Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos „Disney“ pasakos svarbiausias vaidmuo atiteko jaunajai aktorei Mackenzie Foy

Kino studijos „Disney“ fantastinio nuotykių filmo visai šeimai „Spragtukas ir keturios karalystės“ („The Nutcracker and the Four Realms“) pagrindinis 14-metės Klaros vaidmuo atiteko paauglių numylėtinei, kylančiai Holivudo aktorei Mackenzie Foy (17 m.).
Keira Knightley ir Mackenzie Foy filme „Spragtukas ir keturios karalystės“
Keira Knightley ir Mackenzie Foy filme „Spragtukas ir keturios karalystės“ / Kadras iš filmo

Mackenzie Foy savo kino karjeroje yra įgarsinusi mažąją mergaitę animaciniame filme „Mažasis princas“, kuris buvo pristatytas 2015 m. Kanų kino festivalyje. Jaunoji aktorė taip pat jau spėjo suvaidinti greta tokių aktorių kaip Matthew McConaughey, Jessica Chastain bei Anne Hathaway net penkiems „Oskarams“ nominuotoje režisieriaus Christopherio Nolano dramoje „Tarp žvaigždžių“ („Interstellar“).

Tarp paauglių Mackenzie Foy taip pat yra žinoma kaip pusiau vampyrė -Belos ir Edvardo (Kristen Stewart ir Roberto Pattinsono) duktė Renesmė, vienas iš kertinių personažų melodramos „Brėkštanti aušra“ („The Twilight Saga: Breaking Dawn“) istorijoje.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Kristen Stewart, Mackenzie Foy ir Robertas Pattinsonas ant „Entertainment Weekly“ viršelio
„ACME Film“ archyvo nuotr./Kristen Stewart, Mackenzie Foy ir Robertas Pattinsonas ant „Entertainment Weekly“ viršelio

Paremtoje pagal E.T.A. Hofmano klasikinę pasaką, kino juosta „Spragtukas ir keturios karalystės“ pasakoja apie stebuklingą Mackenzie Foy personažo kelionę keturiose mistinėse karalystėse, kuriose sutinkame daugybę ekscentriškų personažų ir netikėtų siurprizų.

Filmo scenarijaus autorės Ashleigh Powell teigimu, skirtingai nei originalioje pasakoje, filme Klara nesitveria savyje. „Ji tarsi žuvis, išmesta iš vandens“, – teigia Ashleigh Powell.

„Ji laužo stereotipus, elgiasi priešingai nei įprasta to laikotarpio mergaitėms. Ji nesidomi prabangiomis suknelėmis. Ir ji tikra padauža, todėl mėgsta kurti ir suprasti, kaip viskas veikia. Šiuo atžvilgiu ji labai panaši į savo krikštatėvį Droselmajerį“, – sako filmo istorijos ir scenarijaus autorė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mackenzie Foy filmo „Spragtukas ir keturios karalystės“ premjeroje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mackenzie Foy filmo „Spragtukas ir keturios karalystės“ premjeroje

Vis dėlto Klara sunkiai išgyvena mamos netektį. Pasak scenaristės, filme matome pirmas Kalėdas, kai merginos šeima praleidžia be mamos.

„Tačiau jos motina paliko Klarai Kalėdų dovaną, kuri ir nulemia tolimesnius veiksmus“, – teigia Ashleigh Powell.

„Klara yra labai sudėtinga asmenybė, – sako šį personažą filme vaidinanti Mackenzie Foy. – Ji turi visas šias skirtingas emocijas – ji kenčia, tačiau nenori, kad žmonės tai pamatytų. Ji taip pat nepritampa tarp aplinkinių, nes yra protinga jauna moteris Viktorijos laikų visuomenėje. Ji vis dar nesuvokia, koks tai nuostabus dalykas“.

Filmo režisieriaus Lasse Hallströmo teigimu, Klaros personažas galiausiai supranta, kad ji verta pasitikėti ir būti savimi.

„Mackenzie yra puiki jauna aktorė, – priduria švedų režisierius. – Ji tokia gyvybinga, plius meistriškai tiksli ir turi nepriekaištingų instinktų. Džiaugiamės turėdami ją“.

Fantastinis nuotykių filmas visai šeimai „Spragtukas ir keturios karalystės“ Lietuvos kinuose – nuo lapkričio 2 d.

VIDEO: SPRAGTUKAS IR KETURIOS KARALYSTĖS | Kinuose nuo lapkričio 2 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius