu galėtume laisvai būti savimi, tiesiogine to žodžio prasme – tik vieni du. Mano nuomone, kad tai gautume, turėjome vykti į Afrikos žemyną, antraip lieka Antarktida arba Grenlandija“, – viename interviu yra sakęs princas.

Frederikas ir Mary susituokė 2004 metų gegužę, šiandien pora turi keturias atžalas: 12-os sūnų Christianą, 11-os dukrą Isabellą ir septynerių dvynukus Vincentą bei Josephine.

„Scanpix“ nuotr./Danijos princo Frederiko ir princesės Mary vestuvės (2004 m.)
„Scanpix“ nuotr./Danijos princo Frederiko ir princesės Mary vestuvės (2004 m.)

Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia: Fidžis

Po to, kai 2015-ųjų birželio 13-ąją vienas kitam ištarė amžinos meilės priesaiką, Švedijos princas Carlas Philipas ir jo nuotaka Sofia Hellqvist, kuri po vestuvių gavo princesės titulą, medaus kopinėti iškeliavo toli toli – į Fidžį.

Pametinukus sūnus Alexanderį ir Gabrielį auginanti karališkoji pora privačioje Laucalos saloje Fidžyje ilsėjosi 12 dienų. Ši sala priklauso Austrijos milijardieriui Dietrichui Mateschitzui, energinio gėrimo „Red Bull“ savininkui. Laucalą jis nusipirko 2003 metais ir čia įkūrė išskirtine prabanga pasižymintį kurortą su 25 privačiomis vilaitėmis.

„Scanpix“ nuotr./Princas Carlas Philipas ir Sofia Hellqvist
„Scanpix“ nuotr./Princas Carlas Philipas ir Sofia Hellqvist

Beje, toje pačioje saloje medaus mėnesį leido ir supermodelis Miranda Kerr su „Snapchat“ įkūrėju Evanu Spiegeliu. Kaip atrodo ši sala ir joje įkurtas prabangus kurortas, galite pažiūrėti štai čia:

Princesė Madeleine ir Christopheris O'Neillas: Seišeliai

Švedijos princesė Madeleine ne kartą buvo kaltinama neva tai kopijuojanti viso pasaulio žmonių mylimą Kembridžo hercogienę Catherine – esą jos ir finansininko Chriso O'Neillo sužadėtuvių nuotrauka buvo labai panaši į Williamo ir Catherine. O tokias kalbas dar labiau paaštrino princesės Madeleine pasirinkta medaus mėnesio kryptis: ji su vyru medų kopinėjo Seišeliuose – ten pat, kur ir Williamas su Catherine.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Švedijos princesė Madeleine ir Chrisas O'Neillas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Švedijos princesė Madeleine ir Chrisas O'Neillas

Princesė Victoria ir princas Danielis: Prancūzijos Polinezija

Švedijos sosto paveldėtoja princesė Victoria už savo buvusio asmeninio trenerio ištekėjo 2010-aisiais, o po vestuvių jaunavedžiai patraukė į smėlėtus ir rojų primenančius Prancūzijos Polinezijos paplūdimius.

Vida Press nuotr./Švedijos princesė Victoria ir princas Danielis (2010 m.)
Vida Press nuotr./Švedijos princesė Victoria ir princas Danielis (2010 m.)

Beje, šią medaus mėnesio kryptį pasirinko ir 2017 metų gegužę už milijardieriaus Jameso Matthewso ištekėjusi Kembridžo hercogienės Catherine sesuo Pippa Middleton. Jų medaus mėnesio akimirkas galite pažiūrėti štai čia:

Princas Charlesas ir princesė Diana: su jachta po Viduržemio jūrą

1981-aisiais susituokę princas Charlesas ir princesė Diana medaus kopinėti toli nevyko – su karališkajai šeimai priklausančia jachta „Britannia“ plaukiojo po Viduržemio jūrą. Antroji jų medaus mėnesio dalis buvo grįžus namo – jaunavedžiai ramiai ilsėjosi karališkosios šeimos rezidencijoje Balmoralyje.

Tiesa, tik visai neseniai į dienos šviesą išlindo informacija, esą Charleso ir Dianos medaus mėnuo nebuvo toks romantiškas, kaip būtų galima tikėtis. Princesė Diana knygą apie ją rašiusiam autoriui papasakojo, kad kiekvieną vakarą jachtoje kartu su ja ir vyru laiką leisdavo ir kokie nors įtakingi ar svarbūs asmenys, kuriuos jaunavedžiai turėdavę užimti – romantiško laiko dviese beveik nebuvo ir tai labiau priminė oficialų priėmimą, o ne medaus mėnesį.

Vida Press nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas
Vida Press nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas

Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas: Hampšyras

Kai 1947 metų lapkritį tekėjo už princo Philipo, Elizabeth dar buvo princesė, o ne karalienė, ir niekur toli medaus kopinėti jiedu nevyko. Savo medaus mėnesį pora praleido Broadlands rūmuose Hampšyre, Anglijoje, kurie priklausė Philipo dėdei grafui Mountbattenui.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas (1947 m.)
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas (1947 m.)

Zara ir Mike'as Tindallai: Kipras

Karalienės Elizabeth II anūkė Zara Phillips nors ir priklauso karališkajai šeimai, tačiau kaip jos pusbroliai ir pusseserės titulo neturi – toks buvo jos motinos princesės Anne sprendimas. Vienintelė karalienės dukra nusprendė, kad jos vaikams bus geriau gyventi paprastą pilietišką gyvenimą, dėl to jiems vietoj titulo buvo duota tėvo pavardė ir jie nėra išlaikomi britų mokesčių mokėtojų.

2011-aisiais ištekėjusi už regbio žaidėjo Mike'o Tindallo Zara perėmė jo pavardę, o po vestuvių jaunavedžiai išvyko kopinėti medaus į prabangų „Columbia Beach Resort“ viešbutį Kipre.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zara Tindall ir Mike'as Tindallas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zara Tindall ir Mike'as Tindallas

Princas Charlesas ir Kornvalio hercogienė Camilla: Škotija

2005-aisiais įvykusios antros princo Charleso vestuvės buvo gerokai kuklesnės nei pirmosios. Po santuokos ceremonijos, kuri buvo surengta Vindzore, jis su naująja žmona Camilla patraukė į Škotijoje esančią Balmoralio pilį, priklausančią šeimai. Ten pat, kur ilsėjosi ir po vestuvių su pirmąja žmona princese Diana...

Tiek princui Charlesui, tiek Camillai ši santuoka – antroji, tačiau jie buvo užmezgę romaną dar prieš savo pirmąsias santuokas. Vis tik tada jųdviejų santykiai nebuvo palaiminti ir galiausiai Charlesas vedė neva jam labiau tikusią Dianą Spencer, o Camilla ištekėjo už kariškio Andrew Parkerio Bowleso. Su juo Camilla susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Tomo ir dukters Lauros. Beje, princas Charlesas yra Camillos sūnaus krikštatėvis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Charlesas ir Kornvalio hercogienės Camillos vestuvės (2005 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Charlesas ir Kornvalio hercogienės Camillos vestuvės (2005 m.)

Princas Haakonas ir princesė Mette-Marit: Niujorkas

Norvegijos princas Haakonas savo gyvenimo meilę Mette-Marit Tjessem Høiby, kuri po vestuvių tapo princese, vedė 2001 metų rugpjūčio 25-ąją.

Netrukus po vestuvių laimingi jaunavedžiai kartu su Mette-Marit ketverių metų sūnumi Mariumi iš ankstesnių santykių išvyko susipažinti su Niujorku.

Deja, tačiau jų medaus mėnesį nutraukė 2001-ųjų rugsėjo 11-ąją įvykdytas teroro aktas – iš karto po jo Norvegijos karališkoji šeima parskrido namo, nors planavo pakeliauti po Ameriką ilgiau.

„Scanpix“ nuotr./Norvegijos princo Haakono ir princesės Mette-Marit vestuvės (2001 m.)
„Scanpix“ nuotr./Norvegijos princo Haakono ir princesės Mette-Marit vestuvės (2001 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius