Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutraukti ryšius su Johnny Deppu „Warner Bros“ kainavo milijonus: kaip aktorius juos užsitikrino?

Kino studijai reikės išmokėti pilną sutartą atlygį už vaidmenį, nors Johnny Deppas (57 m.) nuo rugsėjo 20 d., kuomet pradėti filmavimo darbai, spėjo suvaidinti tik vienoje scenoje, rašo „The Hollywood Reporter“.
Johnny Deppas vaidina piktadarį Grindelvaldą
Johnny Deppas vaidina piktadarį Grindelvaldą / Vida Press nuotr.

Lapkričio pradžioje Londono „Warner Bros“ komanda, kurianti trečią pavadinimo dar neturinčią filmo „Fantastiniai gyvūnai“ dalį, sulaukė galbūt šiek tiek tikėtos, bet ne ką mažiau problemų pridariusios žinios iš pačios kino studijos: iš darbų tvarkaraščio išbraukta Johnny Deppo pavardė.

Nutraukti bet kokius profesinius ryšius su Holivudo ir pagrindine filmo žvaigžde, piktadario Grindelvaldo vaidmenį turėjusia atlikti iš viso net penkiuose franšizės filmuose, nusprendė Toby Emmerichas, studijos kino vadovas, J.Deppui pralaimėjus bylą prieš „The Sun“, straipsnyje aktorių pavadinusį „žmonmušiu“.

„The Hollywood Reporter“ šaltiniai atskleidė, kad kino kompanija specialiai laukė, kol bus priimtas nuosprendis, prieš imantis bet kokių veiksmų dėl tolimesnės žvaigždės ateities franšizėje. Vos tik teisėjas Andrew Nicolas paskelbė, jog aktorės Amber Heard (34 m.) detalūs parodymai J.Deppą vaizduoja kaip smurtautoją, sutartis su aktoriumi buvo nutraukta, nepaisant to, kad jau buvo nufilmuota mažiau nei pusę trečio „Hario Poterio“ priešistorės filmo.

Tačiau „Warner Bros“ dabar ne tik turi leistis į Grindelvaldą puikiai perteikti galinčios Holivudo žvaigždės, bet ir papildomų pajamų filmo biudžete paieškas. Kaip rašo „The Hollywood Reporter“, kino studija turės išmokėti pilną sutartą atlygį už darbą, nors J.Deppas spėjo nusifilmuoti vos vienoje scenoje.

Taip yra todėl, nes J.Deppas, kaip ir dauguma garsiausių Holivudo žvaigždžių, sudarė sutartį, vadinamą „pay-or-play“, darbdavį įpareigojančią išmokėti pilną kompensaciją nepaisant to, ar filmas bus sukurtas, ar ne, ar jam bus atrinkti nauji aktoriai, ar ne. Be to, yra viena svarbi sąlyga – J.Deppas nebuvo atleistas, bet „Warner Bros“ paprašė jo pasitraukti. Nežinoma, kaip būtų sprendžiami klausimai dėl atlygio už vaidmenį ir kiti reikalai, jei žvaigždė būtų atsisakiusi tai padaryti.

Aktorius ne tik kad neteko neblogai apmokamo darbo, bet ir toliau turės lankytis teismuose. Buvusią mylimąją A.Heard J.Deppas padavė į teismą Virdžinijos valstijoje dėl šmeižto. Bylos nagrinėjimas, kaip rašo „The Hollywood Reporter“, kertasi su minėtos juostos filmavimo tvarkaraščiu, taip pat pakoreguotu pandemijos. Neseniai teisėjas nusprendė, kad J.Deppas lapkritį tris dienas iš eilės turės tiesiogiai dalyvauti liudijimuose.

Užsienio spaudoje rašoma, jog J.Deppo netektis trečiai „Hario Poterio“ priešistorės daliai brangiai kainuos. Pirmos dvi „Fantastinių gyvūnų“ dalys bendrai uždirbo 1,4 mlrd. dolerių.

Šiuo metu filmuojama dalis turėjo pasirodyti kitų metų vidurvasarį, o jos kūrėjai tikėjosi į kino teatrus žiūrovus sukviesti trimis garsiais, vienodą kiekį laiko ekrane turėjusiais šmėžuoti aktoriais – Jude’u Law, Eddie Redmayne’u ir J.Deppu. Kiek sumokėta kitoms dviem kino žvaigždėms, nežinoma, bet, kaip rašo „Mirror“, už piktadario vaidmenį J.Deppui buvo pažadėta daugiau nei 10 mln. dolerių – daugiausiai iš visų trijų.

Pats J.Deppas, lapkričio pradžioje apie pasitraukimą iš trečios „Hario Poterio“ priešistorės dalies pranešęs instagrame, pažadėjo, jog jo „gyvenimo ir karjeros šis įvykis neapibrėš“. Tačiau bent jau kol kas jis neteko bene geriausios progos ir toliau darbuotis su kino studijomis milžinėmis.

Taip pat jau pradėjo sklisti kalbos ir kas galėtų pakeisti J.Deppą. Filmo režisierius Davidas Yatesas turi nusižiūrėjęs aktorių, su kuriuo jau pradėjo kalbėtis. Tai – danas Madsas Mikkelsenas, rašo „Deadline“.

Vida Press nuotr./Madsas Mikkelsenas
Vida Press nuotr./Madsas Mikkelsenas

TAIP PAT SKAITYKITE: J.Deppui pagrasinus E.Muskui nupjauti lytinį organą, milijardierius kvietė aktorių susitikti kovos narve

Kaip Leonardo DiCaprio nuo mamos slėpė faktą, kad rūko: įtrauktas buvo ir Johnny Deppas

VIDEO: Aiškėja skandalingos detalės: paviešintas įrašas, kai apsvaigęs Johnny Deppas lėktuve užpuolė A.Heard

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius