Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė legendinio serialo „Vergė Izaura“ kūrėjas Miltonas Gonçalvesas

Būdamas 87-erių metų mirė Brazilijos televizijos legenda Miltonas Gonçalvesas. Vyras buvo vienas iš kultinio Brazilijos televizijos serialo „Vergė Izaura“ kūrėjų.
Miltonas Gonçalvesas
Miltonas Gonçalvesas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Nelaimė Mirtis

Brazilijos televizijos kanalas „Globo“, su kuriuo garsusis režisierius ilgą laiką artimai bendradarbiavo, praneša, kad aktorius bei režisierius M.Gonçalvesas mirė dar gegužės 30 d., pirmadienį. Tačiau visuomenė apie šio kino kūrėjo netektį sužinojo tik birželio 1 d., trečiadienį.

„Globo“ patvirtino, jog M.Gonçalvesas mirė savo namuose. Mirties priežastis – dar prieš dvejus metus patirto išeminio insulto padariniai.

Scanpix nuotr. /Miltono Gonçalveso laidotuvės
Scanpix nuotr. /Miltono Gonçalveso laidotuvės

M.Gonçalvesas buvo geriausiai žinomas dėl kultinio braziliško serialo „Vergė Izaura“, kurį režisavo. Ši brazilų sukurta melodrama tapo ypač populiari ne tik gimtojoje šalyje, bet ir daugybėje užsienio valstybių.

M.Gonçalvesas po savo, kaip režisieriaus, sėkmės neapleido ir savo aktorinės karjeros. Jis sukūrė dešimtis vaidmenų įvairiuose filmuose, serialuose bei teatro spektakliuose.

Miltonas buvo laikomas vienu įtakingiausių afroamerikiečių veikėjų kultūros srityje. Vyras kovojo už juodaodžių teises ir aktyviai dalyvavo pilietinėje veikloje.

15min primena, jog M.Gonçalvesas gyveno su žmona Oda. Jiedu augino tris vaikus – dvi dukteris ir sūnų, kuris sekdamas savo tėvo pėdomis irgi tapo aktoriumi.

Vida Press nuotr./Miltonas Gonçalvesas
Vida Press nuotr./Miltonas Gonçalvesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius