Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelo Jacksono gydytojas užsakė litrus dainininką nužudžiusių vaistų

Michaelo Jacksono gydytojas du mėnesiai prieš dainininko mirtį 2009 metais užsakė daugiau kaip 250 buteliukų stipraus poveikio raminamųjų vaistų, paliudijo vienas farmacininkas.
Conradas Murray
Conradas Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Timas Lopezas antradienį teisme liudijo, kad Conradas Murray, kuris yra teisiamas dėl M.Jacksono netyčinio nužudymo, niekada jam nesakė, jog yra dainininko asmeninis gydytojas ir kam bus skirti tie vaistai – propofolis.

C.Murray šio ir įvairių kitų vaistų, tarp jų – odos balinamojo kremo, užsakė T.Lopezo kompanijoje „Applied Pharmacy Services“, Los Andželo aukštesnės instancijos teismui sakė T.Lopezas.

„Jis konkrečiai prašė manęs sužinoti propofolio ir fiziologinio tirpalo maišelių kainas ir prieinamumą“, – sakė jis. Farmacininkas taip pat išvardijo nuo balandžio iki birželio pateiktus užsakymus, tarp kurių buvo 255 propofolio buteliukų – keliolikos litrų – užsakymai.

C.Murray teismo procesas dėl M.Jacksono mirties prasidėjo praėjusią savaitę – gydytojas kaltinamas tuo, kad davė nemigos kankintam dainininkui per daug propofolio.

Prieš savo mirtį 2009 metų birželio 25-ąją M.Jacksonas išsinuomotoje rezidencijoje Holmbi Hilse repetavo sugrįžimo į sceną šou Londonui. C.Murray advokatai tvirtina, kad dainininkas pats išgėrė papildomą propofolio dozę, kai gydytojas buvo išėjęs iš jo kambario.

Anksčiau antradienį viena kokteilių padavėja ir C.Murray draugė teisme prisiminė, kaip telefonu kalbėdamasi su gydytoju maždaug tuo metu, kai M.Jacksonas mirė, girdėjo kažkokį murmėjimą ir kosėjimą.

Sade Anding liudijo, kad C.Murray paskambino jai tą birželio 25-ąją, 11 val. 51 min. Tuo metu ji buvo Hjustone, o C.Murray – M.Jacksono nuomojamoje rezidencijoje, kur stengėsi padėti dainininkui užmigti.

Maždaug penkios ar šešios minutės po pokalbio pradžios ji supratusi, kad C.Murray nebeatsako, o garsas pasidarė prislopintas, lyg telefono aparatas būtų buvęs jo kišenėje.

„Aš sakiau „Alio, alio“, bet nieko negirdėjau ... Prispaudžiau telefoną prie ausies, – pasakojo ji. – Išgirdau murmėjimą ... ir išgirdau kosėjimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius