Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė princesės Dianos asmeninis fotografas P.Demarchelieras, dirbęs ir su lietuve

Netektis fotografijos pasaulyje – ketvirtadienį mirė garsus mados fotografas Patrickas Demarchelieras. Vyrui buvo 78-eri.
Patrickas Demarchelieras, Anna Wintour
Patrickas Demarchelieras, Anna Wintour / Vida Press nuotr.

Žinia apie fotografo mirtį buvo paskelbta socialiniame tinkle „Instagram“: „Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad Patrickas Demarchelieras mirė būdamas 78-erių. Jo gedi žmona Mia, trys sūnūs Gustafas, Arthuras, Victoras ir trys anūkai.“

Šaltiniai portalui „Page Six“ teigė, kad vyras mirė Šv. Bartolomėjaus saloje. Jo mirties priežastis kol kas neatskleidžiama.

Jautrius žodžius velioniui skyrė ir modelis, aktorė Bella Hadid. „Esu dėkinga, kad man pasisekė atsidurti prieš jūsų objektyvą. Pats švelniausias, pats legendiškiausias, švelnus, bet kupinas gyvybės. Jūsų trūks, Patrickai. Ilsėkitės ramybėje“, – rašė ji.

Per savo karjerą P.Demarchelieras dirbo leidiniuose „Vogue“ ir „Harper's Bazaar“, buvo tapęs asmeniniu princesės Dianos fotografu.

Prancūzas taip pat buvo pirmasis ne britų kilmės fotografas, paprašytas fotografuoti karališkąją šeimą. Be to, jis yra įamžinęs tokius garsius žmones kaip Madonna, Gisele Bündchen, Hillary Clinton, Nicole Kidman, Kate Moss ir daugelį kitų.

2013 metų sausio mėnesio Ispanijos „Vogue“ žurnalui P.Demarchelieras įamžino žinomą lietuvių modelį Editą Vilkevičiūtę.

„Vogue“ žurnalo viršelis/Edita Vilkevičiūtė „Vogue“ žurnalo viršelyje
„Vogue“ žurnalo viršelis/Edita Vilkevičiūtė „Vogue“ žurnalo viršelyje

P.Demarchelieras taip pat dirbo su populiariais prabangos prekių ženklais, tokiais kaip „Calvin Klein“, „Ralph Lauren“, „Chanel“, „Dior“, „Louis Vuitton“, „Celine“, „Donna Karan“, „YSL“ ir „Carolina Herrera“, prisidėjo prie serialo „Seksas ir miestas“.

Tiesa, 2018 m. jo karjerą buvo aptemdę kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, juos pateikė asmeninė asistentė ir šeši modeliai. Tačiau fotorafas paneigė kaltinimus, teigdamas: „Žmonės meluoja ir pasakoja istorijas. Tai juokinga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius