Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Džeimso Bondo filmuose vaidinęs Davidas Hedisonas: apie mirtį pranešė aktoriaus dukterys

Būdamas 92 metų mirė Džeimso Bondo filmuose vaidinęs aktorius Davidas Hedisonas. Vyras kūrė CŽV agento Felixo Leiterio personažą viename iš pirmųjų bondiados filmų „Live and Let Die“. Vėliau aktorius tą patį vaidmenį atliko jau po 16 metų filme „Licence to Kill".
Aktorius Davidas Hedisonas
Aktorius Davidas Hedisonas / Vida Press nuotr.

Apie aktoriaus mirtį pranešė dukros Alexandra ir Serena, kurios prisimina tėtį kaip itin geros širdies.

„Mūsų tėtis atnešė džiaugsmą ir humorą visur, kur tik ėjo“, – apie tėtį kalbėjo seserys.

Tiesa, vyro filmografija nesibaigia ties bondiados filmais, jis taip pat atliko pagrindinį vaidmenį 1958 m. filme „The Fly“ ir kūrė personažą 1960-ųjų televizijos seriale „Voyage to the Bottom of the Sea“.

Vida Press nuotr./Filmo „Voyage to the Bottom of the Sea“ akimirka
Vida Press nuotr./Filmo „Voyage to the Bottom of the Sea“ akimirka

Praėjus septyneriems metams po filmo „Live and Let Die“ pasirodymo, aktoriai Rogeris Moore'as ir D.Hedisonas vėl susitiko filmavimo aikštelėje. Šį kartą vyrai nevaidino slaptųjų agentų ir nekovojo su priešais, o atliko vaidmenis dramoje „North Sea Hijack“. Beje, draugai dar kartą susitiko ir 2007 metais, kai D.Hedisonas sakė kalbą R.Moore'ui, gavusiam žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.

Visgi aktorius pripažinimo sulaukė ne tik dėl bondiados, bet ir dėl vaidmenų filmuose „The Colbys“, „The Love Boat“, „The Fall Guy“ ir „Dynasty“.

Nors filmai sulaukė sėkmės, tačiau aktorius kelis kartus minėjo, kad nerimauja dėl savo karjeros. Jis buvo įsitikinęs, kad daugumos kino juostų, kuriose vaidino, niekas nenorėjo žiūrėti daugiau nei vieną kartą.

Vida Press nuotr./Filmo „Live and Let Die“ akimirka
Vida Press nuotr./Filmo „Live and Let Die“ akimirka

„Sužinojęs, kad jie bus rodomi per televiziją, aš surengiu vakarėlį ir pasikviečiu savo draugus, kad jie jų nematytų“, – apie savo filmus kalbėjo aktorius.

Svarbu paminėti, kad tą patį Felixo Leiterio personažą bondiadoje vaidino ir kiti aktoriai, taip pat ir legendinis Jackas Lordas. Veikėją išvysime ir artėjančiame Džeimso Bondo filme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius