Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obamos broliukas rašo prisiminimus

Kenijoje gyvenantis JAV prezidento Baracko Obamos jauniausiasis brolis Amerikoje išleis knygą apie savo gyvenimą.
G.Obamai dar tik 27-eri, tačiau jis jau turi nelengvą praeitį.
G.Obamai dar tik 27-eri, tačiau jis jau turi nelengvą praeitį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brolis

27 metų George'as Obama sudarė sutartį su Niujorko leidykla „Simon & Schuster", pagal kurią drauge su žurnalistu Damienu Lewisu parašys prisiminimų knygą. Ji turėtų pasirodyti kitų metų sausį.

George'o ir Baracko Obamų tas pats tėvas, tačiau broliai augo ne kartu, tarp jų 20 metų skirtumas. Šių metų pradžioje George'as buvo apkaltintas narkotikų laikymu ir pasipriešinimu sulaikant. Knygoje, kurios darbinis pavadinimas „Tėvynė" („Homeland"), bus pasakojama apie tai, kaip jis dar būdamas paauglys pakliuvo į nusikaltėlių ir skurdo pasaulį, bet paskui ėmėsi visuomeninės veiklos ir pagalbos vargšams.

Leidyklos atstovai įsitikinę, kad G.Obamos istorija nepaprasta ir įkvepianti, net jei jis ir nebūtų JAV prezidento brolis. „Tai nuostabi išgyvenimo, pasiaukojimo bei vyriškumo pamoka", – apie George'o gyvenimą sakė leidyklos viceprezidentas Davidas Rosenthalis. Sutarties detalės neatskleidžiamos, bet G.Obamos honoraras bus šešiaženklis.

George'as yra jauniausias iš septynių Baracko Obamos vyresniojo vaikų. Tėvas paliko šeimą, kai būsimam prezidentui buvo vos dveji metai. Antrą kartą apie savo tėvą jis išgirdo tik tuomet, kai telefonu buvo pranešta apie jo mirtį. Šiuo metu Kenijoje gyvena penki B.Obamos broliai ir sesuo. Kai kurie jų taip pat rašo memuarus. Ir pats JAV prezidentas yra dviejų knygų autorius. 1995 metais pasirodė jo knyga „Mano tėvo svajonės", o 2006-aisiais – „Drąsi viltis". Šiemet balandį už pirmąją knygą B.Obama pelnė prestižinę literatūrinę „British Book Awards" premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius