Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Britų modelio Chloe Ayling gyvenimo istorija primena įtempto filmo siužetą – mergina buvo pagrobta ir ją kėsintasi parduoti į sekso vergiją, tačiau jai pavyko ištrūkti į laisvę tada, kai ji sumanė priversti savo pagrobėją ją įsimylėti!
Britų modelis Chloe Ayling ir jos pagrobėjas Lukaszas Herba
Britų modelis Chloe Ayling ir jos pagrobėjas Lukaszas Herba / „Scanpix“ ir „Vida Press“ nuotr.
Temos: 1 Pagrobimas

Chloe Ayling didžiausią gyvenimo košmarą išgyveno prieš metus – tuomet 20-metė mergina atskrido į Milaną netikrai fotosesijai, per kurią ir buvo pagrobta.

Lenkas Lukaszas Herba apsvaigino merginą narkotikais, išrengė, nufotografavo ir surištą automobilio bagažinėje išvežė į nuošalų kaimo namelį Pjemonto regione, apie 200 km į šiaurės vakarus nuo Milano. Čia Chloe Ayling buvo laikoma įkalinta šešias dienas, o jos pagrobėjas grasino jai arba susimokėti 300 tūkst. eurų, arba ji būsianti parduota į sekso vergiją.

BBC žurnalistei Victoriai Derbyshire mergina papasakojo, kaip jai pavyko ištrūkti gyvai ir sveikai.

Antrą pagrobimo dieną Chloe sutiko dalintis lova su savo pagrobėju, jau tada turėdama planą, kad galbūt šitokiu būdu jai pavyks pasprukti.

Mergina prisimena, kad Lukaszas Herba atrodė ja susidomėjęs, ir pirmą dieną net paklausė, ar galėtų ją pabučiuoti ir turėti su ja santykių.

Privalėjau padaryti viską, kas įmanoma, kad tik jis mane įsimylėtų

„Pamaniau, kad tai gali būti mano šansas ištrūkti, – pasakojo Chloe Ayling. – Vos pamačiau jo reakciją į mano žodžius, kad ateityje tai galbūt galėtų nutikti (jis labai apsidžiaugė, labai to laukė ir vien apie tai kalbėjo), supratau, kad man ir toliau reikia tai tęsti“.

Galiausiai po kelių dienų supratęs, kad savo reikalaujamos išpirkos tikrai negaus, savo aukai šiltus jausmus pajutęs vyras jos pagailėjo ir parvežė atgal į Milaną, prie Didžiosios Britanijos konsulato.

„Instagram“ nuotr./Chloe Ayling
„Instagram“ nuotr./Chloe Ayling

Jau vėliau liudininkai pasakojo matę tada juos sėdinčius kavinėje, besikalbančius ir besijuokiančius, kol jiedu laukė kada konsulatas atsidarys. Ir nors tai atrodo keistai, tačiau Chloe Ayling į tai turi atsakymą: „Bet kodėl turėtum būti šalta su žmogumi, kuris pradeda jausti tau šiltus jausmus, ir tu būtent į tai dedi viltis, kad dėl to tave paleis? Privalėjau padaryti viską, kas įmanoma, kad tik jis mane įsimylėtų“.

Netrukus po to, kai Chloe Ayling prisistatė į savo šalies konsulatą, jos pagrobėjas buvo sulaikytas.

Po traumos – aplinkinių skeptiškumas

Grįžus namo modeliui teko susidurti su skeptiška aplinkinių nuomone – daug kas netikėjo jos pasakojimu. Vos grįžusi mergina davė interviu TV reporteriams prie savo namų durų, tačiau sulaukė kritikos dėl to, kad „atrodė laiminga“. Žmonėms užkliuvo ir tai, kaip ji buvo apsirengusi.

„Instagram“ nuotr./Chloe Ayling
„Instagram“ nuotr./Chloe Ayling

Tačiau Chloe Ayling stebisi tokia žmonių reakcija – ji buvo nuoširdžiai laiminga, kad grįžo namo, nes bijojo, kad to niekada nebenutiks. Be to, ji buvo ką tik išlipusi iš lėktuvo, kur vilkėjo šortus ir marškinėlius. Persirengti prieš duodant interviu jai nešovė į galvą, o su žurnalistais pasikalbėti ji norėjo kuo greičiau, kad galėtų pabūti ramybėje.

„Žmonės tikisi, kad aš dabar visą laiką turėčiau verkti ir atsiribočiau nuo pasaulio, vengčiau kamerų. Galėjau šitai pasirinkti, bet o kaip tai būtų padėję man atsigauti? Kalbėti apie tai, būti tarp žmonių buvo man tinkamiausias būdas nuo to atsigauti ir pradėti gyventi toliau“, – ginasi manekenė.

Vida Press nuotr./Chloe Ayling
Vida Press nuotr./Chloe Ayling

Chloe Ayling stebisi, kad kai kurie žmonės ja netikėjo net tada, kai Lukaszas Herba buvo suimtas dėl to, ką jai padarė. Manekenė taip pat stebisi, kad daugiausiai priešiškumo sulaukė iš moterų.

Pagrobėjas pasiųstas už grotų ilgam

Praėjusį mėnesį po beveik metų bylinėjimosi Chloe Ayling pagrobėjas išgirdo nuosprendį – teismas už merginos pagrobimą nuteisė jį 17-ai metų kalėjimo.

Įdomu tai, kad Lukaszas Herba teisme gynėsi šitokiu būdu norėjęs sukurti skandalą, kuris esą turėjo padidinti Chloe žinomumą ir padėti jos modelio karjerai.

„Scanpix“/AP nuotr./Lukaszas Pawelas Herba
„Scanpix“/AP nuotr./Lukaszas Pawelas Herba

Tačiau pačiai Chloe tai skamba neįtikinamai. „Aš iki pat šiol pilnai nesuprantu jo motyvų, – neslepia ji. – Tai negali būti vien pinigai, nes kodėl reikėjo pasirinkti būtent mane, prieš 2 metus susidraugauti su manim feisbuke? Atrodo, tarytum jis visą tą laiką mane persekiojo, tai tikrai turėjo būti kažkoks apsėdimas.“

Kai byla buvo baigta, Chloe Ayling pagaliau galėjo prabilti ir savo istoriją papasakoti viešai su visomis detalėmis – tą ji padarė knygoje „Pagrobta: nepapasakota mano pagrobimo istorija“ („Kidnapped: The Untold Story of My Abduction“). Ji prekyboje pasirodė tik tada, kai Lukaszas Herba išgirdo galutinį teismo nuosprendį.

Chloe Ayling knygos „Kidnapped: The Untold Story of My Abduction“ viršelis
Chloe Ayling knygos „Kidnapped: The Untold Story of My Abduction“ viršelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius