Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesantuokinė buvusio Belgijos karaliaus duktė išsikovojo teisę vadintis princese

Belgų menininkė laimėjo septynerius metus trukusią teisinę kovą dėl jos patvirtinimo princese ir oficialia buvusio karaliaus Alberto II dukra, ketvirtadienį pranešė jos advokatas.
Delphine Boel ir Albertas II
Delphine Boel ir Albertas II / „Scanpix“ nuotr.

52 metų Delphine Boel po Briuselio apeliacinio teismo sprendimo patvirtinti DNR testų rezultatus tampa Delphine Saxe-Cobourg, naujienų agentūrai AFP sakė advokatas Marcas Uyttendaele.

„Teismas patvirtina, kad karalius Albertas II yra jos tėvas“, – sakė advokatas. Tokią pačią informaciją pateikė ir šaltinis teismų sistemoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Delphine Boel
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Delphine Boel

„Nuo šiol ji naudos patronimą Saxe-Cobourg. Taip pat patenkinti ir kiti jos prašymai: elgtis su ja taip pat, kaip elgiamasi su jos broliais ir seserimi“, – nurodė advokatas.

Albertas II valdė nuo 1993 iki 2013 metų, kai atsisakė sosto savo sūnaus Philippe'o – dabartinio šalies monarcho – naudai.

Skulptorė D.Boel nesantuokine Alberto dukra buvo vadinama nuo pat 10-ojo dešimtmečio, bet tik pernai teismas įpareigojo buvusį karalių pateikti DNR ėminį.

„Ji patenkinta teismo sprendimu, kuriuo užbaigiama ilga, jai ir jos šeimai itin skausminga procedūra, – sakė M.Uyttendaele. – Teisinė pergalė niekada nepakeis tėvo meilės, bet suteikia teisingumo jausmą, kurį dar labiau sustiprina faktas, kad daug daugiau panašius sunkius išmėginimus patyrusių vaikų gali pasisemti stiprybės.“

„Scanpix“/AP nuotr./Buvęs Belgijos karalius Albertas II su žmona Paola
„Scanpix“/AP nuotr./Buvęs Belgijos karalius Albertas II su žmona Paola

Pasak advokato, D.Boel kitą savaitę, sukaupusi jėgas, kreipsis į žiniasklaidą.

86 metų Albertas II sausio mėnesį, gavus teigiamą DNR testo rezultatą, pripažino, kad yra D.Boel tėvas, taip užbaigdamas septynerius metus trukusią kovą dėl tėvystės pripažinimo.

Tačiau byla tęsėsi, nes D.Boel siekė būti pripažinta „Jos Karališkąja Aukštybe Delphine de Saxe-Cobourg“.

Šaltinis teismų sistemoje AFP sakė, kad jos vaikai dabar bus vadinami Belgijos princu ir princese.

Rugpjūčio mėnesį D.Boel davė interviu AFP savo retrospekcinėje parodoje prabangiame Belgijos pajūrio kurorte Knokėje.

Nuo aštuonerių metų amžiaus ji su motina baroniene Sybille de Selys Longchamps gyveno Londone ir laiko save angle ir belge. Angliškai ji kalba beveik be jokio akcento.

Labai anksti menas jai tapo „geru raminančiu vaistu“, o 1991-aisiais ji baigė prestižinį Čelsio meno koledžą.

Jos naujoje parodoje atsispindi ir ilgų kovų teismuose, prasidėjusių po nesėkmingo bandymo susitaikyti su biologiniu tėvu, skausmas.

D.Boel AFP sakė, kad pavėluotas Alberto sprendimas ją pripažinti pakeitė jos gyvenimą ir parodė tiems, kas abejojo jos pareiškimais, kad ją galima vertinti rimtai.

„Tvirta monarchistė“

Buvęs karalius apsigalvojo tik teismui nurodžius atlikti DNR testą ir paskyrus 5 tūkst. eurų baudas už kiekvieną jo atsisakymo tai padaryti dieną.

Dar 1999 metais vienas žurnalistas pranešė apie tuomet slaptos karaliaus dukters egzistavimą.

Tačiau Albertas, kurio romanas su S.de Selys Longchamps truko kone 20 metų, ir toliau neigė tėvystę, nors bendraudavo su D. Boel, kai ji buvo vaikas.

Nepaisydama patirtų išgyvenimų D.Boel lieka tvirta monarchistė ir sako, jog kaltinimai, kad yra priešingai, ją labai žeidžia.

„Su manimi nuolatos būdavo elgiamasi kaip su kažkokia antirojaliste, bandančia sugriauti tokią instituciją ir taip toliau, – sakė ji. – Ir man tikrai buvo skaudu, nes tai netiesa. Aš esu rojalistė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius