-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Met Gala“ grįžta, tik įvyks vėliau nei įprastai: atskleista ir pokylio tema

Taip, perskaitėte teisingai. Po priverstinės metų pertraukos sugrįžta Kostiumų instituto organizuojamas mados pokylis „Met Gala“, turėsiantis net dvi dalis. Šiemet jis vyks vėliau nei įprastai – rugsėjį, o jo tema – amerikietiška mada, rašo „The Guardian“.
Lady Gaga ant „Met Gala“ raudono kilimo
Lady Gaga ant „Met Gala“ raudono kilimo / Vida Press nuotr.

Mados „Oskarais“ vadinamą „Met Gala“ pokylį tradiciškai veda vyriausioji „Vogue“ redaktorė Anna Wintour. Šiemet jai talkins ir dizaineris Tomas Fordas.

Sklinda kalbos, kad prieš šio dueto prisijungs ir puikiu stiliaus pojūčiu pasižyminti 22-ejų poetė Amanda Gorman, išgarsėjusi per JAV prezidento Joe Bideno inauguraciją, rašo „The Guardian“.

Mados pasaulio atstovų dėmesio Amanda Gorman sulaukė inauguracijai pasirinkusi saulės geltonumo paltą ir ryškų galvos raištį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amanda Gorman per Joe Biden inauguraciją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amanda Gorman per Joe Biden inauguraciją

Niujorko mados savaitės pabaigoje Metropoliteno meno muziejuje atidaroma populiariausia ir laukiamiausia Kostiumų instituto paroda „Met Gala“ pokyliu bus pristatyta rugsėjo 18 d., o atidaromos parodos tema – „Amerikoje: mados leksikonas“.

Antroji jos dalis vadinsis „Amerika: mados antologija“, ir bus atidaryta kaip įprasta – pirmąjį 2022 m. gegužės pirmadienį.

Ši tema šiemet pasirinkta norint švęsti amerikiečių dizainerius, taip pat svarbius politinius, kultūrinius ir socialinius praėjusių metų įvykius.

„Manau, kad pandemijos ir socialinio teisingumo judėjimų metu įsitvirtino dėmesys sąmoningam kūrybiškumui“, – „Vogue“ sakė Andrew Boltonas, Kostiumų institutui vadovaujantis „Wendy Yu“ ekspozicijos kuratorius.

Įkvėptas kanadiečių rašytojo Witoldo Rybczynski esė „Home: A Short History of an Idea“, apžvelgiančio buities, komforto ir kultūros evoliuciją, Andrew Boltonas Kostiumų centrą pavers įsivaizduojamais namais. Juose bus demonstruojami Bonnie Cashin antklodžių paltai, sportinės aprangos pionierės Claire McCardell laisvalaikio kostiumai, Taylor Swift vilkėta „Oscar de le Renta“ suknia, socialiai atsakingo „Collina Strada“ prekės ženklo kolekcijos drabužiai ir kiti eksponatai.

Dėl pandemijos rekomendacijų įprastai žvaigždėmis nusėtas pokylio raudonas kilimas, kurio metu surenkama didžiausia dalis Kostiumo institutui skirtų lėšų, bus kuklesnis, bet ne ką mažiau įspūdingas.

Paskutinį kartą išskirtinai amerikiečių dizaineriams „Met Gala“ dėmesį skyrė 1998-aisiais. Tąkart pokylio tema buvo „Amerikitiškas išradingumas“, siekiant paminėti tokių dizainerių kaip Raplho Laureno ir Tommy Hilfigerio dominuotą dešimtmetį. Manoma, kad šiemet pasirinkta tema bus bandoma parodyti įvairesnį ir pasikeitusį peizažą.

„Tikiu, kad amerikietiška mada išgyvena renesansą, – sakė Andrew Boltonas. – Mano nuomone, ypač jauni dizaineriai vadovauja diskusijoms apie įvairovę ir įtraukimą, taip pat tvarumą ir skaidrumą daug labiau nei jų kolegos Europoje, išskyrus anglų dizainerius.“

Kviečiame prisiminti ankstesnių metų „Met Gala“ raudoną kilimą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius