Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paralyžiuotas ukrainiečių modelis pasiekė Ameriką: čia pasirodė ant podiumo

Ukrainoje žinomas neįgaliojo vežimėlyje sėdintis modelis Oksana Kononets (29) išgyveno neįtikėtinai sunkią kelionę – ji net penkias dienas iš savo gimtinės keliavo į Lenkiją. Vėliau kartu su mama išvyko į Olandiją, o galiausiai pasiekė Ameriką. Čia mergina ne tik paskleidė žinią apie tai, kas dabar vyksta jos šalyje, bet ir padrąsino žmones su negalia, pasirodydama ant madų šou podiumo.
Oksana Kononets
Oksana Kononets / Socialinių tinklų nuotr.

Praėjusį mėnesį prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, modelio Oksanos Kononets laukė sunki kelionė, kuriai ji ryžosi, kad nutoltų nuo neramumų ir laiku atvyktų į Ameriką, kur buvo suplanavusi dalyvauti neįgaliesiems skirtame mados šou.

Kovo pradžioje 29 metų mergina kartu su kitais modeliais pasirodė Los Andžele vykusiame kasmetiniame mados šou, kurį surengė ne pelno siekianti organizacija „Runway of Dreams“, rašo „People“.

O.Kononets neįgaliojo vežimėlyje sėdi nuo 2012 m. – nuo tada, kai iškrito iš buto penktame aukšte. Krisdama mergina susižalojo stuburą ir, būdama 19 metų, liko paralyžiuota.

Po nelaimingo atsitikimo O.Kononets bandė įgyvendinti savo svajonę tapti modeliu ir kurti projektus, kuriais siekia atkreipti daugiau dėmesio į neįgaliuosius, besidominčius mada. Todėl jai atrodė labai reikšminga karo pradžioje išrūkti iš karo siaubiamos Ukrainos ir nuvežti savo žinią į Ameriką.

„Aš labai didžiuojuosi. Atvykau čia ir man tai buvo labai svarbu“, – apie pasirodymą šio mėnesio pradžioje vykusiame renginyje „People“ korespondentei Sandrai Vergarai pasakojo O.Kononets.

O.Kononets sako, kad nori priminti mados industrijos žmonėms, jog yra daug neįgalių žmonių, kurie nori išreikšti save pasitelkdami drabužius ir aksesuarus.

„Pagrindinė žinutė... yra galia, grožis ir lygybė. Man tai pagrindinė žinutė, nes dabar žmonės su negalia nori būti madingi, dėvėti gražius drabužius. Šis šou tai parodo“, – aiškino ji.

O.Kononets, kuri itin troško dalyvauti „Runway of Dreams“ šou, pasakojo, kad penkias dienas keliavo iš Ukrainos sostinės Kijyvo. Išvyko tada, kai Rusijos pajėgos vasario pabaigoje pradėjo pulti šalį. Kelionės metu modelis 11 valandų praleido perpildytame traukinyje pakeliui į saugią Lenkiją.

„Mano mama supakavo mūsų bagažą, tik vieną lagaminą, skirtą dviem žmonėms. Važiavome 11 valandų į Ukrainos vakarus“, – prisiminė Oksana ir pridūrė, kad geležinkelio stotyje grūdosi „didelė minia“.

Atvykusi į Lenkiją O.Kononets iš jos keliavo į Olandiją ir galiausiai su draugo pagalba galėjo išskristi į Ameriką.

„Po šios kelionės buvau labai pavargusi, taip pat iki šiol sunku patikėti, kad esu čia. Esu saugi, man ir mano mamai viskas gerai. Supratau, kad turiu šansą dalyvauti „Runway Of Dreams“, ir dėl to buvau laimingesnė“, – pasakojo ji.

O.Kononets patikino, kad jos gimtosios šalies žmonės yra „stiprūs“ ir tiki, kad jie tokiais išliks. O žmones su negalia, norintiems įsitraukti į mados pramonę, ji drąsina, teigdama, kad galimybių tikrai atsiras.

„Noriu pasakyti žmonėms, kad niekada nepasiduokite. Svajonės pildosi“, – iš patirties kalbėjo O.Kononets.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius