-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Met Gala“ dalyviai pasipuošė „amerikietiškai“: pamatykite įspūdingiausius įvaizdžius

Įprastai rengiama pirmąjį gegužės pirmadienį, „Met Gala“ – didžiausias metų mados vakaras – šiemet sugrįžo rudenį ir dėl pandemijos rekomendacijų bus mažesnis, intymesnis renginys, nei esame pratę. Tiesa, svarbiausias vakaro akcentas niekur nedingo – ant ištiesto raudono kilimo žvaigždės demonstravo nuostabiausius mados kūrinius.

„Met Gala“ – „Oskarų“ atitikmuo mados pasaulyje – pokylis, į kurį ekstravagantiškiausiais apdarais pasipuošusios įžymybės susirenka švęsti ir paremti Metropoliteno muziejaus Kostiumų meno instituto.

Vien juoda, žemę siekiančia suknia ar kruopščiai išlygintu smokingu apsirėdyti neužteks. „Met Gala“ kasmet paskelbia temą, kurią privaloma atspindėti per aprangą.

Žinoma, juoda suknele pasipuošusi pasirodė ne viena garsi moteris, o štai Bieberių šeima susiderino tarpusavyje.

Vida Press nuotr./Justinas Bieberis ir Hailey Bieber
Vida Press nuotr./Justinas Bieberis ir Hailey Bieber

Maisie Williams taip pat liko ištikima juodai spalvai, tačiau iš kitų ji išsiskyrė geometrine, blizgučiais padabinta suknele ir gotišką primenančiu makiažu.

Vida Press nuotr./Maisie Williams
Vida Press nuotr./Maisie Williams

Ne ką mažiau dėmesio sulaukė ir Kim Kardashian įvaizdis. Prieš tai ne kartą viešumoje pasirodžiusi su panašaus stiliaus apranga – veidą dengiančia kauke – ant „Met Gala“ raudonojo kilimo ji pasirodė apsitempusi juoda medžiaga.

Beje, šalia Kim Kardashian sukiojosi ir į Kanye Westą labai panašus asmuo, apsirėdęs taip pat panašiais drabužiais, tik bendrai pozuoti fotografams jis nebuvo linkęs. Pasirodo, po medžiaga buvo visai ne reperis, o, kaip Eonline.com atskleidė šaltinis, dizaineris Demna Gvasalia.

Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Demna Gvasalia
Vida Press nuotr./Demna Gvasalia

Šiemet pokylio tema – amerikietiška mada. Ji pasirinkta norint pagerbti amerikiečių dizainerius, taip pat pažymėti svarbius politinius, kultūrinius ir socialinius praėjusių metų įvykius.

„Manau, kad pandemijos ir socialinio teisingumo judėjimų metu įsitvirtino dėmesys sąmoningam kūrybiškumui“, – „Vogue“ sakė Andrew Boltonas, Kostiumų institutui vadovaujantis „Wendy Yu“ ekspozicijos kuratorius.

Ar yra kas nors labiau amerikietiško už amerikietišką futbolą? Būtent iš šios sporto šakos įkvėpimo sėmėsi Ciara, ant raudonojo kilimo išsiskyrusi ryškiai žalia, žaidėjų marškinėlių įkvėpta suknia.

Vida Press nuotr./Ciara
Vida Press nuotr./Ciara

Įkvėptas kanadiečių rašytojo Witoldo Rybczynski esė „Home: A Short History of an Idea“, apžvelgiančio buities, komforto ir kultūros evoliuciją, Andrew Boltonas Kostiumų centrą pavers įsivaizduojamais namais. Juose bus demonstruojami Bonnie Cashin antklodžių paltai, sportinės aprangos pionierės Claire McCardell laisvalaikio kostiumai, Taylor Swift vilkėta „Oscar de le Renta“ suknia, socialiai atsakingo „Collina Strada“ prekės ženklo kolekcijos drabužiai ir kiti eksponatai.

Paskutinį kartą išskirtinai amerikiečių dizaineriams „Met Gala“ dėmesį skyrė 1998-aisiais. Tąkart pokylio tema buvo „Amerikietiškas išradingumas“, siekiant paminėti tokių dizainerių kaip Raplho Laureno ir Tommy Hilfigerio dominuotą dešimtmetį. Manoma, kad šiemet pasirinkta tema bandoma parodyti įvairesnį ir pasikeitusį peizažą.

Štai Eiza Gonzalez nusprendė atspindėti senąjį Holivudą, įvaizdžiui pasirinkdama visus svarbiausius jo akcentus – uogų spalvų lūpas, švelnias garbanas, prabangius papuošalus ir ilgą raudoną suknią. Elegantiškumo aktorei išties netrūko.

Vida Press nuotr./Eiza Gonzalez
Vida Press nuotr./Eiza Gonzalez

Glamūrinis kino industrijos etapas tapo įkvėpimu ir atlikėjai Billie Eilish. Pūsta suknele pasipuošusi ir tada ji būtų patraukusi visų dėmesį.

Vida Press nuotr./Billie Eilish
Vida Press nuotr./Billie Eilish

Senasis Holivudas neįsivaizduojamas ir be plunksnų skraisčių, ar kaip ten jos vadinamos. Kiek modernesnį šio laikotarpio įkvėptą derinį pademonstravo ne viena pokylio dama.

Vida Press nuotr./Kate Hudson
Vida Press nuotr./Kate Hudson
Vida Press nuotr./Janet Mock
Vida Press nuotr./Janet Mock

„Tikiu, kad amerikietiška mada išgyvena renesansą, – sakė Andrew Boltonas. – Mano nuomone, ypač jauni dizaineriai vadovauja diskusijoms apie įvairovę ir įtraukimą, taip pat tvarumą ir skaidrumą daug labiau nei jų kolegos Europoje, išskyrus anglų dizainerius.“

Kaip kadaise Lady Gaga, atlikėjas Lil Nas X, praeitą vakarą triumfavęs MTV apdovanojimuose, ant „Met Gala“ raudonojo kilimo pademonstravo net tris įvaizdžius.

Atvykęs apsidengęs skraiste, ją nusimetęs Lil Nas X parodė, kad po ja slėpė auksiniu šarvus. Tačiau tai nebuvo finalinė atlikėjo apranga. Po šarvais slėpėsi dar vienas kostiumas.

Vida Press nuotr./Llil Nas X
Vida Press nuotr./Llil Nas X
Vida Press nuotr./Lil Nas X
Vida Press nuotr./Lil Nas X
Vida Press nuotr./Lil Nas X
Vida Press nuotr./Lil Nas X

Ar kvietimą į pokylį gavusios įžymybės laikėsi temos? Kviečiame įvertinti peržiūrint galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius