Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelo Jacksono kūną pasiėmė artimieji

Michaelo Jacksono artimieji penktadienį vėlai vakare pareikalavo, kad mirusio popmuzikos karaliaus kūnas po anksčiau atlikto skrodimo būtų atiduotas šeimai, pranešė Los Andželo apygardos koronerio atstovas Edas Winteris.
Pop žvaigždės kūna išvežamas į morgą.
Michaelo Jacksono kūnas išvežamas į morgą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Jacksono šeima pasiėmė dainininko palaikus apie 21 val. vietos (šeštadienį 7 val. Lietuvos) laiku. Jiems pavyko išsisukti nuo televizijos operatorių ir fotografų. Kol kas nepranešama, kur perkeltas M.Jacksono kūnas. Neskelbta jokios informacijos apie laidotuves.

M.Jacksonas mirė ketvirtadienį po širdies smūgio, kuris ištiko jį Beverli Hilso rajone nuomojamame name. Staigi dainininko mirtis sukrėtė jo gerbėjus visame pasaulyje.

Gandai dėl narkotikų nepaneigti

Popmuzikos superžvaigždės mirties priežastis bus patvirtinta tik po kelių savaičių, penktadienį sakė pareigūnai, kurių pranešimas neišsklaidė gandų, jog atlikėjas galėjo mirti dėl narkotikų vartojimo.

Po kelias valandas trukusio skrodimo Los Andželo apygardos koronerio atstovas spaudai Craigas Harvey sakė žurnalistams, kad tyrėjai ant M.Jacksono kūno nerado jokių „išorinių sužalojimų ar smurto žymių“.Pranešimų, kuriuose gerbėjai reiškė pagarbą daug iškentusiai garsenybei, srautas nė neketino slūgti, o Los Andželo koroneriai pradėjo tirti, dėl ko 50 metų garsenybė ketvirtadienį susmuko ir mirė savo namuose.

Po kelias valandas trukusio skrodimo Los Andželo apygardos koronerio atstovas spaudai Craigas Harvey sakė žurnalistams, kad tyrėjai ant M.Jacksono kūno nerado jokių „išorinių sužalojimų ar smurto žymių“.

Tačiau C.Harvey pridūrė, kad mirties priežastis bus paskelbta tik atlikus išsamius toksikologinius tyrimus.

„Manome, jog tie tyrimai vyks dar 4–6 savaites, – sakė pareigūnas. – Tikimės, jog tuo metu, kai bus parengti šių tyrimų rezultatai, galėsime užbaigti šią bylą ir paskelbti galutinę mirties priežastį.“

M.Jacksono skrodimas buvo atliktas penktadienį, tačiau žmonės iškelė daugybę prielaidų, kodėl mirė legendinis atlikėjas, pardavęs daugiau nei 750 mln. muzikos įrašų, padariusių didelę įtaką praeito amžiaus 9-o dešimtmečio muzikos pasauliui.

M.Jacksono advokatas Brianas Oxmanas ir atlikėjo šeima nuogąstavo, kad garsenybė galėjo vartoti narkotikus ruošdamasi varginantiems koncertams Londone, kurių metu jis tikėjosi atgaivinti savo karjerą.

„Žinau, kad Michaelas repetavo ir nepaprastai sunkiai dirbo, kad atgautų formą ir galėtų koncertuoti Londone“, – B.Oxmanas sakė televizijos ABC laidai „Labas rytas, Amerika“.

„Manau, kad jį nužudė narkotikai“, – televizijai CNN tiesmukai pareiškė Naujojo amžiaus judėjimo guru ir artimas M.Jacksono draugas Deepakas Chopra, kuris yra kvalifikuotas kardiologas.

Kaltinimai svaidomi gydytojams

Buvęs M.Jacksono prodiuseris Tarakas Benas Ammaras anksčiau pasmerkė gydytojus, kurie rūpinosi atlikėjo sveikata, pavadinęs juos „nusikaltėliais“.

„Aišku, kad šioje aferoje nusikaltėliai yra gydytojai, kurie juo rūpinosi tebesitęsiant jo karjerai, kurie sunaikino jo veidą, kurie jam skyrė vaistus, kad palengvintų skausmą“, – T.B.Ammaras Prancūzijos radijui „Europe 1“.

Apie garsenybių gyvenimą rašantis tinklalapis TMZ.com, kuris pirmasis paskelbė žinią apie M.Jacksono mirtį, penktadienį pranešė, jog dainininkui buvo sušvirkšta stiprių vaistų nuo skausmo „Demerol“, o po valandos jis neteko sąmonės.

Los Andželo policijos departamento atstovas spaudai sakė, kad ketvirtadienį tyrėjai trumpai kalbėjosi su M.Jacksono gydytoju Conradu Robertu Murray, tačiau departamento viršininko pavaduotojas Charlie Beckas nurodė, kad policija nori dar kartą jį apklausti.

Gerbėjai taip pat masiškai naršė internete, ieškodami naujų pranešimų apie savo dievaičio mirtį. Pasak naujienų tinklalapio „Yahoo! News“, šio antplūdžio metu buvo „pasiektas visų laikų unikalių vartotojų rekordas – 16,4 mln. žmonių.„Surengsime išsamų pokalbį su šiuo gydytoju, kad aptartume kai kuriuos neatsakytus klausimus, kilusius dėl Michaelo Jacksono mirties“, – Ch.Beckas sakė žurnalistams.

Gerbėjai naujienų ieško internete

M.Jacksono gerbėjai visame pasaulyje rinkosi pagerbti savo dievaičio atminimo. Vienoje Danijos sostinės Kopenhagos aikštėje 10 tūkst. žmonių klausėsi tris valandas trukusio atminimo koncerto.

21.26 val. Grinvičo (šeštadienį 0.26 val. Lietuvos) laiku, praėjus parai po žinios apie M.Jacksono mirtį paskelbimo, atlikėjas buvo pagerbtas tylos minute.

Los Andžele esančioje Holivudo Šlovės alėjoje tūkstančiai gerbėjų po kelias valandas laukė eilėse kepinančioje saulėje, kad galėtų praeiti pro šaligatvyje įmontuotą M.Jacksono žvaigždę.

„Laukiau eilėje ilgiau nei dvi valandas, tačiau tikrai buvo verta“, – sakė iš San Francisko atvykęs 25 metų Markas Cho.

Gerbėjai taip pat masiškai naršė internete, ieškodami naujų pranešimų apie savo dievaičio mirtį.

Pasak naujienų tinklalapio „Yahoo! News“, šio antplūdžio metu buvo „pasiektas visų laikų unikalių vartotojų rekordas – 16,4 mln. žmonių. Jis pranoko ankstesnį rekordą, kai (JAV prezidento) rinkimų dieną sulaukėme 15,1 mln. lankytojų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius