Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė buvusio JAV prezidento J.F.Kennedy sesuo

Antradienio naktį mirė buvusio JAV prezidento Johno F.Kennedy sesuo Eunice Kennedy-Shriver. Pastaraisiais metais kelis insultus patyrusi 88-erių moteris mirė ligoninėje Hajanise (JAV).
Eunice Kennedy Shriver
Eunice Kennedy-Shriver / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu moters sveikata smarkiai pablogėjo. Praėjusios savaitės pabaigoje pranešta, kad E.Kennedy-Shriver būklė buvo kritinė.

Prie moters mirties patalo budėjo jos vyras Robertas Sargentas Shriveris, 5 vaikai ir visi 19 anūkų.

„Ji buvo mūsų gyvenimo šviesulys, motina, žmona, močiutė, sesuo ir teta, rodžiusi pavyzdį, ką reiškia gyventi su tikėjimu ir meile kitiems“, – teigiama šeimos pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra AP.

Gyvenimą paskyrė pagalbai neįgaliesiems

E.Kennedy-Shriver buvo garsi neįgaliųjų teisių aktyvistė, įsteigė specialiąsias olimpines žaidynes. Kovoti už neįgaliųjų teises moterį iš dalies įkvėpė sutrikusio intelekto sesers Rosemary patirtos kančios.

Ji rodė pavyzdį, ką reiškia gyventi su tikėjimu ir meile kitiems, – teigiama šeimos pranešime.JAV vadovaujant J.F.Kennedy, sesuo Eunice ragino jį padėti neįgaliesiems, sunkiai sergantiems žmonėms.

1968 metais moteris įkūrė Tarptautinį specialųjį olimpinį komitetą, kuris iki šiol kas 4 metus organizuoja neįgaliųjų žaidynes, kuriose dalyvauja tūkstančiai atletų iš daugiau nei 160 šalių.

„Mes gedime jos mirties. Dievas švenčia jos atvykimą. Kartu mes tęsime jos viziją“, – toks pranešimas pasirodė komiteto tinklalapyje Eunicekennedyshriver.org.

E.Kennedy-Shriver gimė 1921 metų liepos 10-ąją, ji buvo viena iš 9 šeimos atžalų. Iš jų šiuo metu gyvas liko tik Masačusetso senatorius Edwardas Kennedy, kuris gydosi nuo smegenų vėžio.

Žinomiausias šioje šeimoje – Johnas F.Kennedy, kuris 1960 metais buvo išrinktas JAV prezidentu, o po trejų metų nužudytas.

E.Kennedy-Shriver dukra buvusi televizijos žurnalistė Maria yra ištekėjusi už Kalifornijos gubernatoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius