Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padėkos dienos paradas su trukdžiais: balionams maišė vėjas, o Rita Ora sukritikuota už fonogramą

Šaltukas ir smarkus vėjas nenumaldė entuziazmo ketvirtadienį vykusiame kasmetiniame „Macy's“ Padėkos dienos parade, kur žiūrovai siaustėsi antklodėmis ir miegmaišiais, o didžiuliai balionai sklendė žemiau nei paprastai.
Rita Ora
Rita Ora / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kempiniuką Plačiakelnį, Čarlį Brauną, Grinčą ir kitus personažus vaizduojantiems dideliems balionams prieš pat ketvirtadienio paradą buvo leista pakilti į orą, tačiau kai kurie jų sklendė pastebimai žemiau. „Nevykėlio dienoraščio“ personažo balionas, regis, siekė kai kurių savo nešėjų kepurėtas galvas.

Parado pradžioje buvo 6 laipsniai šalčio pagal Celsijų – šiemet Padėkos diena buvo tarp šalčiausių Niujorke per kelis pastaruosius dešimtmečius. Paradui įpusėjus oro temperatūra šiek tiek pakilo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas

Pareigūnai buvo pasirengę nurodyti žemiau nuleisti 16 helio pripildytų balionų arba išvis uždrausti juos kelti, jei vėjo greitis viršys 37 km per val., o gūsiai – 54 km per valandą. Praeityje vėjo gūsiams blaškant balionus yra buvę nelaimingų atsitikimų ir sužeidimų.

Žiūrovai nuo šalčio gynėsi antklodėmis ir miegmaišiais, bet vis tiek nepraleido balionų, orkestrų ir platformų reginio.

Tony Stoutas su visa savo išplėstine šeima stovyklavo nuo 2 valandos nakties, kad užsitikrintų gerą stebėjimo vietą ir pamatytų savo sūnų, dalyvavusį parade su Ohajo valstijos universiteto orkestru.

„Och, esu sušalęs ir sustingęs, bet nepaprastai džiaugiuosi“, – sakė T. Stoutas, atvykęs į Niujorką iš Kolambuso Ohajuje.

„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas

Dylanas Mahoney, kuris į paradą atvyksta kasmet pastaruosius 12 metų, sakė, kad apsirengė kelis sluoksnius drabužių, įskaitant kelias poras kojinių.

„Paradas vienas šalčiausių, bet esame jį stebėję ir per lietų“, – sakė jis.

Vyras sakė, kad jam patinka dalyvavimo parade tradicija – atvažiavimas paryčiais iš Lionijos Naujajame Džersyje, skubėjimas užsiimti geros vietos, orkestrų ir balionų stebėjimas.

Per šiemetinį paradą koncertavo Diana Ross, Johnas Legendas, Martina McBride ir lėlės iš „Sezamo gatvės“.

Parduotuvių tinklas „Macy's“ vėliau atsiprašė už „techninius sunkumus“ per žiūrovų ir interneto vartotojų sukritikuotą britų dainininkės Ritos Oros nevykusį žiopčiojimą pagal fonogramą.

VIDEO: Rita Ora Lip Syncing at Thanksgiving Parade

„Macy's“ atsiprašė per socialinį tinklą „Twitter“, nurodydamas, kad „keli artistai patyrė techninių sunkumų, neigiamai paveikusių jų pasirodymus“. Kompanija pridūrė, kad artistai negalėjo kontroliuoti padėties. Rita Ora tviteryje padėkojo kompanijai „už sąžiningumą“.

Už fonogramą žiūrovų sukritikuotos Ritos Oros ginti stojo ir kitas parade dalyvavęs dainininkas Johnas Legendas. Jis patikino, kad visi dainininkai parade dainavo pagal fonogramą, mat važiuojančiose pakylose paprasčiausiai nėra technikos, leidžiančios dainuoti gyvai.

Kitas dėmesį patraukęs momentas buvo dviejų moterų bučinys per Brodvėjaus miuziklo „Šokių vakaras“ pasirodymą. Prodiuseriai savaitiniam žurnalui „Entertainment Weekly“ sakė, kad tai šio parado „pirmasis LGBTQ bučinys“.

Šiemetinė Padėkos diena buvo viena šalčiausių Niujorke. Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenys rodo, kad aukščiausia oro temperatūra buvo minus 2 laipsniai pagal Celsijų. Šalčiausia Padėkos diena per visą stebėjimų istoriją buvo 1871 metais, kai aukščiausia oro temperatūra buvo minus 5 laipsniai.

„Macy's“ paradai buvo pradėti rengti 1924 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Scanpix“/AP nuotr./„Macy's“ Padėkos dienos paradas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diana Ross
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diana Ross

Policijos komisaras Jamesas O'Neillas sakė, kad palei parado maršrutą budėjo tūkstančiai pareigūnų, įskaitant kovos su terorizmu komandas, pareigūnus civiliais drabužiais ir naują būrį su šunimis, galinčiais iš toli užuosti sprogmenis.

Paradas žygiuoja per 46 kvartalus nuo Centrinio parko vakarinės dalies iki „Macy's“ parduotuvės Manhatano centre.

Renginyje dalyvauja maždaug 8 tūkst. eisenos dalyvių, įskaitant mokyklų orkestrus iš visos šalies, ir per 20 platformų. Parado kulminacija būna Kalėdų senelio atvykimas.

VIDEO: Šaltukas ir smarkus vėjas nenumaldė entuziazmo įspūdingame Padėkos dienos parade

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius