Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant atšauktų koncertų, muzikos industrijoje – didžiausias pelnas nuo 2002 metų

Nors visą pasaulį apėmė pandemija ir teko atšaukti daugybę koncertų, pernai muzikos industrija išgyveno tikrą bumą, uždirbdama daugiau nei 21,6 mlrd. dolerių – daugiausiai nuo 2002 metų, rašo BBC.
Pietų Korėjos grupė BTS
Pietų Korėjos grupė BTS / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulinės muzikos industrijos pajamos išaugo 7,4 proc. Už tai labiausiai reikėtų dėkoti topuose karaliavusiems Billie Eilish, Taylor Swift, Drake ir kitų atlikėjų kūriniams.

Tačiau bene labiausiai liaupsių nusipelno BTS, pardavę daugiausiai savo albumo „Map Of The Soul: 7“ kopijų, ir The Weeknd, kurio vien singlo „Blinding Lights“, tapusio tikru praeitų metų hitu, parduota net 2,7 mlrd. kopijų.

Didžiąją dalį minėto 21,6 mlrd. pelno surinko muzikos transliavimo platformos, tokios kaip „Spotify“ ir „Apple Music“ – 62,1 proc. arba 13,4 mlrd. dolerių.

Pasaulinę muzikos industriją atstovaujanti IFPI teigė, kad šiuo metu muzikos platformomis už jas mokėdami naudojasi daugiau nei 443 mln. žmonių. Vien pernai jų nariais tapo daugiau nei 102 mln. klausytojų. Lyginant su 2019 ir 2018 m., kuomet anketas muzikos transliavimo platformose susikūrė atitinkamai 85 mln. ir 79 mln. žmonių, augimas – akivaizdus ir labai džiuginantis.

Vida Press nuotr./The Weeknd
Vida Press nuotr./The Weeknd

Tačiau, kaip rašo BBC, nors naujų prenumeratorių skaičius išaugo beveik trečdaliu (29 proc.), pelnas iš transliavimo platformų padidėjo tik 19,5 proc. – taip yra dėl kai kuriose šalyse, tokiose kaip Rusija arba Indija, galiojančių pigių planų.

IFPI kasmetinės Pasaulinės muzikos ataskaitos plane pateikiami duomenys – priminimas, kad „muzikos galia paguosti, išgydyti ir pakelti mūsų nuotaiką niekur nedingo“ ir per pandemiją, sakė Francesas Moore’as.

„Kai kurių dalykų neįveikia net laikas, kaip geros dainos įtakos ar ryšio tarp atlikėjų ir gerbėjų. Tačiau kai kas pasikeitė. Didžiajai daliai pasaulio užsidarius į karantiną ir atšaukus gyvus pasirodymus, beveik kiekviename gaublio taške klausytojai muzika mėgaujasi transliavimo platformų dėka“, – tęsė jis.

Vida Press nuotr./BTS
Vida Press nuotr./BTS

IFPI pateikė ir dešimtuką pasaulinių atlikėjų, kurių 2020 m. klausėmės labiausiai. Pradedant nuo apačios, 10-oje vietoje atsidūrė Justinas Bieberis, 9-oje – Juice WRLD. Ariana Grande, Post Malone ir Eminemas pasidalijo atitinkamai 8-ą, 7-ą ir 6-ą vietas. Penketuką pradėjo Billie Eilish, virš jos – The Weeknd.

Didžiausių pasaulinių atlikėjų trejetuką sudaro reperis Drake’as, Taylor Swift ir Pietų Korėjos vaikinų grupė, kurios populiarumas auga ne dienomis, o valandomis – BTS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius