Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negaluojantis Stephenas Hawkingas nedalyvavo savo jubiliejaus renginyje

Britų mokslininkas Stephenas Hawkingas dėl prastos sveikatos sekmadienį negalėjo dalyvauti jo 70-mečiui skirtuose moksliniuose debatuose, bet atsiuntė optimistišką žinutę, kurioje rašė, kad gyvena „nuostabiu metu“.
Stephenas Hawkingas
Stephenas Hawkingas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mokslininkams ir žiniasklaidos atstovams susirinkus į specialų simpoziumą Kembridžo universitete, vicerektorius profesorius seras Leszekas Borysiewicius paskelbė: „Stephenas negalavo ir tik penktadienį buvo išrašytas iš ligoninės“.

Tačiau iš anksto įrašytoje žinutėje garsusis fizikas paragino simpoziumo dalyvius didžiausią dėmesį skirti jo karjerai ir mokslo ateičiai, o ne jo ligai.

„Tai buvo nuostabus metas gyventi ir vykdyti teorinės fizikos tyrimus“, – sakė jis.

„Taip pat privalome toliau keliauti į kosmosą žmonijos ateities vardan, – teigė jis. – Nemanau, kad išgyvensime dar tūkstantį metų neištrūkę iš savo trapios planetos“.

Vos 21 metų sulaukusiam S.Hawkingui buvo diagnozuota motorinių neuronų liga ir gydytojai jam tada davė vos kelerius gyvenimo metus, tačiau šį sekmadienį britų mokslininkas atšventė 70-ąjį gimtadienį.

Ta proga surengtą simpoziumą „Visatos būklė“ (The State of the Universe) jis stebėjo per transliaciją internetu, sakė vicerektorius.

Savo kalboje S.Hawkingas užsiminė apie jam skirtą laiką ir sakė, jog po tokios diagnozės „kiekviena nauja diena tapo premija“.

„Trumpos laiko istorijos“ (A Brief History of Time) autorius taip pat linksmai prisiminė mokyklos laikus ir pripažino, kad „klasėje niekada nebuvo pakilęs aukščiau vidurkio“.

„Kai man buvo 12, vienas mano draugas su kitu draugu susilažino iš saldainių maišelio, kad aš niekada nieko nepasieksiu“, – prisiminė S.Hawkingas.

„Nežinau, ar tos lažybos kada nors buvo išspręstos ir, jei taip, tai į kurią pusę“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius