Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė 61-erių dueto „Roxette“ narė Marie Fredriksson

Muzikos pasaulyje – dar viena netektis. Po ilgos kovos su liga mirė švedų dueto „Roxette“ narė Marie Fredriksson, praneša užsienio žiniasklaida. Atlikėjai buvo 61-eri.
„Roxette“ koncertas Kaune
„Roxette“ koncertas Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad iškeliavo viena didžiausių ir labiausiai mylimų atlikėjų. Marie Fredriksson mirė gruodžio 9 d. rytą“, – pranešime teigė atlikėjos artimieji.

Su vyru Mikaelu Boloysu dainininkė užaugino du vaikus – dukrą Inez (26) ir sūnų Oscarą (23).

Skelbiama, kad M.Fredriksson laidotuvės bus kuklios, jose dalyvaus tik artimiausi žinomos moters šeimos nariai ir bičiuliai.

„Scanpix“ nuotr./„Roxette“
„Scanpix“ nuotr./„Roxette“

Kitas garsiausio švedų dueto, sukurto 1986-aisiais, „Roxette“ narys Peras Gessle'as pranešime sakė: „Laikas bėga labai greitai. Ne taip seniai kartu mažame bute leidome dienas ir naktis, dalijomės neįgyvendinamomis svajonėmis. Man garbė buvo pažinti tavo talentą ir dosnumą. Visą meilę siunčiu tau ir tavo šeimai. Pasaulis nebebus toks pats.“

2002-aisiais populiaraus popmuzikos dueto narei buvo diagnozuotas smegenų auglys po to, kai M.Fredriksson nualpo savo namuose. Gydytojai jai prognozavo vos 20 proc. tikimybę pasveikti, tačiau po ilgo ir sudėtingo gydymo proceso atlikėja atgavo jėgas.

M.Fredriksson sveikstant po gydymo radiacija, „Roxette“ padarė 17 metų pertrauką. Prie kolegos scenoje ji prisijungė 2011-aisiais gastrolėse, taip pat pasirodė švedų karališkosios šeimos vestuvėse – 2010-aisiais dainavo princesei Victoriai, o 2013-aisiais – princesei Madeleine.

Muzikinę veiklą M.Fredriksson visiškai sustabdyti privalėjo 2016-aisiais, kai gydytojai jai pranešė, kad moteris daugiau nebegalės ne tik koncertuoti, bet ir įrašinėti naujų dainų.

Garsiausi grupės kūriniai – „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ ir „The Look“.

VIDEO: Roxette - It Must Have Been Love

Porą kartų „Roxette“ koncertavo ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius