Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelo Jacksono gydytojui Conradui Murray pavyko išsaugoti savo licenciją

Popžvaigždę Michaelą Jacksoną gydęs ir dėl jo mirties kaltinamas daktaras Conradas Murray sugebėjo išsaugoti gydytojo licenciją Kalifornijos valstijoje. Kaip pranešė „ABC News“, Los Andželo Aukščiausiasis Teismas pirmadienį atmetė valstijos valdžios institucijų prašymą panaikinti C.Murray licenciją.
Conradas Murray
Conradas Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teisėjas pirmadienį tokį savo sprendimą motyvavo tuo, kad šis klausimas išeina už jo kompetencijos ribų. CNN patikslina, kad C.Murray licencijos panaikinimo siekia Kalifornijos medicinos taryba.

„ABC News“ primena, kad C.Murray taip pat turi licencijas užsiimti gydytojo praktika Teksaso ir Nevados valstijose, ten tęsia savo veiklą. Anksčiau, 2010-ųjų balandį, buvo pranešama, kad Teksaso medicinos taryba uždraudė gydytojui savo pacientams skirti propofolį, kuris, kaip nustatyta, buvo M.Jacksono mirties priežastis.

Popkaralių gydęs kardiologas C.Murray kaltinamas netyčine žmogžudyste. Tyrimo duomenimis, jis davė M.Jacksonui per didelę raminamųjų vaistų – propofolio – dozę. Dėl to dainininko širdis neatlaikė ir sustojo. Be to, C.Murray, kaip teigia kaltintojai, per ilgai delsė ir laiku neiškvietė į M.Jacksono namus greitosios pagalbos.

Gydytojas savo kaltę neigia. Šiuo metu jis yra laisvėje, į kurią buvo paleistas, kai sumokėjo užstatą. Pirmasis C.Murray bylos posėdis numatytas rugpjūčio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius