Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduodama „Sostų karų“ seriale įamžinta pilis: atlaikė Šiaurės Airijos konfliktą

Šiais metais pasibaigęs kultinis serialas „Sostų karai“ gerbėjams pateikia vis naujų staigmenų. Šįkart gerbėjai turi išskirtinę galimybę įsigyti Gosfordo pilį, kuri seriale vadinosi Riverano pilimi ir buvo Catelyn Stark vaikystės namais. Šiaurės Airijoje esančios pilies kaina siekia 585 tūkst. eurų.
Parduodama „Sostų karų“ pilis
Parduodama „Sostų karų“ pilis / Vida Press ir stopkadro nuotr.

Šiaurės Airoje stūksanti Gosfordo pilis, seriale „Sostų karai“ įamžinta kaip Riverano pilis, Tully šeimos bei Caletyn Stark vaikystės namai, parduodama už 585 tūkst. eurų.

Pilis buvo pastatyta XIX amžiuje, o antrasis Gosfordo pilies grafas Archibaldas Achesonas buvo priverstas parduoti pilį 1920 m. Vėliau pilimi antrojo pasaulio karo bei Šiaurės Airijos konflikto metu, naudojosi Didžiosios Britanijos kariuomenė.

Stopkadras/Serialo „Sostų karai“ Riverano pilis ir Catelyn Stark vaikystės namai
Stopkadras/Serialo „Sostų karai“ Riverano pilis ir Catelyn Stark vaikystės namai

Tiesa, nuo 1983 m. Gosfordo pilyje įsikūrė viešbutis. Pilies renovacija prasidėjo 2006 m., kai „Gosford Castle Development Ltd“ į nuosavybę investavo 4,46 mln. eurų. Kompanija siekė atkurti Normanų stiliaus pilį.

Prikelti pilį naujam gyvenimui pasiryžo Londono architektas Thomas Hopperis. Visos skliautuotos lubos, didieji laiptai ir net pilies originali spalva buvo rekonstruoti ir atkurti.

Vida Press nuotr./Šiaurės Airijoje stūksanti Gosfordo pilis
Vida Press nuotr./Šiaurės Airijoje stūksanti Gosfordo pilis

Gosfordo pilis taip pat buvo padalinta į 23 prabangias rezidencijas, iš kurių šešios šiuo metu parduodamos. Kiekvienoje rezidencijoje yra po tris miegamuosius, todėl viso susidaro po 15 miegamųjų ir 10 vonios kambarių. Beje, kai kurie apartamentai yra virš stogų, kuriuose žaliuoja sodai.

Įdomu tai, kad visi šeši apartamentai pavadinti žymiais „Sostų karų“ pavadinimais – „the Inner Bailey“, „the Great Hall“, „the Old Keep“, „the Dining Room House“, „the Library Wing“, „the Round Tower“.

15min primena, kad paskutinis „Sostų karų“ sezonas baigėsi gegužę. Tai buvo kultinio serialo finalas, kuris atskleidė, kas užėmė Geležinį sostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius