Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepamirštamas kultinis serialas „Liežuvautoja“: 10 intriguojančių faktų, kurių nežinojote

Šešis sezonus – nuo 2007 iki 2012 metų – pasaulio žiūrovai negalėjo atitraukti akių nuo prabangiu gyvenimu besimėgaujančio, į intrigas ir meilės trikampius vis įsiveliančio serialo „Liežuvautoja“ personažų. Ir nors dabar šį serialą galima žiūrėti tik transliavimo platformose, jo pamiršti niekaip neįmanoma – juk kai kurie mūsų su juo užaugo!
Serialo „Liežuvautoja“ aktoriai
Serialo „Liežuvautoja“ aktoriai / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

„Liežuvautoja“ labai greitai tapo tikru hitu visame pasaulyje, o jo aktoriai Blake Lively, Leighton Meester, Edas Westwickas, Chace'as Crawfordas ir Pennas Badgley, kurių pavardės iki tol buvo mažai kam žinomos, tapo tikromis žvaigždėmis.

Jei buvote ir vis dar esate šio serialo gerbėjas, tikriausiai viską apie jį jau žinote. Tačiau pristatome keletą stebinančių faktų, po kurių į šį serialą ir jo personažus žiūrėsite visiškai kitaip.

Serenos Van der Woodsen vaidmens labai norėjo Jennifer Lawrence

Dėka „Liežuvautojos“ knygų serijos gerbėjų žinučių ir Blake Lively populiarumo po filmo „Keliaujančių kelnių seserija“ („Sisterhood of the Traveling Pants“), ieškodami aktorės Serenos vaidmeniui serialo kūrėjai jau buvo ją nusižiūrėję.

„Serenos vaidmeniui išbandėme nelabai daug merginų – sakė scenaristas Joshas Schwartzas. – Ja turėjo būti kažkas, ką lengvai įsivaizduotum sėdinčią pirmoje eilėje Niujorko mados savaitėje.“

„Scanpix“ nuotr./Blake Lively ir Jennifer Lawrence
„Scanpix“ nuotr./Blake Lively ir Jennifer Lawrence

Tarp tų kelių merginų, kurios dalyvavo atrankoje, buvo ir dabartinė Holivudo pažiba, „Oskaro“ laureatė ir viena iš daugiausiai pasaulyje uždirbančių aktorių Jennifer Lawrence – ji tuo metu dar buvo niekam nežinoma paauglė.

„Tuo metu mes to nesupratome, bet Jennifer Lawrence labai norėjo vaidinti Sereną ir dalyvavo atrankoje, – „Vulture“ sakė serialo scenaristas Joshas Schwartzas, pats tos atrankos nestebėjęs. – Apie tai mes sužinojome vėliau, bet mums pasakė, kad ji neabejotinai mėgino gauti vaidmenį ir labai nusivylė jo negavusi“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Blake Lively kerštas vyrui Ryanui Reynoldsui: gimtadienio proga irgi paviešino gėdingą nuotrauką

Aktoriai Ryanas Reynoldsas ir Blake Lively susilaukė trečios atžalos: žinią slėpė du mėnesius

Blake Lively norėjo atsisakyti vaidmens dėl mokslų

Nors serialo kūrėjai norėjo konkrečiai jos, tačiau pati aktorė tuo metu norėjo vaidybą kuriam laikui patraukti į šalį ir baigti mokslus.

„Sakiau „Ne, aš noriu mokytis koledže. Bet ačiū“, – pirmą pokalbį su serialo kūrėjais prisiminė Blake Lively. – O tada jie man pasakė: „Gerai, išleisime tave į universitetą vieną dieną per savaitę. Po pirmų metų viskas aprims, tavo gyvenimas vėl bus normalus ir tu galėsi pradėti studijuoti. Prižadame, kad tave išleisime“. Taigi todėl aš ir sutikau“.

Galiausiai Blake Lively taip ir nebaigė koledžo.

Vida Press nuotr./Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)
Vida Press nuotr./Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)

Blake Lively ir Leighton Meester nebuvo draugės

Nors jų vaidinamos Serena ir Blair buvo geriausios draugės, perėjusios ugnį ir vandenį, tačiau išsijungus kameroms kiekviena mergina pasukdavo savo keliais ir už filmavimo aikštelės ribų nebendravo. Tačiau taip buvo ne dėl to, kad jos būtų konfliktavusios, o tiesiog todėl, jog jos – labai skirtingos asmenybės.

„Blake labai domisi viskuo, kas vyksta aplink: ji žino, kokie nauji filmai pasirodo, kokios naujos grupės dabar populiarios. O Leighton labai nuo to atsiribojusi, ji labai tyli. Kai baigdavome filmuoti sceną, ji klaidžiodavo po filmavimo aikštelę – turiu nuotrauką, kurioje ji vilki vieną iš tų nuostabių suknelių, atsitraukusi nuošalyje ir nuo visų atsiribojusi, su knyga rankose“, – pasakojo serialo kūrėjas.

Vida Press nuotr./Leighton Meester ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)
Vida Press nuotr./Leighton Meester ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)

Edas Westwickas ir Chace'as Crawfordas buvo geriausi draugai

Priešingai nei Blake su Leighton, geriausius draugus Chucką Bassą ir Nate'ą Archibaldą vaidinę aktoriai ir realybėje buvo geriausi draugai. Serialui tik prasidėjus jie net gyveno tame pačiame bute Niujorke ir kartu išgyveno užgriuvusią šlovę, kuomet juodu pradėjo atpažinti gatvėse.

Vida Press nuotr./Edas Westwickas ir Chace'as Crawfordas (2007 m.)
Vida Press nuotr./Edas Westwickas ir Chace'as Crawfordas (2007 m.)

Pennas Badgley buvo labai panašus į savo herojų Daną

Nepaisant to, kad Pennas Badgley neslėpė nemėgstantis serialo, kuriame pats vaidina, vis tik jis ir jo vaidinamas personažas Danas buvo labai panašūs.

„Pennui nepatiko būti „Liežuvautojos“ dalimi, bet... jis buvo Danas, – sakė serialo prodiuseris Joshua Safranas. – Nors jam tai ir nepatiko, bet būtent jo personažas buvo panašiausias į tikrąjį jį.“

Vida Press nuotr./Pennas Badgley ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)
Vida Press nuotr./Pennas Badgley ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)

Chucko Basso stilius pakeitė požiūrį į vyrų madą

„Jis buvo britas ir turėjo visiškai kitokį suvokimą apie aprangą ir ką ji reiškia, – pasakojo serialo kostiumų dailininkas Ericas Damanas. – Jis padarė didžiulę įtaką vyrų madai ir tam, kaip vyrai rengiasi šiandien. Vyrų aprangai tuo metu nebuvo skiriama labai daug dėmesio... Ir aš labai didžiuojuosi, kad mes tai pakeitėme ir parodėme, jog normalu pasipuošti – biče, neatrodysi kaip koks didžiulis puošeiva, jei apsivilksi sumautą kostiumą. Susiimk, užsirišk peteliškę.“

„Scanpix“ nuotr./Edas Westwickas ir Leighton Meester „Gossip Girl“ filmavimo aikštelėje (2009 m.)
„Scanpix“ nuotr./Edas Westwickas ir Leighton Meester „Gossip Girl“ filmavimo aikštelėje (2009 m.)

Apie Blake Lively ir Penno Badgley skyrybas niekas nežinojo kelis mėnesius

Niekam ne paslaptis, kad įsimylėjėlius ekrane vaidinę aktoriai ir realiame gyvenime buvo tapę pora. Kartu jiedu praleido trejus metus, bet 2010-aisiais išsiskyrė. Tačiau aktoriai nenorėjo, kad jų skyrybos turėtų kokią nors įtaką serialui ar jų karjeroms, todėl iš pradžių šį faktą nuo visų slėpė.

„Labiausiai šokiravęs dalykas buvo tai, kad per antro sezono finalą aš sužinojau, jog Blake ir Pennas išsiskyrė jau prieš kelis mėnesius. – prisiminė serialo prodiuseris Joshua Safranas. – Jie nuslėpė skyrybas nuo komandos, ko šiaip jau neįmanoma padaryti. Net nežinau, kaip jie tai padarė. Jie tai nuslėpė nuo visų, o tai tik įrodo, kokie puikūs aktoriai jie yra. Nes jie nenorėjo, kad jų asmeninė drama sietųsi su serialu.“

Vida Press nuotr./Pennas Badgley ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)
Vida Press nuotr./Pennas Badgley ir Blake Lively seriale „Gossip Girl“ (2007 m.)

DAUGIAU APIE SERIALO AKTORIUS: Serialo „Liežuvautoja“ žvaigždė Leighton Meester prakalbo apie sunkią vaikystę: gimė kalėjime

„Liežuvautojos“ žvaigždė Pennas Badgley taps tėčiu: naujienomis pasidalijo socialiniame tinkle

Netiesiogiai prie serialo kūrimo prisidėjo net Leonardo DiCaprio

Kai Blake Lively 2011-aisiais pradėjo draugauti su Holivudo superžvaigžde, jų santykiai įkvėpė serialo kūrėjus. Ir kuriam laikui „Liežuvautojos“ filmavimi net buvo perkelti į Los Andželą, kur Leonardo DiCaprio gyvena!

„Mes daug išmokome iš Blake, – sakė serialo prodiuseris. – Kai prisimenu filmavimus Los Andžele, tuo metu Blake susitikinėjo su DiCaprio, ir ji turėjo tokią lėlę, kurią visaip fotografuodavo ir siųsdavo nuotraukas Leo. Ji dokumentavo savo gyvenimą nuotraukose taip, kaip žmonės tada dar nedarė – tai buvo dar prieš instagramo erą.“

„Scanpix“ nuotr./Blake Lively su lėle, kurią jai dovanojo Leonardo DiCaprio (2011 m.)
„Scanpix“ nuotr./Blake Lively su lėle, kurią jai dovanojo Leonardo DiCaprio (2011 m.)

Blake Lively niekada nesijautė, lyg vaidintų

Aktorė prisipažino, kad ribos tarp jos asmeninio gyvenimo ir serialo labai dažnai persipindavo ar susiliedavo. Tiesą sakant, ji sako niekada net nejautusi, kad vaidina!

„Jautėsi, lyg mes būtume marketingo mašinos, kultūrinio fenomeno centre, – „Vanity Fair“ sakė ji. – Kartais mes filmuodavome iš karto tris serijas, mums mūsų tekstai būdavo įduodami paskutinę minutę, nežinojome, kas vyks su mūsų herojais... Nebuvo jokio planavimo – kartais net jausdavosi, kad mes dalyvaujame improvizacijų šou. Visada aplink būdavo žmonių, kurie mus fotografavo, priešais kameras iššokinėdavo paparacai – jautėsi, lyg mes būtume kažkokio kultūrinio eksperimento dalimi...“

„Scanpix“ nuotr./Blake Lively „Gossip Girl“ filmavimo aikštelėje (2008 m.)
„Scanpix“ nuotr./Blake Lively „Gossip Girl“ filmavimo aikštelėje (2008 m.)

Serialas turėjo savo tikrąją „liežuvautoją“

Dar prieš tai, kai programišių išpuoliai prieš populiarių serialų ar filmų kūrėjus nebuvo tapę tokiu įprastu dalyku kaip šiandien, kažkas jau įsilaužinėjo į „Liežuvautoja“ kūrėjų elektroninius paštus ir pavogtus scenarijus pardavinėdavo internete.

„Mūsų scenarijai atsidurdavo internete ir mes niekaip negalėjome suprasti kaip tai įvyksta, – prisiminė vienas iš prodiuserių. – Pasisamdėme privatų tyrėją. Nesupratome, kas vyksta, nes viskas nutekėdavo, kiekviena detalė... Paaiškėjo, kad paauglė arba iš Rusijos, arba iš Bulgarijos įsilaužė į vieno iš scenaristų elektroninį paštą ir pardavinėjo scenarijus „eBay“. Bet ji buvo nepilnametė, todėl negalėjo būti teisiama. Tai buvo sumautas košmaras. Privalėjome žymėti kiekvieną scenarijų, spausdinti ant raudono popieriaus... jautėmės, tarsi mūsų sistemoje būtų tikra „liežuvautoja“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius