Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Simpsonų“ kūrėjas Samas Simonas

Sekmadienį savo namuose Los Andžele mirė vienas iš „Simpsonų“ kūrėjų Samas Simonas – 59-erių vyrą pakirto storosios žarnos vėžys.
Simpsonų šeima
Simpsonų šeima
Temos: 1 „Simpsonai“

Samui Simonui ši liga buvo diagnozuota 2012-ųjų pabaigoje ir tada medikai jam pasakė, kad gyventi jam liko viso labo apie pusė metų. Iš karto po šios diagnozės jis nusprendė prieš mirtį visus per gyvenimą uždirbtus pinigus išdalinti labdaros organizacijoms.

„Man malonu tai daryti. Nesijaučiu taip, tarsi tai būtų mano pareiga“, – „Hollywood Reporter“ 2013-aisiais sakė jis.

„All Over Press“ nuotr./Samas Simonas
„All Over Press“ nuotr./Samas Simonas

Scenarijaus autoriui ir prodiuseriui 25 metus rodomi „Simsponai“ sukrovė milijoninį turtą, kurio jis pats teigė nesureikšminantis ir neskaičiuojantis. Samas Simonas buvo du kartus vedęs, tačiau abi santuokos iširo. Vaikų jis neturi, o savo šeima, kaip pats teigė, yra visiškai pasirūpinęs.

Samas Simonas norėjo, kad už jo pinigus būtų ginamos gyvūnų teisės bei padedama badaujantiems žmonėms. Jis norėjo išnaikinti prastai prižiūrimus pakelės zoologijos sodus bei uždrausti gyvūnų išnaudojimą įvairiuose pasirodymuose ir medicininius eksperimentus su gyvūnais. Taip pat jo iniciatyva buvo įsteigta šunų prieglauda Malibu.

„Scanpix“ nuotr./Samas Simonas ir aktorė Jennifer Tilly
„Scanpix“ nuotr./Samas Simonas ir aktorė Jennifer Tilly

Samas Simonas kartu su Mattu Groeningu prieš 25-erius metus sukūrė populiarųjį ir vis dar gyvuojantį serialą „Simpsonai“. Scenarijaus autorius ir prodiuseris už savo darbą yra pelnęs net devynias „Emmy“ statulėles. Nors Samas Simonas „Simpsonų“ nebekūrė nuo 1993-iųjų metų, tačiau jis vis tiek visą laiką buvo laikomas šio serialo vykdomuoju prodiuseriu ir kasmet iš „Simpsonų“ uždirbdavo po keliasdešimt milijonų dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius