Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paaiškėjo rokerio Tomo Petty mirties priežastis: perdozavo vaistų

Garsus JAV roko muzikantas Tomas Petty pernai mirė dėl atsitiktinio vaistų perdozavimo, kuris, jo šeimos teigimu, įvyko tą pačią dieną, kai vyras sužinojo apie visiškai lūžusį klubo sąnarį.
Tomas Petty
Tomas Petty / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Muzika Rokas Mirtis

Garsus JAV roko muzikantas Tomas Petty (Tomas Petis) pernai mirė dėl atsitiktinio vaistų perdozavimo, kuris, jo šeimos teigimu, įvyko tą pačią dieną, kai vyras sužinojo apie visiškai lūžusį klubo sąnarį.

T.Petty žmona ir dukra jo paskyroje „Facebook“ penktadienį paskelbė skrodimo rezultatus. Dana ir Adria Petty pranešė, jog iš koronerio biuro gautuose rezultatuose teigiama, kad vyras perdozavo įvairių vaistų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Muzikantas Tomas Petty – 66 metai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Muzikantas Tomas Petty – 66 metai

Koronerio išvadose nurodoma, kad T.Petty vartojo ne vienus receptinius vaistus nuo skausmo, raminamuosius ir antidepresantus. Jo organizme rasta fentanilio ir oksikodono. Dėl atsitiktinio fentanilio perdozavimo 2016 metų balandį mirė ir superžvaigždė Prince'as.

T.Petty kamavo emfizema, jam buvo skilęs klubo sąnarys, be to, jis turėjo problemų dėl kelio, todėl nuolat kentė skausmą. Tačiau iš gastrolių jis nepasitraukė. Šeimos teigimu, su skilusiu klubo sąnariu jis pasirodė daugiau kaip 50-yje koncertų.

„Scanpix“ nuotr./Muzikantas Tomas Petty
„Scanpix“ nuotr./Muzikantas Tomas Petty

66-erių vyras mirė spalį, po pasibaigusio koncertinio turo prabėgus vos kelioms dienoms.

„Esame įsitikinusios, kad, kaip ir rašoma koronerio išvadose, tai buvo nelaimingas atsitikimas, – pranešė šeimos moterys. – Suprantame, kad šis pranešimas gali sukelti daug diskusijų apie opiatų krizę, ir manome, kad tai būtų sveika ir reikalinga diskusija. Tikimės, kad šis pranešimas gali išgelbėti ne vieną gyvybę“.

Skausmą malšinantys ir raminamieji vaistai yra tarp dažniausiai skiriamų receptinių vaistų Jungtinėse Valstijose, tačiau šie vaistai lėtina juos vartojančių žmonių širdies ritmą ir kvėpavimą. Maisto ir vaistų administracija perspėjo nemaišyti šių vaistų, nes jų mišinys gali sukelti kvėpavimo problemų, komą ir mirtį.

Gruodžio mėnesį vyriausybės paskelbti duomenys parodė, kad stiprus skausmą malšinantis vaistas fentanilis ir jam artimi opiatai pirmąkart nulėmė daugiau mirčių nei kiti vaistai ir narkotikai, įskaitant heroiną.

Roko superžvaigždė T.Petty išgarsėjo 8-ajame dešimtmetyje ir pardavė daugiau kaip 80 milijonų įrašų. Jis sukūrė klasika tapusias dainas „Free fallin'“, „Refugee“ ir „American girl“. Kartu su grupe „The Heartbreakers“ jis buvo neseniai baigęs 40-ajam jubiliejui skirtą koncertinį turą, kuris, jo teigimu, turėjo būti paskutinis.

2002 metais T.Petty ir „The Heartbreakers“ buvo įtraukti į Rokenrolo šlovės muziejų.

TAIP PAT SKAITYKITE: JAV mirė garsus roko atlikėjas Tomas Petty

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius