Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos pasaulis rengiasi Las Vegase vyksiantiems „Grammy“ apdovanojimams

Muzikos pasaulio žvaigždės sekmadienį Las Vegase dalyvaus „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje, kurioje varžysis dėl geidžiamiausių trofėjų.
Beyonce ir Megan Thee Stallion
Beyonce ir Megan Thee Stallion / „Scanpix“ nuotr.

JAV azartinių lošimų sostinėje ši ceremonija rengiama pirmą kartą, nes organizatoriai dėl padidėjusio Covid-19 atvejų skaičiaus atidėjo sausio 31 dieną turėjusį vykti renginį ir vėliau jį perkėlė iš Los Andželo į Las Vegasą.

Tai, kad „Grammy“ apdovanojimai rengiami praėjus vos savaitei nuo skandalingos „Oskarų“ ceremonijos, per kurią Willas Smithas apstulbino visą pasaulį skeldamas antausį renginio vedėjui komikui Chrisui Rockui, suteikia dar daugiau nenuspėjamumo šiam ir taip viena keisčiausių apdovanojimų ceremonijų vadinamam vakarui.

Per ceremoniją, kurią ves televizijos laidų vedėjas Trevoras Noah, dėl aštuonių apdovanojimų varžysis Justinas Bieberis, taip pat ritmenbliuzo atlikėja H.E.R. ir reperė Doja Cat.

Billie Eilish pretenduoja į septynis apdovanojimus, kaip ir Olivia Rodrigo. Devyniolikmetė atlikėja sulaukė lauktų nominacijų už savo debiutinį albumą „Sour“ ir galimai pretenduoja ir į geriausios naujos atlikėjos prizą. Šioje kategorijoje ji varžosi su B.Eilish broliu Finneasu, reperiu Saweetie ir eksperimentinės popmuzikos grupe „Japanese Breakfast“.

„Scanpix“ nuotr./Taylor Swift
„Scanpix“ nuotr./Taylor Swift

Kaip ir B.Eilish 2020 metais, O.Rodrigo turi šansų susižerti apdovanojimus keturiose pagrindinėse kategorijose ir tapti vos trečia atlikėja, kuriai tai pavyko padaryti.

Tačiau būtent J.Batiste'as – džiazo ir ritmenbliuzo atlikėjas, pernai pelnęs „Oskarą“ už garso takelį „Pixar“ animaciniam filmui „Siela“ – turi daugiausiai šansų „laimėti auksą“, nes turi net 11 nominacijų, įskaitant dvi svarbiausias kategorijas.

Verta paminėti, kad didžioji dauguma „Grammy“ apdovanojimų išdalijami priešais nedidelę auditoriją likus kelioms valandoms iki pagrindinės iškilmingos ceremonijos.

Per pastarąją pasirodys korėjiečių popmuzikos grupė BTS, O.Rodrigo, B.Eilish, J.Batiste'as, H.E.R. ir Lil Nas X.

Ceremonijos metu taip pat bus skirta dėmesio Ukrainai ir žmonės bus raginami aukoti humanitarinei pagalbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius