Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oskarų“ išvakarėse blogiausiems metų filmams įteikti „Auksinių aviečių“ apdovanojimai

Didelio biudžeto mokslinės fantastikos filmas „Žemė – nauja pradžia“ ir komedija „Kietašikniai“ šeštadienį gavo daugiausiai „Auksinių aviečių“, bet tuščiomis rankomis liko nuolatinis šių negarbingų apdovanojimų favoritas Adamas Sandleris.
Jadenas Smithas ir Willas Smithas
Jadenas Smithas ir Willas Smithas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per ceremoniją, kurios metu buvo negailestingai sutaršyti blogiausi praėjusių metų filmai ir aktoriai, „Žemė – nauja pradžia“ su Willu Smithu ir jo paaugliu sūnumi Jadenu  gavo tris auksiniais dažais nupurkštas, avietę vaizduojančias statulėles: blogiausiam aktoriui Jadenui Smithui, blogiausiam antrojo plano aktoriui Willui Smithui ir blogiausiam tėvo ir sūnaus ansambliui ekrane abiem.

Šis 130 mln. dolerių atsiėjęs filmas, kuriam W.Smithas taip pat padėjo parašyti scenarijų ir kurį režisavo M.Nightas Shyamalanas, pernai buvo viena didžiausių „Sony Corp“ priklausančios studijos „Columbia Pictures“ nesėkmių. JAV ir Kanados kino teatruose juosta uždirbo tik 60 mln. dolerių.

„Relativity Media“ juosta „Kietašikniai“ iš 16-os ekscentriškų komiškų etiudų, kuriuose vaidina tokie aktoriai kaip Halle Berry, Kate Winslet ir Hugh Jackmanas, gavo blogiausio filmo, blogiausio scenarijaus 19-ai savo scenaristų ir blogiausio režisieriaus savo 13-ai kūrėjų „Avietes“.

1980 metais įkurtos „Auksinės avietės“ yra „priešnuodis“ Holivudo apdovanojimų sezono liaupsėms. Jos išdalijamos „Oskarų“ - pagrindinių kino industrijos apdovanojimų - įteikimo ceremonijos išvakarėse.

„Aviečių“ laureatus renka maždaug 800 „Golden Raspberry Award Foundation“ narių, kurie gali nusipirkti narystę ir balsuoti internetu. Aštuoniose iš devynių kategorijų sprendimą priima nariai, o devintoje – blogiausio ansamblio ekrane – laureatai buvo išrinkti daugiau kaip 80-čia tūkst. balsų filmų recenzavimo tinklalapyje RottenTomatoes.com.

„Aviečių“ laureatai retai atvyksta į ceremoniją atsiimti „prizų“, bet 2010 metais, kaip žinia, blogiausios aktorės ir blogiausios ekrano poros statulėles asmeniškai atsiėmė Sandra Bullock, už savo darbą juostoje „Viskas apie Styvą“. Tačiau jau kitą dieną S.Bullock gavo geriausios aktorės „Oskarą“ už vaidmenį filme „Nematoma pusė“.

A.Sandleris, kuris per savo karjerą jau yra pelnęs daugiau kaip 20 „Aviečių“ nominacijų, šiemet nelaimėjo nė vienoje iš septynių kategorijų, kuriose buvo nominuotas už kritikų sudirbtą komediją „Nebrendylos 2“.

Šiemetinė blogiausios aktorės „Auksinė avietė“ atiteko kitam „Aviečių“ numylėtiniui, aktoriui ir režisieriui Tyleriui Perry, už pagrindinį vaidmenį filme „A Madea Christmas“. Realybės televizijos persona Kim Kardashian buvo paskelbta blogiausia antrojo plano aktore už darbą filme „Tyler Perry's Temptation“.

„Disney“ didelio biudžeto juosta „Vienišas klajūnas“, kurioje vaidina Johnny Deppas ir Armie Hammeris ir kuri yra tarp didžiausių praėjusios vasaros nesėkmių, buvo paskelbta laureate blogiausio perdirbinio ar tęsinio kategorijoje. Šis filmas, kuriam buvo išleista daugiau kaip 200 mln. dolerių, neuždirbo beveik nieko ir pridarė studijai 190 mln. dolerių nuostolių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius