Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkė Tillett Wright prisipažino aštuonerius metus apsimetinėjusi berniuku

Amerikietė menininkė ir aktyvistė Tillett Wright (28 m.) net aštuonerius savo gyvenimo metus praleido apsimetinėdama berniuku. To neįtarė nei jos bendraklasiai, nei darbdaviai – būdama vaikas ji keliuose Holivudo filmuose atliko berniukų vaidmenis.
Tillett Wright dabar ir vaikystėje
Tillett Wright dabar ir vaikystėje / Stop kadras
Temos: 1 Biseksualumas

Vienoje iš savo paskaitų Tillett Wright papasakojo savo istoriją, kuri – išties neįprasta.

Būdama šešerių ji tiesiog ėmė ir užsimanė būti berniuku. Priežastis paprasta – mergaitė norėjo žaisti krepšinį, tačiau berniukai jos žaisti nepriėmė vien todėl, kad ji yra mergaitė. Nusivylusi Tillett namuose nusiskuto galvą plikai, apsirengė kaip berniukas ir kitą dieną atėjusi pas tuos pačius vaikus prisistatė kaip berniukas – niekas jos nepažino.

Stop kadras/Tillett Wright vaikystėje (dešinėje)
Stop kadras/Tillett Wright vaikystėje (dešinėje)

Šis žaidimas – apsimetinėti berniuku – Tillett labai patiko ir ji savo paslaptį išsaugoti sugebėjo net aštuonerius metus. Dėl gana universalaus vardo net mokytojai ar kino kūrėjai, kurie samdė mergaitę atlikti berniukams skirtus vaidmenis, nesuprato, kas ji iš tikrųjų yra.

Tillett tėvai labai liberaliai žiūrėjo į dukters žaidimus, taigi niekada nesistengė jos atkalbėti ar „atvesti į kelią“ bei vėl būti mergaite. Ji pati, būdama 14-os metų, nusprendė, kad vėl nori būti mergaite. Dar po metų ji įsimylėjo savo draugę ir nesvarstė, normalu tai ar ne. Po kurio laiko ji pamilo vaikiną. Kaip dabar sako pati Tillett, ji įsimyli ne vyrą ar moterį, o žmogų, jo asmenybę, taigi lytis jai nėra esminis faktorius. O tokių kaip ji – begalės.

Dabar moteris aktyviai gina žmonių teises, tačiau ji išskiria tai, kad ne visi žmonės būna šimtu procentų heteroseksualūs, arba šimtu procentų homoseksualūs. Tillett Wright atkreipia dėmesį, kad yra ir tarpinių variantų, ir nereikėtų žmonių skirstyti į siaurus rėmus ir klijuoti jiems etiketes vien dėl to, kad kartais jie jaučia simpatiją tos pačios lyties žmogui (bet tuo pačiu juos traukia ir priešingos lyties atstovai) arba mėgsta rengtis, atrodyti androginiškai.

Stop kadras/11-metė Tillett Wright filme „Julian Po“
Stop kadras/11-metė Tillett Wright filme „Julian Po“

Šiuo metu Tillett Wright vykdo projektą „Self Evident Project“, kurio metu fotografuoja žmones, kurie nepriskiria savęs nei prie heteroseksualų, nei prie homoseksualų. Ji meta iššūkį visiems, kurie vertina žmogų vien pagal jo lytinę orientaciją, ir ragina juos pažiūrėti į tų žmonių – jaunų, senų, įvairių rasių, kūno sudėjimo, jau turinčių vaikų ir pan. – nuotraukas ir pasakyti, kuo jie nusipelno mažiau, nei visi kiti žmonės?

VIDEO: Tillett Wright projektas „Self Evident Project“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius