-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė JAV detektyvų autorius Westlake'as

Mirė Donaldas Westlakeas, vienas produktyviausių JAV detektyvinių romanų autorius. Jam buvo 75-eri.

Jo žmona Abigail Westlake pranešė, kad rašytojas mirė atostogaudamas Meksikoje. Širdies smūgis ištiko pietaujant Naujųjų metų išvakarėse, pranešė dienraštis „The New York Times“.

Rašytojas, kuris savo kūrinius spausdino rašomąja mašinėle, buvo labai produktyvus. 1990 metais buvo nominuotas „Oskaro“ apdovanojimui už scenarijų filmui „Sukčiai“ (The Grifters). Jis taip pat buvo apdovanotas trimis "Amerikos detektyvų autorių“ asociacijos „Edgar“ premijomis.

D.Westlakeo interneto svetainėje nurodoma, kad jis yra parašęs 86 knygas ir 5 kino scenarijus. Pirmąjį savo romaną „Samdiniai“ (The Mercenaries) jis išleido 1960 metais.

2007 metais viename interviu rašytojas sakė parašęs 104 knygas. Naujausias jo „Get Real“ turėjo pasirodyti šiais metais.

Septintąjį dešimtmetį jis išleido 35 knygas, ne vien savo pavarde, bet ir prisidengęs slapyvardžiais – Richard Stark, Tucker Coe, Samuel Holt, Edwin West, Curt Clark ar Timothy J.Culver – tokiu būdu iš dalies norėdamas išvengti įtarimų dėl savo produktyvumo.

D.Westlakeo kūriniai dėl gyvo dialogo ir pasakojimo buvo mielai perkeliami į ekraną. Buvo ekranizuota penkiolika jo romanų, tokių kaip „Pavogtas akmuo“ (The Hot Rock) (1972) ir „Sumokėti viską“ (Payback) (1999).

2007 metų gegužę duotame interviu jis prisipažino, kad jį ne tiek domina istorinis tikslumas, kiek veikėjų charakteriai ir jų elgesys.

Ilgas faktinės medžiagos paieškas romanui jis lygino su „klampyne“. „Jūs galite pasinerti į šiuos ieškojimus ir niekada niekas apie jus daugiau nebeišgirs“, – sakė rašytojas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius