Naujas smūgis Rusijai: šalį svarstoma pašalinti iš grožio konkurso „Mis Visata“

Rusijai kariaujant prieš Ukrainą, šaliai agresorei įvairias sankcijas įvedė ir įvairūs prekės ženklai, pavyzdžiui, „Chanel“, taip pat piliečiai nušalinti nuo galimybės rungtyniauti įvairiose tarptautinėse sporto varžybose, dalyvauti „Eurovizijoje“, kino teatrams didžiosios studijos nebetiekia naujausių filmų. Dabar tikėtina, kad gyventojai sulauks ir daugiau pasekmių – „Mis Visatos“ vadovybė svarsto uždrausti Rusijos atstovėms dalyvauti šiame grožio konkurse.
Ralina Arabova, Rusijos atstovė 2021-ųjų „Mis Visata“
Ralina Arabova, Rusijos atstovė 2021-ųjų „Mis Visata“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos gyventojai moka už tai, kad jų šalies kariai įsiveržė į nepriklausomos Ukrainos teritoriją ir jau daugiau nei tris mėnesius vykdo nusikaltimus: žudo, prievartauja, plėšia ir naikina. Šalis agresorė jau pašalinta iš 2022 m. „Eurovizijos“.

Dabar Rusijai gali būti uždrausta dalyvauti ir konkurse „Mis Visata“. Neseniai ukrainiečiai kreipėsi į „Mis Ukraina Visata“ organizacinį komitetą su reikalavimu atimti iš Rusijos Federacijos atstovių tokią galimybę, rašo „Segodnya“.

Tuo pat metu „Mis Ukraina Visata“ prezidentė Anna Filimonova pareiškė, kad visiškai palaiko šią iniciatyvą. Apie tai ji jau pranešė „Mis Visatos“ vadovybei.

„Esame įsitikinę, kad mūsų „Mis Visatos“ partneriai priims teisingą sprendimą. Rusija daugiau niekada neturėtų dalyvauti šiame konkurse, nes tai supykdytų daugelį šalių, kurios nenori šalia savęs matyti Rusijos atstovės“, – instagrame paviešintame kreipimesi teigė A.Filimonova.

Anna taip pat pridūrė, kad „Mis Visatos“ prezidentė Paula Shugart palaikė Ukrainą nuo pat karo pradžios.

„Ji paaiškino, kad jų organizacija daug prisidėjo prie labdaros ir padėjo teikti informaciją, kaip užsieniečiai gali padėti Ukrainai“, – sakė A.Filimonova.

Primename, kad 2021 m. „Mis Visatos“ nugalėtoja tapo Indijos atstovė, 21 metų aktorė Harnaaz Sandhu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius