-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijardieriui klubui priklausančios pramogų pasaulio garsenybės: iš kur tokie turtai?

Daug pramogų industrijoje dirbančių gali pasigirti gausiais turtais, tačiau tik keletas jų yra oficialūs milijardieriai. Iš gausaus įspūdingais skaičiais banko sąskaitose besidžiaugiančių atlikėjų, aktorių, režisierių ir kitų būrio tie keli jų išsiskirti sugebėjo sėkmingomis investicijomis, prie atlygio už darbą pridedančiomis papildomų šlamančių. Pramogų industrijos milijardierių klubo narių vis daugėja, tad kviečiame su jais susipažinti.

Kim Kardashian

Ši realybės šou žvaigždė – oficialiai „Forbes“ pripažinta naujausia milijardierių klubo narė. Karjerą pradėjusi kaip Paris Hilton stilistė, dabar Kim Kardashian vadovauja itin sėkmingiems prekių ženklams „Skims“ ir „KKW Beauty“.

Nuo 2020 m. rugsėjo jos turtų vertė išaugo net 220 mln. dolerių ir, kaip skelbia „Forbes“, šiuo metu yra vertinami 1 mlrd. dolerių.

Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Kim Kardashian

Pasak leidinio, devynių nulių klubo nare garsiai moteriai tapti padėjo du jau anksčiau minėti verslai, taip pat iš televizijos ir reklamų uždirbti pinigai. Pernai kosmetikos milžinė „Coty“ už 20 proc. Kim Kardashian įmonės „KKW Beauty“ akcijų sumokėjo 200 mln. dolerių.

Tyleris Perry

Tyleris Perry – Atlantoje įsikūręs rašytojas, prodiuseris ir aktorius, atsakingas už dažnai nepastebimas tiek scenose, tiek ekranuose rodomas istorijas apie juodaodžius amerikiečius ir jų aplinką. Turbūt labiausiai jis žinomas dėl filmų su garsiąja Madea – jo įkūnijamos atkaklios senyvo amžiaus moters personažu.

„Forbes“ vertinimu, Tylerio Perry turtai taip pat perkopė 1 mlrd. dolerių žymę. Kadangi vyras vadovauja visiems jo įspūdingoje studijoje kuriamų projektų aspektams, nuo 2005 m. jo uždirbtų turtų vertė (neatskaičius mokesčių) siekia 1,4 mlrd. dolerių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tyleris Perry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tyleris Perry

Anksčiau Tyleris yra minėjęs, kad kaip plėtoti sėkmingą verslą jam patarė pati Oprah Winfrey.

VIDEO: Kurių garsenybių banko sąskaitose šlama didžiausios sumos? TOP 10 pasaulinio garso milijardierių

Kanye Westas

Daug pinigų Kanye Westui uždirbti padėjo jo muzikiniai albumai, tačiau milijardieriumi jis tapo tik dėl gatvės stiliaus prekės ženklo „Yeezy“, 2020 m. balandį pranešė „Forbes“.

Tiesa, kontroversijas lyg magnetas prie savęs traukiantis reperis diskusijų neišvengė ir pasisukus kalbai apie jo turtus. „Bloomberg“ rašė, kad prie Kanye Westo milijardieriaus statuso prisidėjusi „Yeezy“ dalis investicijų kompanijos UBS įvertinta nuo 3,2 iki 4,7 mlrd. dolerių. Dėl to ne vienoje publikacijoje atlikėjo turtai vertinami gerokai didesne suma nei jo buvusios žmonos – maždaug 6,6 mln. dolerių.

„Forbes“ tokią pranešimuose teigiamą informaciją paneigė užginčijus, kad tuos skaičius sudaro dar neišgrynintas atlygis už suplanuotus projektus, o tikroji jo turtų vertė yra maždaug 1,8 mlrd. dolerių.

Vida Press nuotr./Kanye Westas
Vida Press nuotr./Kanye Westas

Jay-Z

Prodiuseris, Beyonce sutuoktinis ir Blue Ivy bei dvynių Rumi ir Siro tėtis Jay-Z – vienas įtakingiausių žmonių muzikos pasaulyje. Tačiau milijardieriumi save vadinti jis gali dėl verslo subtilybių išmanymo, rašo Insider.com.

Banko sąskaitą įspūdingomis sumomis reperis papildė pardavęs didžiąją dalį muzikos transliavimo platformos „Tidal“ akcijų, pusę prabangaus šampano „Armand de Brignac“ prekės ženklo, dėl ko jo turtų vertė išaugo 40 proc. – nuo 1 mlrd. iki 1,4 mlrd.

„Forbes“ jo milijardinius turtus padalijo taip: 425 mln. dolerių grynais ir investicijomis, 320 mln. dolerių įvertino akcijas „Armand de Brignac“, dar 120 mln. – „D’Usse“, 140 mln. dolerių verta jam priklausanti kompanijos „Roc Nation“ dalis; jo muzikinis katalogas, meno kolekcija ir nekilnojamas turtas įvertinti atitinkamai 95 mln. dolerių, 70 mln. dolerių ir 50 mln. dolerių.

Jay-Z – pirmasis milijardieriumi tapęs reperis.

Michaelas Jordanas

Krepšinio ikona Michaelas Jordanas taip pat priklauso milijardierių klubui. Tik jis, tapęs turtingiausiu nebesportuojančiu profesionaliu atletu, didžiąją dalį savo turtų susikrovė ne iš sportininko karjeros, o reklaminių užsakymų iš tokių tam pinigų negailinčių prekės ženklų kaip „Nike“ ir „Gatorade“.

Prie to taip pat prisidėjo 2010 m. už 175 mln. dolerių įsigytas Šarlotės „Hornets“ krepšinio klubas. Milijardieriumi buvęs krepšininkas tapo 2014-aisiais, į neregėtas aukštumas pakilus klubo vertei. Jam priklauso net 97 proc. klubo.

Kaip rašo Businessinsider.com, šiuo metu Michaelo Jordano turtų vertė sekia 2,1 mlrd. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Oprah Winfrey

Auginta vienišos mamos, Oprah Winfrey savo karjerą pradėjo kaip žinių pranešėja, po to net 25 metus vedė itin populiarų pokalbių šou „The Oprah Winfrey Show“, o 2003 m. „Forbes“ ją paskelbė milijardiere.

Pasinaudodama pokalbių šou, į kurį investavusi Oprah padėjo jam pasiekti 2 mlrd. dolerių pelną, sėkme, ji įkūrė žiniasklaidos imperiją ir susikrovė daugiau nei 2,6 mlrd. dolerių vertės turtus.

Ne tik sėkmingi verslo sprendimai, bet ir aktoriniai sugebėjimai, kad ir kukliai, bet prisidėjo prie jos milijardierės titulo. Oprah Winfrey įgarsino filmų „Šarlotės voratinklis“ ir „Princesė ir varlius“ personažus, vaidino juostose „Selma“, „Liokajus“ ir daugelyje kitų.

Vida Press nuotr./Oprah Winfrey
Vida Press nuotr./Oprah Winfrey

Stevenas Spielbergas

Tokių populiarių juostų kaip „Nasrai“, „Ateivis“ ir „Juros periodo parkas“ bei dėl daugelio kitų Stevenas Spielbergas tapo visų laikų daugiausiai uždirbančiu režisieriumi. Pasak „Forbes“ didžiąją dalį turtų jis susikrovė iš filmų, bet nemažai pinigų jam uždirbo ir konsultanto darbas kuriant „Universal“ atrakcionų parką bei „DreamWorks Animation“ pardavimas 2016 m. už 3,8 mlrd. dolerių.

Pastarąją kino studiją Stevenas Spielbergas įkūrė drauge su Jeffrey Katzenbergu ir Davidu Geffenu.

„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas
„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas

George’as Lucasas

Gal 76-erių George’as Lucasas ir sukūrė dvi labiausiai atpažįstamas filmų franšizes, tačiau daugiausiai pinigų jis uždirbo, pasak „Bloomberg“, už 4,05 mlrd. dolerių grynais ir akcijomis pardavęs savo studiją „Lucasfilm“ kitai kino milžinei „Disney“.

George’as Lucasas iš pradžių siekė tapti lenktynininku, tačiau po vos tragiškai nepasibaigusio eismo įvykio jis nusprendė savo jėgas išbandyti kino industrijoje. Baigęs mokslus universitete jis įkūrė „Lucasfilm“.

2012 m. jis perleido studiją kitiems, kad pats galėtų daugiau dėmesio skirti nepriklausomiems filmams, rašė „The New York Times“.

Ralphas Laurenas

Vida Press nuotr./Ralphas Laurenas
Vida Press nuotr./Ralphas Laurenas

2020-aisiais 154-oje turtingiausių amerikiečių sąraše atsidūrė dizaineris Ralphas Laurenas. 80-mečio turtai vertinami net 8,2 mlrd. dolerių.

Skurdžiai augęs ir gyvenęs dizaineris jau seniai gali atsipalaiduoti ir mėgautis gyvenimu. Į oficialų milijardierių sąrašą dar 1990-aisiais patekęs Ralphas Laurenas (tada užteko, kad turimų jo turtų vertė būtų vos 600 mln. dolerių), sėkmingu tapo dėl itin populiarios „Polo“ drabužių linijos ir kitų prekės ženklų.

Evanas Spiegelis

Evanas Spiegelis, pramogų pasauliu besidomintiems geriau žinomas kaip modelio Mirandos Kerr sutuoktinis, o technologijomis – kaip „Snapchat“ įkūrėjas, milijardieriumi tapo sulaukęs vos 25-erių, jo ir kolegos Reggie Browno sukurtos programėlės vertei pakilus iki 1 mlrd. dolerių.

Šiuo metu jo turtai, pasak „Forbes“, verti 11,5 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius