Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė romano „Meilės istorija“ autorius Segalas

Rašytojas Erichas Segalas, sukūręs populiarų romaną „Meilės istorija“ („Love Story“), mirė nuo širdies smūgio, būdamas 72 metų, pranešė jo dukra.
Erichas Segalas
Erichas Segalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meilė

E.Segalas, kuris taip pat sukūrė scenarijų britų roko grupės „The Beatles“ animaciniam filmui „Geltonasis povandeninis laivas“ („Yellow Submarine“), mirė sekmadienį savo namuose Londone, paskelbė Francesca Segal.

Kūrėjo duktė antradienį nurodė, kad jos tėvas daugelį metų sirgo Parkinsono liga.

Jungtinėse Valstijose gimęs rašytojas „Meilės istoriją“ sukūrė būdamas klasikinės literatūros profesorius Jeilio universitete. Pagal šį romaną 1970 metais sukurtas po paties pavadinimo  filmas sulaukė milžiniško populiarumo, jame pagrindinius vaidmenis sukūrė aktoriai Ryanas O'Nealas ir Ali MacGraw.

„Oskarą“ pelnęs ir dar šešiems JAV kino akademijos apdovanojimams nominuotas filmas vaizduoja turtingo jaunuolio Oliverio gyvenimo istoriją. Oliverio tėvas nutraukia santykius su sūnumi, kai šis susituokia su Dženifer, mergina iš daug žemesnio visuomenės sluoksnio. Tačiau šioje istorijoje įvyksta tragiškas siužeto vingis: Dženifer suserga leukemija ir miršta. Sužinojęs, kas atsitiko, Oliverio tėvas skuba pasimatyti su sūnumi ir pareiškia apgailestaujantis dėl šios liūdnos žinios.

Tada Oliveris atsako: „Mylėti reikia taip, kad niekada netektų sakyti „atleisk man“. 2008 metais žurnale „Granta“ paskelbtame straipsnyje E.Seagalo dukra nurodė, kad „Meilės istorija“, sukurta pagal vieną tikrą nutikimą, buvo pakerėjusi jos tėvo vaizduotę ir pavertė jį „garsiu pasaulio rašytoju“.

Niujorke gimęs E.Segalas buvo Oksfordo universiteto Vulfsono koledžo garbės narys. Jis taip pat daug rašė apie senovės graikų ir romėnų literatūrą.

Rašytojas antradienį buvo palaidotas vienose žydų kapinėse šiauriniame Londono rajone.

Rašytojas paliko žmoną Karen James ir dvi dukras – 29 metų Francescą ir 20-metę Mirandą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius